zondag 8 juni 2014

Buongiorno Tutti - Giardino Casa Di Lella (bij Good Things From...

Buongiorno Tutti - Giardino Casa Di Lella (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1uEMWP5

Venetië zinkt dan toch... Probleem van Italië is 'criminele energie'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Venetië zijn 35 mensen - waaronder burgemeester Giorgio Orsoni - opgepakt in een grootschalig onderzoek naar corruptie, witwassen en ambtsmisbruik. Ze zouden geld bestemd voor het Mose-bouwproject in de baai van Venetië, dat het historische stadscentrum moet beschermen tegen hoogwater en overstromingen, omgeleid hebben om de kas van politieke partijen te spijzen. Het ganse onderwatersysteem moet meer dan vijf miljard euro gaan kosten.Het schandaal dreigt Italië’s pogingen om zijn internationale reputatie te herstellen twintig jaar achteruit te slaan.De onderzoekers zouden een zwarte kas hebben ontdekt die werd gefinancierd met valse facturen en steekpenningen. Die zouden zijn uitbetaald in het kader van de aanbesteding van de werven voor het project.

See on express.be
via Tumblr http://bit.ly/1uCSl97

Afzet eerste Italiaanse druiven verloopt nog rustig

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAfgelopen weken zijn de eerste Italiaanse druiven verscheept. Volgens voorzitter Giovanni Raniolo van het IGP Mazzarone Grapes Consortium (foto) verloopt de afzet nog een beetje traag en liggen de prijzen ruim 10% lager dan vorig jaar.”De kwaliteit schijnt erg goed te zijn. De oogst van de Victoria-druiven is vertraagd de afgelopen weken als gevolg van het weer en het suikergehalte is nog steeds onder de 13. De Black Magic-druiven worden wel al geoogst.” Raniolo vertelt dat de druiventeelt in de kassen ook iets lager ligt als gevolg van de zachte winter. De volumes van de druiven onder plastic zijn goed, evenals de kwaliteit.Het druivenconsortium zet de producten hoofdzakelijk af in Noord-Italië, West- en Oost-Europa (hoofdzakelijk België, Frankrijk, Polen en Tsjechië) en Rusland. De Russische markt is echter door de devaluatie van de roebel en de politieke situatie momenteel minder aan de markt.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pphdPy

“Pompeii: The Exhibition” West Coast premiere

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

The ancient Roman town of Pompeii has recently become very popular. Considering the current critical condition of the historical archaeological site, which is on the verge of collapse, drawing the world’s attention towards it could be truly beneficial. The exhibition “The Last Days of Pompeii”, hosted at the Getty Villa in Malibu from September 12, 2012 to January 7, 2013, was followed first by the movie “Pompeii” released in February 2014, and now by another beautiful exhibit on view at the California Science Center through January 4, 2015: “Pompeii: The Exhibition.”

See on italoamericano.com
via Tumblr http://bit.ly/1oxWXvr