vrijdag 26 oktober 2012

Villa Uccellaia - Gast in Toscane

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyMooi stenen boerenhuis uit de 14de eeuw, recentelijk gerestaureerd en gelegen in het centrum van een groot landgoed van 4 hectaren omgeven door sierplanten, fruitbomen en olijfgaarden. Rustige en panoramische ligging met mooi uitzicht over het omliggende landschap. Het comfortabele en ruime huis is landelijk ingericht. Veel ruimte buiten voor een ontspannende vakantie in contact met de natuur en ideaal voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning maar ook dichtbij de belangrijke centra van historisch en artistiek belang zoals Perugia (treinstation met dagelijkse verbindingen naar Rome, Florence enz.), Assisi, Orvieto, Gubbio, Città di Castello, Cortona, Chiusi-Chianciano, Montepulciano, Siena en het meer van Trasimeno willen zijn. Er is een mooi en panoramisch gelegen zwembad voor de gasten en tevens een kleedhok, een extra keuken, een WC en een grote ruimte voor vertier (ideaal voor families met kinderen!) zowel buiten als binnen in een oud kerkje (geheel gerestaureerd en naast het huis gelegen) met spellen (tafeltennis, darts, speeltafel, sofa’s, stereo enz…). Kleine huisdieren zijn toegestaan indien ze gehouden worden in een aparte ruimte op de begane grond van de villa. Geasfalteerde toegangsweg in goede conditie.
See on gastintoscane.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34355314962

Mis het niet: Triëst - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWaarom staat deze atypische Italiaanse stad nooit boven aan lijstjes met plaatsen die je niet mag missen?’ Abigail Blasi, reisjournalist voor Lonely Planet, vroeg het zich af en plaatste de hoofdstad van Friuli-Venezia Giulia ten slotte maar bovenaan haar eigen top tien luoghi poco celebrati.


De gebaande paden vermijden gek genoeg inderdaad steevast bepaalde plekken, die toch wel heel erg de moeite waard zijn. Wat is er dan zo bijzonder aan Triëst?


Allereerst de geografische positie: Triëst ligt in het grensgebied tussen Italië en Slovenië, op de grens met de Slavische wereld en in het hart van Europa. Deze ligging heeft ervoor gezorgd dat je in Triëst een culturele melting pot aantreft die het beste van verschillende werelden


combineert. Je drinkt er een cappuccino in gran cafés die meer aan Wenen doen denken dan aan Italiaanse steden, je wandelt er langs indrukwekkende neoclassicistische gevels en je geniet er van het beste van de keuken van Mitteleuropa. Op de heuvel San Giusto liggen de oudste resten van de stad uit de Romeinse tijd, zoals het antieke theater, die de Italiaanse kant van de geschiedenis van Triëst laten zien.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34355223255

Jean Paul Gaultier verandert van fabrikant. De Franse ontwerper werkt niet langer samen met het Italiaanse Aeffa SpA

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Franse ontwerper werkt niet langer samen met Aeffa SpA


De Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier heeft besloten om niet langer samen te werken met zijn fabrikant Aeffa SpA. Dat meldt WWD.
Het is nog niet geweten waarom Gaultier de samenwerking – die al tientallen jaren stand hiel d - met het Italiaanse bedrijf heeft stopgezet.


Aeffe heeft momenteel controle over de collecties van Moschino, Pollini en Alberta Ferretti.


Verder produceren ze ook de collecties van Cacharel en Cédric Charlier. Het is nog niet geweten met welke fabrikant Jean Paul Gaultier in de toekomst zal samenwerken. (RDM)
See on weekend.knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34355089390

The New Geography of Italy:

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe new Geography of Italy: here how it will change with the provinces’ rearrangements
See on corriere.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34354157656

Italiaanse organisatie bevestigt Italiaanse IndyCar race voor 2013 - OpenWheelWorld.net

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe IndyCar Series keert volgend jaar weer terug naar Europa, zo zegt de organisatie die werkt aan een IndyCar race in Italië. AUTOSPORT magazine meldt dat IndyCar volgend jaar in september naar Italië af zal reizen, al zou het circuit nog een vraagteken zijn. Naast het eerder gemelde circuit van Mugello, zouden ook Monza en Imola in beeld zijn.


“Ik kan bevestigen dat Italië een ronde van de 2013 IZOD IndyCar Series zal hebben en dat de race in september zal worden verreden,” woordvoerder van de Italiaanse organisatie tegenover AUTOSPORT magazine. “We kunnen nog niet vertellen welk circuit we zullen gebruiken, maar er zal spoedig een keuze worden gemaakt.”
Van de drie gemelde circuits, lijkt de kans op een IndyCar race op Monza wel erg klein. Op 8 september wordt volgend jaar op dit circuit een Formule 1 race verreden. FIA reglementen zullen het Monza niet eenvoudig maken om enkele weken later een IndyCar race te organiseren.


De strenge FIA reglementen kunnen zelfs effect hebben op Mugello en Imola. Zo dwarsboomde de FIA in 2007 nog een Champ Car race op het Chinese Zhuhai, omdat de Formule 1 enkele weken eerder een race reed op het 1300 kilometer verderop liggende circuit van Shanghai.
Waar de Italiaanse organisatie zeker van zijn zaak lijkt te zijn, tempert IndyCar de Europese vreugde. “Terwijl we wel gesprekken hebben gevoerd met een promotor die een race in Italië wil organiseren, bevinden deze gesprekken nog in een verkennende fase en zijn er geen concrete plannen om een IndyCar race in Italië te organiseren,” bevestigde een woordvoerder van IndyCar.
See on openwheelworld.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34352684860

Dode door aardbeving in Zuid-Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet zuiden van Italië is getroffen door een aardbeving. De beving vond plaats in de provincie Cosenza en had een kracht van 5,3 op de schaal van Richter.


Eén man overleed aan een hartaanval tijdens de aardbeving. Een ziekenhuis werd uit voorzorg ontruimd en enkele gebouwen liepen schade op.


Eerder deze week stapte het hoofd van de Italiaanse rampenbestrijding op. Hij was boos omdat een rechter maandag zeven van zijn medewerkers veroordeelde wegens de aardbeving in 2009 in l’Aquila.


De seismologen moeten zes jaar de cel in en 9 miljoen euro schade vergoeden, omdat ze niet hadden gewaarschuwd voor de aardbeving, waarbij 309 mensen omkwamen.
See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34352543476

Cadeautas van Italian Coffee Handbags inclusief de Literaire Thriller Bloedgeld van Edward Hendriks

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen milieu vriendelijke en duurzame Italiaanse Koffie Tas, door de SWV gefabriceerd van gebruikt koffie verpakkingsmateriaal, gevuld met de literaire thriller BLOEDGELD (het debuut van Edward Hendriks) en voorzien van diverse Italiaanse producten van Good Things From Italy.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34351655451

AgrieTour, in 12mila per il mondo degli Agriturismi | Piacerdivino.it

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAgrieTour, fiera dell’agriturismo in Italia, ha registrato un’ottima affluenza. In 12mila hanno visitato stand ed espositori.

AgrieTour ha fatto registrare 12mila visitatori nei giorni 12-13-14 ottobre: il salone nazionale dell’agriturismo si conferma appuntamento principe per il mondo degli Agriturismi, ma non solo. AgrieTour ha acceso su Arezzo i riflettori di un comparto turistico ormai fondamentale per l’economia di settore.


A dimostrazione, i tanti stand ed espositori che hanno riempito gli spazi di AgrieTour durante la tre giorni. Agriturismi, fornitori di servizi, regioni e provincie, ma anche portali online che promuovono la visibilità delle Strutture sui motori di ricerca, come www.Agriturismo.st.


AgrieTour è stata impreziosita, inoltre, dalla presenza di una madrina d’eccezione: Giusy Buscemi, Miss Italia 2012 e testimonial della regione Sicilia.


Dall’Agriturismo in Umbria all’Agriturismo in Toscana, dall’Agriturismo ad Arezzo all’Agriturismo a Viterbo, tutte le più belle zone di agriturismo erano presenti o come espositori o come visitatori.


Anche per quest’anno, AgrieTour ha quindi svolto nel migliore dei modi il ruolo di appuntamento di riferimento dell’agriturismo in Italia.
See on piacerdivino.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34347720021

Aardbeving (5,3 op de schaal van Richter) in zuiden van Italië in de zuidelijke Italiaanse provincie Cosenza

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - In de zuidelijke Italiaanse provincie Cosenza heeft vrijdag midden in de nacht een aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 5,3 op de schaal van Richter. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.


Een man kwam om nadat hij een hartaanval kreeg tijdens de aardbeving. Een ziekenhuis werd uit voorzorg ontruimd en enkele gebouwen liepen schade op.


Eerder deze week stapte het hoofd van de Italiaanse rampenbestrijding af uit protest. Hij was boos, omdat een rechter maandag zeven van zijn medewerkers veroordeelde wegens de aardbeving in 2009 in l’Aquila. De seismologen moeten 6 jaar de cel in en 9 miljoen euro schade vergoeden, omdat ze niet hadden gewaarschuwd voor de aardbeving, waarbij 309 mensen omkwamen.
See on almerevandaag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34347013049

Nieuwe webshop Versace in Nederland geopend | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet zal rustig worden in de PC Hooftstraat want vandaag gingen de virtuele deuren dan echt open van Versace’s gloednieuwe webwinkel in Nederland. Een weekje later dan beloofd maar misschien moest de Nederlandse BTW-verhoging nog worden aangepast. In de webshop zijn naast kleding ook schoenen, handtassen, accessoires, beautyproducten en interieurartikelen te koop.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34346793169

Inside the resort, in the Italian village of Savelletri de Fasano, where Justin Timberlake and Jessica Biel got married

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaCelebrating in the Italian village of Savelletri de Fasano, Puglia, Justin Timberlake and Jessica Biel exchanged vows in what can only be described as a spot of paradise – and the most idyllic location to embark on newly married life – the beautiful Borgo Egnazia Resort.
Boasting crystal clear waters, picture-postcard views and an architectural landscape only the Italians could have mastered, Puglia is the dream setting for a wedding of A-list celebrity credential.
See on hellomagazine.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34346677410

Grape Harvest and Starting to Make Wine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWe have a small vineyard with mostly Trebbiano grapes, a small sweet white grape that is used for making table wine and is one of the principal grapes in Le Marche’s DOC Falerio wine.


A few weeks ago along with our guests we harvested our grapes and are now making wine.


What a beautiful day it was…one of those lovely September days with hardly any humidity in the air with blue skies.


Next the grapes go into the crusher; ours is a small hand crank affair.


The crusher separates out the stems which would make the wine bitter. the green crates contain the stems which then can be distilled into Grappa, or in our case, composted.


It’s a sticky job!


Next the juice is put into a big bin, covered with a cloth to keep the wasps and other bugs out, and kept cool with ice. We used 5 liter jugs of frozen water. Our good friend, neighbor and superb wine maker Emanuele suggested we do this and keep it cool until the fermentation is done. Fermentation took over a week.


It’s wonderful to have guests who like to participate in farm activities…we all have fun. Now hopefully we’ll also have a nice white table wine to share with guests. I’ll keep you posted!
See on lifeintheitalianhills.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34346575347