donderdag 3 december 2015

Piatti di Natale italiani

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Piatti di natale italiani - Dal Nord al Centro, fino al Sud e alle isole ecco tanti esempi di piatti e ricette che si mangiano durante le feste natalizie.Dagli agnolotti allo zelten, passando per il capitone e i tortellini: i piatti della cucina italiana a Natale sono tantissimi. Ecco alcuni esempiDiciamolo fin dall’inizio: piatti e tradizioni, soprattutto a Natale, sono diversissimi lungo tutta la Penisola. A cominciare da quando si mangia: al Centro e al Sud, infatti, si festeggia con il “Cenone della Viglia”, mentre al Nord è d’obbligo il pranzo del 25.
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1jAOzfF

Utrechters stelen de show op Italiaanse ijswedstrijd


Utrecht heeft twee van de vijf beste ijsmakers ter wereld in haar stad wonen: Romana de Lorenzo van IJskiosk Venezia en Roberto Coletti van Roberto Gelato. Zij eindigden gisteren op de 4de en 2de plek bij de Coppa D’oro, een soort wereldkampioenschap voor ijsmakers in Italië. “Het was heel spannend, maar ook echt geweldig”, vertelt Romana de Lorenzo.

“Ik zou eigenlijk gisteren al terugkomen, maar toen zat ik opeens in de finale”, vertelt De Lorenzo vanaf het vliegveld in Italië. “Dus toen heb ik snel mijn reis omgeboekt.” Aan de oudste ijswedstrijd van Italië deden bijna 100 ijsmakers mee, van Australië tot Libië en Iran. “Iedereen moest op maandag zijn ricotta-ijs inleveren, dat werd dan geproefd door een jury van 28 mensen.” In de jury zitten Meester IJsbereiders: “één van de juryleden was de eigenaar van de oudste ijssalon van Rome, de vijfde generatie dan.”


See on duic.nl

via Tumblr http://bit.ly/1lylItN

TOGETHER AGAIN - Sofia Loren & Marcello Mastroianni - Spectacular - EverybodyLovesItalian.com


From back at a time in Cinema when adults could actually fall passionately in Love there was no more spectacular on screen couple than Sofia and Marcello. This is a compilation of Memorable Moments of these Beautiful people set to the music of their movie “Sunflower”.


See on everybodylovesitalian.com

via Tumblr http://bit.ly/1IqGPss

Ferrari mag 2015-motor leveren aan Toro Rosso


De internationale autosportbond FIA heeft de deur voor een hernieuwde samenwerking tussen Ferrari en Scuderia Toro Rosso wagenwijd open gezet. De World Motor Sport Council bevestigde dat aandrijflijnen uit de vorige jaargang voortaan voor het nieuwe seizoen opnieuw gehomologeerd mogen worden.


Dat betekent dat oude krachtbronnen ook in een volgend seizoen toegestaan zijn, en Ferrari gaat daar in 2016 al gebruik van maken. In de verklaring van de FIA staat: “De World Motor Sport Council is reeds op de hoogte gebracht dat de bond Ferrari toestemming verleent om in 2016 een vierde klantenteam te voorzien van motoren, zij het de 2015-specificatie.”


De FIA staat ontwikkeling aan de krachtbronnen tijdens het seizoen de komende jaren gewoon toe. Motorleveranciers krijgen volgend jaar 32 tokens voor updates, dat zakt voor 2017 naar 25 tokens, voor 2018 naar 20 tokens en voor 2019 naar 15 tokens. Elke nieuwe autofabrikant die in de Formule 1 stapt ontvangt voor het eerste jaar 15 tokens en begint in het volgende jaar met 32 tokens.


See on f1today.net

via Tumblr http://bit.ly/1IqwLQd

Acqua di Friso luxe eco-hotelboerderij en camping aan zee - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

De luxe hotel boerderij Acqua di Friso heeft een eigen strand en een camping in de hiel van Italie aan de Ionische zee en aan de Golf van Squillace.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1QgndZ5

Agriturismo en camping Nonna Stella vlakbij zee - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Nonna Stella ligt vier km van zee, een rustige plek voor een vakantie in Toscane, met een camping, een aantal kamers in B & B en een aantal houten bungalows.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1QgndIP

Vakantie in Piemonte Italie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy
Voor een fantastische vakantie in Italië ga je naar Vecchia Borgata I Muri in Piemonte! Wijn, culinair, rust, natuur en in het hoogseizoen bijzonder kindvriendelijk.
See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1QgndIK

Pure Italiaanse keuken | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Als je dit jaar slechts één Italiaans kookboek aan je verzameling toevoegt, laat het dan Pure Italiaanse keuken (Pura Cucina Italiana) van Roberto Payer zijn.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1QgndII

Agriturismo Scalilla | Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Scalilla ligt op drie kilometer afstand van de mooiste stranden aan Adriatische Zee, Op … http://bit.ly/1PydzTk http://bit.ly/1N4V1El
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1N4V1UD

Betaalbare Italiaanse mode by Rossino ! RTL 4

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
RTL 4 kwam bij Rossino Italian Wear’s Pilot Store kijken in Soest. Deze video geeft je kleine impressie van de Italiaanse mode en hoe onze winkel eruit ziet!
See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1IFpqac

Markelose opent Trattoria Aimo | Maarkelsnieuws.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Hoewel de officiële opening gepland staat in de tweede helft van september heeft de Markelose Sandra Fluttert sinds dinsdag de deuren van haar nieuwe zaak Aimo alvast wijd open gezet voor het winkelend publiek. Aan de Smeestraat in Lochem heeft ze een geweldige plek gevonden waar ze haar passie voor Italië nog meer vorm gaat geven. Liefhebbers van echte Italiaanse delicatessen, olijfolie, wijnen, koffie, broodjes maar ook een verscheidenheid aan gerechten kunnen hier hun hart ophalen. Het assortiment in de winkel evenals de gerechten op de menukaart zijn samengesteld met hulp van de Italiaanse top-chef Fabio Cappallano en zijn team van Il Tartuffo in Delft. Dit in combinatie met een mooie uitgebreide selectie wijnen zorgt ervoor dat er een geweldige Trattoria aan de Smeestraat 12 is neer gezet waar je kunt eten, drinken en genieten van heerlijke Italiaanse producten.
See on maarkelsnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1NIPOHN