vrijdag 9 juni 2017

Partiti adesso - Giusy Ferreri | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Kom alvast helemaal in vakantiestemming met deze Italiaanse zomerhit: Partiti adesso van de Italiaanse Giusy Ferreri. Heerlijk voor onderweg!

via Tumblr http://bit.ly/2sbqs0d

Italian chef reveals the PERFECT formula for cooking pasta

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

New York chef Mario Batali, a specialist in Italian cuisine, says cook your pasta for a minute less than the packet says - and then make sure you add it to the sauce while cooking for 40 seconds.

via Tumblr http://bit.ly/2sKN70i

Italië Abrikozenseizoen opent met dezelfde prijs als vorig jaar

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Alhoewel weersomstandigheden en de vraag de prijzen meestal belangrijk mee helpen bepalen, zijn er dit jaar geen veranderingen bij de Italiaanse abrikozen in vergelijking met vorig seizoen. Volgens Gala Fruit manager Luigi Catalano is de huidige prijs €4/kg, dezelfde als vorig jaar en ook de hoogste prijs in hun assortiment. In het verleden is er echter ook wel een minimumprijs voor dit fruit geweest van €0,80/kg. “Het is nog te vroeg om te weten hoe het allemaal afloopt. We moeten tijdens het seizoen met veel factoren rekening houden,” zegt Catalano. Ze verwachten echter dat de gemiddelde prijs tussen €1,50 en €2 zal liggen.

via Tumblr http://bit.ly/2sKPuQU

Italië op het Marktplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Papendrecht - Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli is het Marktplein in Italiaanse sfeer ingericht. Neem een kijkje bij de diverse kraampjes en geniet van de streekproducten uit de verschillende Italiaanse provincies.Er kan worden gesmuld van verschillende soorten pasta. Kaasliefhebbers kunnen genieten van de gorgonzola, de bekende blauwschimmelkaas uit Noord-Italië. En wat te denken van porchetta, het bekende opgerolde varkensvlees met kruiden uit de oven? Uiteraard ontbreekt ook de salami niet.

via Tumblr http://bit.ly/2sbj2dn