woensdag 14 mei 2014

La Luna | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEen rustige B&B op vijftien minuten van hartje Florence? http://bit.ly/QJImzF

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jgpd51

Reiskrantreporter Turijn bekend - Telegraaf.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyReiskrantreporter Turijn bekendTelegraaf.nlEind mei vliegt Kristy met KLM naar Turijn om daar, samen met een professionele verslaggever van de Reiskrant, een inspirerend verslag te schrijven over deze Italiaanse stad.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1lfCWWE

Ingrediënten voor een Antipasti buffet van...

Ingrediënten voor een Antipasti buffet van http://bit.ly/hj9ssQ (bij Italian Entertainment And More)
via Tumblr http://bit.ly/RP6GBe

Dichtbij.nl - Auto Zagato genomineerd voor De Sterkste Schakel regio Rijnland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRuim drie jaar geleden startte Kees van Leeuwen samen met zijn neef Tim de Kruijf het vier man tellende Auto Zagato. Maar beiden lopen al veel langer mee in het wereldje van Italiaanse autoliefhebbers. Tim: “Onze specialiteit is onderhoud, reparatie en soms ook restauratie van Italiaanse auto’s, met name young timers, auto’s tussen de nul en twintig jaar. Hiervoor hebben wij alle benodigde kennis en apparatuur in huis. Ons hart ligt bij Italiaanse merken. Maar we doen ook campers en andere automerken. Klanten kunnen bij ons terecht voor alle voorkomende werkzaamheden.”

See on m.dichtbij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jeCjzK

Trattoria Italiana | Real Dealz Nederland

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLekker echt Italiaans en nog biologisch ook, wat wil je nog meer? We stappen een klassiek restaurantje binnen op de hoek van de Grote Markt en de Jansstraat: mooi vormgegeven met bruingelakte houten kozijnen en dito deur.Van binnen is het meer een pijpenla die toch ruimtelijk oogt door de grote spiegel op de schouw waarin de grote ramen en de St.Bavokerk worden weerkaatst. Mooie biologische wijnen uit alle regio’s van Italië leuken de wand op en op de bar staat een kofferplatenspelertje met een jaren-50 look. Hier worden Italiaanse langspelers op gedraaid met een beetje nasaal klinkend geluid. Een interessante en mooie plek, wat me benieuwd maakt naar het vervolg van de avond.

See on realdealz.nl
via Tumblr http://bit.ly/QHjXut

De beste stranden in Italië. Waar wappert de blauwe vlag? | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyZie je de blauwe vlag wapperen op het Italiaanse strand dan weet je dat het wel snor zit met de kwaliteit van het zwemwater en het strand. Vandaag werden ze weer uitgedeeld, een record aantal, 269 stuks. 21 meer dan vorig jaar.De meest blauwe vlaggen wapperen in de regio Ligurië gevolgd door Toscane. De reden voor de steeds schonere stranden is dat er door Italiaanse kustgemeenten steeds meer milieumaatregelen worden genomen. Er komen steeds meer zuiveringsinstallaties en controles om afval en gevaarlijke stoffen uit het water te houden.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/QHjXea

Libris literatuurprijs voor ode aan Genua | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Libris Literatuurprijs 2014 is gewonnen aan Ilja Leonard Pfeijffer voor zijn boek La Superba, een ode aan de Noord-Italiaanse stad Genua die hij in zijn hart heeft gesloten.Vijf jaar geleden ging Ilja Leonard Pfeiffer (een opvallende verschijning van ruim 100 kilo) een stukje naar het zuiden fietsen met zijn vriendin, een Russische fotografe. Rome was het doel maar toen hij eenmaal in Genua belandde ging hij niet meer weg.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jeCjj6