donderdag 1 september 2016

Italianen verzamelen geld met...pasta

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Het idee kwam van de Italiaanse foodblogger Paolo Campana. Hij riep de restaurants in de buurt op om per verkochte schotel een deel van de winst te doneren aan hulporganisaties. Verschillende lokale restaurants sprongen meteen op de kar en plaatsen het gerecht op hun kaart. Intussen hebben al meer dan zeshonderd restaurants in Italië zich aan de actie verbonden, maar ook wereldwijd hebben veel Italiaanse restaurants hun schouders onder het project gezet.
See on nieuws.vtm.be

via Tumblr http://bit.ly/2cgCjlP

Zoveel gaat de Lamborghini Urus ongeveer kosten

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Italianen hebben een boekje opengedaan over de aankomende SUV.Stefano Domenicali, voorheen de capo van het Ferrari F1-team maar tegenwoordig CEO bij rivaal Lamborghini, heeft wat fijne informatie gegeven over de nog te introduceren Lamborghini Urus. Je weet wel, die SUV die voor het merk uit Sant’Agata Bolognese moet dienen als een cashcow, beetje à la Porsche Cayenne. Het ding moet in de Verenigde Staten ongeveer 200.000 USD gaan kosten en daarmee vraagt Lamborghini evenveel geld voor de Urus als voor de Huracán. Voor de vergelijks: in Nederland maakt een nieuwe Huracán je minimaal 260.000 euro lichter.
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/2c6iOdy

Geen steen meer overeind: drone filmt verwoesting in Italiaans dorp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Italiaanse dorp Pescara del Tronto lijkt bijna compleet te zijn weggevaagd door de aardbeving van gisteren. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden onder het puin. Een drone filmde het totaal verwoeste bergdorp.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/2c6jHmi

Houten huisjes voor overlevenden aardbeving Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De slachtoffers van de aardbeving zijn nu in tentenkampen ondergebracht, maar dat is te koud in de winter.De Italiaanse autoriteiten gaan eenvoudige houten chaletjes bouwen voor de mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt bij de aardbeving vorige week.De slachtoffers van de aardbeving zijn nu ondergebracht in tentenkampen, maar de tenten bieden niet genoeg beschutting in de herfst en de winter.De houten huizen kunnen dicht bij de verwoeste woningen worden neergezet, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wens van de bewoners.Medische diagnoseDe beroemde Italiaanse architect Renzo Piano is door premier Renzi gevraagd een leidende rol te spelen bij de bouw van de chalets. Ook heeft de architect een plan opgesteld om bestaande openbare gebouwen te versterken.Tegen de Britse krant ​The Guardian zei hij dat het mogelijk is om de miljoenen openbare gebouwen en culturele bezienswaardigheden in aardbevingsgebied veilig te maken door middel van een subtiele wetenschappelijke benadering. Hij vergeleek die methode met een medische diagnose. Het is een operatie die zo'n vijftig jaar zal duren.Piano pleit ook voor een wetswijziging waardoor het niet meer mogelijk is om gebouwen neer te zetten die niet tegen aardbevingen bestand zijn.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bWWLq5

Relais Masseria Capasa - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

De geur van verse vijgen, de lichte kleuren, de magische sfeer… Bij Relais Masseria Capasa ontdek je de wondere wereld die Puglia heet in al haar schoonheid. De masseria, een landelijke villa die typisch is voor deze streek, is omgetoverd tot een prachtige relais waar de eigenaren staan te popelen om je te verwelkomen en helemaal in de watten te leggen!
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bWYtHO

Op vakantie naar Veneto « Italie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Online magazine over het leven in Italië, vakantie in Italië, Italië in Nederland en de Italiaanse cultuur. Met leuke adresjes voor Italiaanse restaurants, hotels, campings en Bed & Breakfast, Italiaanse recepten en wijn, trouwen in Italië, de Italiaanse taal. Informatie, leuke weetjes en veel sfeer. Geniet!
See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bWXPKr

Agriturismo Vecchio Gelso - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Vakantie vieren bij de familie Lilla, die met hart en ziel het boerenbedrijf Vecchio Gelso runt, in de prachtige regio Le Marche, is een echte Italiaanse ervaring. Elk gezinslid heeft zo zijn taak in het bedrijf, maar allemaal hebben ze in elk geval één ding voor ogen: het jou naar de zin maken en zorgen dat je je helemaal thuis voelt bij Vecchio Gelso!
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bWXGXe

The 500th LaFerrari to be built

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

The 500th LaFerrari to be built to benefit the people affected by the earthquake.Maranello, August 31st, 2016 – On the occasion of the bilateral summit between the Italian and German governments that took place at Ferrari today, Chairman and CEO Sergio Marchionne announced that Ferrari will produce an additional LaFerrari, one more than the original 499 planned.The 500th LaFerrari of this limited edition series, the first hybrid supercar by the Prancing Horse, will be sold at auction to benefit the people of central Italy affected by the earthquake of the 24th of August.
See on auto.ferrari.com

via Tumblr http://bit.ly/2bU4fea