woensdag 1 maart 2017

Italianen bekogelen elkaar met appelsienen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De inwoners van het Noord-Italiaanse stadje Ivrea vieren carnaval op een opmerkelijke wijze. Zoals elk jaar bekogelen ze elkaar met appelsienen in de Slag van de Appelsienen.Het concept is eenvoudig: op hoge paardenkarren staan mannen met middeleeuwse helmen die de massa bekogelen met appelsienen. Zij worden op hun beurt bekogeld door de menigte op de grond.

via Tumblr http://bit.ly/2mdVpxy

Bonen uit Senegal binnen 7 dagen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De grote Italiaanse bonenproducent Giorgini Vittorio uit Cesenatico werkt al vele jaren met productiebedrijven in Senegal. De bonen worden geteeld volgens Italiaanse methoden en met de hand geplukt en verwerkt. De sperziebonen vullen het Italiaanse seizoen aan.

via Tumblr http://bit.ly/2lriYyb

Spectaculaire uitbarsting van vulkaan Etna

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De vulkaan Etna op Sicilië is weer actief. De hoogste vulkaan van Europa met zijn 3330 meter begon vanavond aan de zuidoostelijke kant een lavastroom uit te stoten.De Etna behoort tot de actiefste vulkanen ter wereld. Hij staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er komen voortdurend dampen vrij en er zijn geregeld uitbarstingen. De grootste uitbarsting van de laatste honderd jaar was in 2001. Die duurde 24 dagen en verwoestte enkele gebouwen in de omgeving.

via Tumblr http://bit.ly/2m6l7Dl

Sagra della salsiccia di Monte San Biagio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

La proloco di Monte San Biagio con il patrocinio dell'amministrazione comunale lancia la Sagra della Salsiccia di Monte San Biagio 2017.L'inaugurazione è prevista per sabato 4 marzo dalle ore 19, con il taglio del nastro e i saluti delle autorità. Subito dopo apertura degli stand gastronomici, mostre fotografiche e mercatino con oggetti di artigianato locale. Dalle 20.30 spettacolo musicale con miky dance.

via Tumblr http://bit.ly/2lw24PS

Ferrari SF 70 H vooralsnog competitief | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Na twee testdagen in Barcelona is Marchionne zeer tevreden over de resultaten van de Ferrari SF 70 H. Het blijkt een kilometervreter die in basis al competitief is, zonder dat er ook maar iets aan gewijzigd is. De nieuwe bolide die vorige week werd gepresenteerd draagt dit jaar het Quadrifoglio-logo in combinatie met de naam Alfa Romeo. Sinds de introductie van de Giulia weten veel meer mensen op de wereld dat dit voor optimale prestaties staat. De SF 70 H is goed, maar de CEO blijft bescheiden dit jaar en de coureurs houden zelfs een persstilte. Marchionne stelt dat over een kampioenschap nog niet te speculeren valt. Marchionne gaf zijn commentaar op de tests vanuit het Museo Enzo Ferrari in Modena, waar hij een expositie opende samen met John Elkann en Piero Ferrari. “We hoeven ons in elk geval nergens voor te schamen“, sloot Marchionne af.

via Tumblr http://bit.ly/2lvMvb6