zaterdag 12 september 2015

Rome bindt strijd aan met sigarettenpeuken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Rome bindt de strijd aan met vervuiling door weggegooide sigarettenpeuken. Het stadsbestuur gaat mensen die hun opgerookte sigaret op straat gooien straffen met een boete van 200 euro.Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De verordening moet nog wel worden goedgekeurd door de senaat.“We gaan daarnaast zorgen voor meer asbakken, maar het moet klaar zijn met het achteloos op straat gooien van peuken”, zei veiligheidsmanager van de stad Rossella Matarazzo.“Natuurlijk kunnen we niet iedereen op de bon slingeren, maar we hopen dat van de wet ook een morele boodschap uitgaat. We roepen de hulp van de stad in om Rome schoon te houden.”
See on nu.nl

via Tumblr http://bit.ly/1J4g4n7

‘Italian Business Club’ wil zakelijke contacten stimuleren en versterken - Manager Magazines

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Viva Italia! Het dossier ‘Italiaanse ondernemers’, waarmee we in de vorige Limburg Manager uitpakten, kende veel succes en weerklank. In die mate zelfs dat er stilaan een heuse Italiaanse businessclub uit groeit. Onder meer interieurarchitect Vittorio Simoni, wijnhandelaar Toni Etneo (Selezione Vini Italiani), chef-kok Nico De Paola (Cucina De Luca) en Pedro Bonnet (Limburg Manager / Big Media Group) sloegen de handen in elkaar om op korte termijn een vereniging op te richten om Italiaanse ondernemers, bedrijven en merken in Vlaanderen en België te promoten, dichter bij elkaar te brengen en onderling zakendoen te stimuleren.
See on managermagazines.be

via Tumblr http://bit.ly/1J4g46H

'Italianen kapen idee Liet International' - Cultuur - LC.nl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Liet International, het songfestival voor Europese minderheidstalen, gaat dit jaar niet door. Maar in Italië wordt ineens wel iets dergelijks georganiseerd.Bij Liet International, zwaar vervlochten met het Friese songfestival Liet, keken ze vreemd op. Ineens werd Suns Europe aangekondigd, een ,,Europees festival voor uitvoerende kunsten in minderheidstalen”, volgens de website. Dat is immers ook zo ongeveer de opzet van Liet International.Inmiddels heeft Liet International eieren voor zijn geld gekozen. De winnaar van de Liet-finale, volgende week vrijdag, mag naar Suns Europe. Suns is geen onbekende voor Liet International. Het is het festival van de minderheidstalen in Italië en omstreken, opgezet in 2009 naar het voorbeeld van de Friezen.
See on m.lc.nl

via Tumblr http://bit.ly/1XVTE2y

HEET! Italiaans oud-voetballer Zambrotta heeft een lekkere vrouw! - Offside

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Gianluca Zambrotta heeft een prachtige carriėre gehad. De verdediger speelde bij Juventus, Barcelona en AC Milan en won de Champions League, het EK en het WK. Maar de grootste prijs in zijn leven: zijn bloedmooie vrouw!De Italiaan is al jaren getrouwd met de beeldschone Valentino Zambrotta. Wat direct in het oog springt: haar twee gigantische wapenfeiten!
See on offside.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UJuqW3