dinsdag 1 juli 2014

Pirlo gaat toch door bij Italë - NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPirlo gaat toch door bij ItalëNOSAndrea Pirlo blijft toch beschikbaar voor de Italiaanse nationale ploeg. De 35-jarige middenvelder heeft dit in de Italiaanse media gezegd. “Ik ben beschikbaar als de nieuwe coach mij nodig heeft”, stelde Pirlo.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/VD0MW5

Italiaans tegenbod voor Club Med

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse zakenman Andrea Bonomi heeft een overnamebod gelanceerd op de Franse vakantiegroep Club Mediterranée. Dat bod is heel wat guller dan een eerder bod van de Franse groep Ardian en de Chinese partner Fosun.Bonomi biedt 21 euro per aandeel van Club Med en 22,47 euro per convertibele obligatie (die kan worden omgezet in aandelen). Dat is een pak meer dan een eerder bod van de Franse groep Ardian en de Chinese partner Fosun.Die hadden samen 17,50 euro per aandeel en 19,79 euro per obligatie over voor Club Med. De beurskoers van Club Med schommelt nu ongeveer rond de 19 euro.Nogal wat aandeelhouders van Club Med vonden dat Frans-Chinees bod veel te laag en hadden hun hoop gesteld op een betere prijs van de Italiaan Bonomi. Die is er nu.Bonomi zelf bezit nu al 10 procent van de aandelen van Club Med en ook dat kan een belangrijke factor worden.

See on deredactie.be
via Tumblr http://bit.ly/VD0NJy

Mannenmode in Milaan: oude Armani-stijl blijkt behoorlijk nieuw

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaElseviers moderedacteur John de Greef blogt vanaf de Milanese catwalk, waar de mannenzomermode voor 2015 wordt gepresenteerd.

See on elsevier.nl
via Tumblr http://bit.ly/VD0Mph

Camping Mare Pineta | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een ...

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCamping Mare Pineta | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië. 25 juni 2014. goodthingsfromitaly Scoop.it Een reactie plaatsen. De kinderen zullen op Mare Pineta snel de weg naar het zwembad weten te vinden.

See on goodthingsfromitaly.wordpress.com
via Tumblr http://bit.ly/VD0M8L

Italiaanse premier droomt van Verenigde Staten van Europa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws'Voelen jullie geen huivering als jullie eraan denken dat jullie vandaag geroepen zijn om die droom van de Verenigde Staten van Europa werkelijkheid te laten worden?' Met die retorische vraag leidt premier Matteo Renzi het EU-voorzitterschap van Italië in, dat op 1 juli begint, aldus de krant la Repubblica.Europa is volgens de Florentijn 'het oord waar hoop mogelijk is'. Europeanen moeten tegen hun kinderen zeggen: 'Wij zijn de Erasmus-generatie!', naar de Nederlandse filosoof die tot de grootsten van de Europese cultuur wordt gerekend.Renzi herinnert aan 'die generatie die op de naoorloogse puinhopen iets nieuws wilde bouwen'. Italië behoorde na de Tweede Wereldoorlog - naast Nederland, West-Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg - tot de oprichters van de EGKS, de basis van de Europese Unie.Op 2 juli presenteert Renzi in het Europees Parlement in Straatsburg zijn programma voor het EU-voorzitterschap.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rcVFsr

Costa Concordia in Genua gesloopt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet wrak van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia zal naar de haven van Genua worden gesleept. Daar zal het schip worden gesloopt, zo heeft de Italiaanse ministerraad maandag besloten. Het schip kapseisde ruim 2 jaar geleden bij het eilandje Giglio voor de kust van de regio Toscane. 32 mensen kwamen om.Italiaanse havensteden ruzieden er weken over wie de lucratieve sloopopdracht zou binnenslepen. Zowel de regering van Toscane als het bestuur van de provincie Grosseto in die regio vond dat de sloop niet in het Noord-Italiaanse Genua zou moeten plaatshebben. Volgens premier Matteo Renzi kan het wrak rond 20 juli in Genua aankomen. De kosten van de sloop worden op ongeveer 100 miljoen euro geschat. Ongeveer 100 arbeiders zullen er een jaar lang mee bezig zijn.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rcVzRC

Torpedo spoelt aan op Italiaans strand

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe badgasten op het strand van de Italiaanse stad Tarante keken gisteren erg raar op. Vanuit de golven kwam een tornado aangespoeld op het strand. Het was even schrikken, maar uiteindelijk bleek er geen gevaar te zijn voor de strandgasten.De torpedo was tijdens een oefening in de Golf van Tarante in zee gedropt door een helikopter van de Italiaanse Marine. De torpedo, zonder explosieve lading aan boord, moest worden opgepikt door een boot, maar door een storm op zee vond de sleepboot de torpedo van zo’n twee meter lang niet. Waarop het gevaarte op het strand van Tarante aanspoelde.

See on nieuws.vtm.be
via Tumblr http://bit.ly/V62OgW

Zanetti nieuwe vice-voorzitter van Inter | Hoofdpunten | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsJavier Zanetti gaat aan de slag als vice-voorzitter van Inter. De veertigjarige Zanetti ondertekende maandag een tweejarig contract bij de Italiaanse club.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1k8STgj

Italiaanse kustwacht redt 5000 vluchtelingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse kustwacht heeft het afgelopen weekeinde 5000 bootvluchtelingen gered, meer dan ooit in een weekend. Het aantal mensen dat de oversteek waagt, blijft maar groeien. In heel 2013 staken 25.000 mensen de Middellandse Zee over. Dit jaar tot nu toe, zijn dat er al 60.000. De kustwacht schat dat het er dit jaar meer dan 100.000 worden. Zwaar voor Italië en voor de asielzoekers zelf.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1k8SSZF