maandag 5 oktober 2015

Zucchine Ripiene al Tonno - Tuna-Stuffed Zucchini

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Ingredients for 4 servings:

  • 3 zucchini 
  • 100 g of tuna 
  • 1 slice of sandwich bread 
  • 1 tbsp of capers 
  • 1 tbsp of black olives 
  • 1 egg 
  • parsley 
  • garlic 
  • salt 
  • bread crumbs

See on misyarecipes.com

via Tumblr http://bit.ly/1QV0EHM

Ancient Romans 'had perfect teeth' thanks to healthy low-sugar diet - Telegraph


They may have lived in an era when dental care was rudimentary at best, but the ancient Romans had better teeth than people today, new research has revealed.


Scientists used CAT scans to examine the remains of 30 men, women and children who were killed in Pompeii when the city was engulfed by ash and pumice from Mount Vesuvius in AD 79.


After months of research, their most startling discovery was the excellent condition of the Romans’ teeth, which the researchers ascribed to a low-sugar, fibre-rich Mediterranean diet.


See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://bit.ly/1QV0Gzn

FCA geeft klant die VW laat afvoeren extra korting | Auto Edizione


Wie wil er niet van z’n stinkende Volkswagen diesel af? Dat is wat Fiat Chrysler Automobiles binnenkort min of meer aan haar Italiaanse klanten zal laten weten, wanneer een nieuwe voordeelcampagne van start zal gaan, waarbij mensen die hun VW diesel komen inleveren extra korting op de aankoop van hun nieuwe Fiat, Alfa Romeo, Lancia of Jeep kunnen verwachten. 


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PfsboS

Er is toch altijd wel iets te beleven in de #Scheveningse...

Giovanni Caminita, Chef - TV Presenter - Bellavita Magazine

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Bellavita meets Giovanni Caminita, renowned TV presenter and Chef. Find out tips on the Italian Gastronomy in Holland! Bellavita Magazine flies to Amsterdam and meets Giovanni Caminita, renowned TV presenter and Chef. Giovanni gives us tips on the Italian Gastronomy in Holland.Did you know that he will also be one of our top-chef during Bellavita Expo Amsterdam?!You can meet him in the Food Theatre and attend one of his masterclasses!Giovanni Caminita can be booked via http://bit.ly/dU8LWY
See on bellavitaexpo.com

via Tumblr http://bit.ly/1VyXgZQ

Italy bakes the world's largest cake - The Local

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Italy has written its name into the record books once more – this time by baking the world’s largest cake sculpture.The giant cake, measuring 16.46 metres long by 13.94 metres wide, was decorated with a map of Italy and its most famous monuments. It had a total surface area of 244 square metres and weighed more than a tonne, Ansa reported.
See on thelocal.it

via Tumblr http://bit.ly/1MaR9QX

Protesters on small power boats throw smoke bombs at the passage of a cruise ship in Venice.


Protesters on small power boats throw smoke bombs at the passage of a cruise ship on October 4, 2015 in Venice, Italy. The protest was organised by Venetians and environmentalists who are opposed to cruise ships crossing the St Mark’s Basin.


See on gettyimages.it

via Tumblr http://bit.ly/1LaC7df

Verdachten uit Nederland aangehouden in Italiaans maffia onderzoek | Blik op nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bij een grote operatie van politie en justitiediensten tegen maffiafamilies in Italië zijn gisteren ook vier mannen aangehouden die in Nederland actief waren in de bloemenhandel.Ze waren eerder dit jaar in Nederland in beeld gekomen in een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen en faillissement en btw fraude. De politie en FIOD deden in maart doorzoekingen in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout.
See on blikopnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MakWJC

Sannino gaat Italiaanse rode lantaarn Carpi trainen | Sport | De Morgen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Giuseppe Sannino is de nieuwe trainer van Carpi, de hekkensluiter in de Serie A, zo maakte de Italiaanse eersteklasser vandaag bekend. De 58-jarige Italiaan tekende een contract tot het einde van het seizoen.
See on demorgen.be

via Tumblr http://bit.ly/1VzSNRl

Italiaanse bibliotheek van de ondergang gered | Vlaamse Erfgoedbibliotheek

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië is de Montefiascone-bibliotheek gered van de ondergang. Een Australische conservator startte een conserveringsproject dat niet alleen de boeken maar ook de bibliotheek zelf moest redden.De collectie van de Montefiascone-bibliotheek was beschadigd door water- en knaagdierschade. Die schade kwam er doordat de bibliotheek bijna een volle eeuw gesloten was. Toen de ravage werd ontdekt, was duidelijk dat een grootse reddingsactie nodig was: honderden oude drukken dreigden verloren te gaan.
See on vlaamse-erfgoedbibliotheek.be

via Tumblr http://bit.ly/1VzSNRa

Il Bacaro - Maastricht | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Il Bacaro aan het Vrijthof in Maastricht is een Venetiaanse wijnbar met heerlijke hapjes, cicchetti genaamd. je waant je hier echt even in Venetië!
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1JNPuPp

Waar vindt u Polmone, een rustiek boerenhuis, vakantiehuis of agriturismo met vakantieappartementen in Umbrië, het groene hart van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Polmone, de long, is letterlijk een plek om weer op adem te komen.Deze bijzondere vakantiebestemming op een heuvel wordt omgeven door groene robuuste valleien om bij weg te dromen.Het prikkelt in alle opzichten de zintuigen van natuurliefhebbers.
See on polmone.org

via Tumblr http://bit.ly/1JNPsHj

Italiaanse straatmuzikant steelt de show op de Dam in Amsterdam - Nieuws.nl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Een man met een hele verzameling aan potten, emmers en deksels is een hit geworden op internet. In het filmpje is te zien hoe de drummer de show steelt op de Dam in Amsterdam.De getalenteerde muzikant gaf een paar maanden geleden een optreden op het plein. Het gebeuren werd gefilmd en van zijn waanzinnige beats wordt nu ook in het buitenland genoten.ItaliaanVolgens Het Parool is de artiest de Italiaan Dario Rossi. In zijn thuisland geeft de man optredens op straat en in clubs. Gevoel voor ritme heeft de man zeker, er staat een flinke groep omstanders te genieten van de beat.
See on nieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1QTFo5d

Voetbalzone - AC Milan komt met statement: deal van 480 miljoen eerdaags afgerond

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

AC Milan kondigde in juni via de officiële kanalen aan dat Bee Taechaubol 48 procent van de clubaandelen in handen zou krijgen, maar de transactie van 480 miljoen euro is nog altijd niet afgerond. Silvio Berlusconi zou het bedrag voor oktober op de bankrekening van zijn investeringsmaatschappij Fininvest gestort krijgen, maar dat is dus nog niet gebeurd.
See on m.voetbalzone.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jJ5hKu