woensdag 21 november 2012

Made in Italy - Italiaanse chef-kok Giorgio Locatelli

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe Italiaanse chef-kok Giorgio Locatelli wordt in Engeland door critici op handen gedragen, en met de komst van dit boek heeft hij ook de thuiskoks voor zich gewonnen. In ‘Made in Italy’ presenteert Giorgio Locatelli zijn levenswerk: hij combineert oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant. Het boek bevat prachtige Italiaanse sfeerfoto’s en foto’s van de gerechten en verschillende koks.


Locatelli’s passie voor eten straalt van elke pagina van dit verrassende boek. Of hij nu herinneringen aan de gerechten uit zijn geboortestreek Lombardije ophaalt, een voorgerecht presenteert waarvoor hij de meest eenvoudige en verse ingrediënten gebruikt of uitlegt hoe je de ultieme risotto moet maken: Locatelli verplaatst de lezer naar zijn eigen keuken, en laat de echte smaken van Italia proeven.
TV-kok Gordon Ramsay zei erover: ‘Mady in Italy is eenvoudigweg het perfecte kookboek’. Hardcover, 615 pagina’s
See on italiepunt.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36212902221

70 Italiaanse favorieten op cd uitgebracht - NOS Nieuws

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreVan Enrico Caruso tot Paolo Conte: Vic van de Reijt heeft ze allemaal bijeen gebracht op drie CD’s: 70 Italiaanse favorieten. Van de Reijt is schrijver, uitgever en liefhebber van de gevoelige snaar. Eerder maakte hij al bloemlezingen over Franse chansons, Duitse schlagers, Vlaamse en Surinaamse volkszang. Nu is er dus Italiano!
http://www.bol.com/nl/p/vic-van-reijt-presenteert-italiano-70-italiaanse-favorieten/1000004012448297/
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36206051280

Volop historie in Cagliari - Sardinië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyWordt Sardinië door de vele toeristen meestal aangedaan voor een verblijf aan de kust; vergeet bij een volgend bezoek eens niet een bezoek te brengen aan de hoofdstad van dit eiland, vindt onze Italiaanse correspondent. Cagliari is een boeiende stad met veel goede slaapgelegenheden, uitstekende restaurants en voldoende bezienswaardigheden om er minstens enkele dagen te verblijven, zo ondervond hij.
Onze eerste afspraak in Cagliari is bij het Antico Caffè (letterlijk ’oude café’), gelegen aan de piazza della Costituzione (plein van de grondwet). Hier ben je in het hart van Cagliari in een café-restaurant met een grote literaire traditie. Schrijvers als Gabriele d’Annunzio, Grazia Dellera en Salvatore Quasimodo (de laatste twee waren Nobelprijswinnaars) kwamen hier graag naartoe en roemden de uitspanning. Het is er nog altijd stijlvol; de obers zijn vriendelijk en beleefd, je kunt er uitstekend eten en er is prettige jazzmuziek op de achtergrond. Het is zo centraal gelegen dat je er eigenlijk altijd weer kunt terugkeren en als uitvalsbasis kunt nemen om verschillende plekken van de stad te bezoeken.
Historisch

Cagliari kent een aantal verschillende historische wijken. Zo is er Marina, die grenst aan de kust en waar de grote centrale boulevard Via Roma loopt. Enkele kerken markeren een interessante archeologische zone met overblijfselen uit de derde eeuw voor Christus. Ook kun je naar het iets recentere Villanova. Een volkswijk waar eerst boeren en daarna bakkers woonden en die een interessante eigen geschiedenis kent. Hier vind je de mooie, karakteristieke en kleurrijke ’lage’ huizen, de zogenaamde Baxius.


See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36205672500

Fiat Panda hobbelt Top 10 Europa in | FIATblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet mag dan allemaal niet heel erg fantastisch zijn in de Europese autobranche, Fiat ziet haar kleine nieuweling toch maar mooi de Top 10 van de Europese verkopen in rijden. In Nederland weet de nieuwe Panda nog niet de aantallen van de vorige te halen, maar in Europa begint de compacte Italiaan toch lekker op stoom te raken.


De negende plek, daar is hij te vinden, die kleine, praktische rakker. Een plus van 23,9% ten opzichte van vorig jaar en daarmee één van de weinige auto’s die groene cijfers ziet in vergelijking met 2011. Het complete lijstje is als volgt.


1. Volkswagen Golf (33.156)

2. Ford Fiesta (26.145)

3. Peugeot 208 (23.352)

4. Renault Clio (23.301)

5. Volkswagen Polo (22.817)

6. Opel Corsa (18.649)

7. Opel Astra (18.079)

8. Ford Focus (17.779)

9. Fiat Panda (17.377)

10. Nissan Qashqai (16.720)
See on fiatblog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36205485687

De eeuwige stad in de winter. Een winters bezoek aan Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMichelangelo’s Sixtijnse plafondschilderingen vieren hun vijfhonderdste verjaardag en er zijn spectaculaire tentoonstellingen over Vermeer en Brueghel. De Romeinse keuken lijkt bovendien gemaakt voor de koudste tijd van het jaar. Kortom: breng deze winter een bezoek aan de eeuwige stad.
Om onduidelijke redenen bezoeken mensen Rome het liefst midden in de zomer, wanneer de zon genadeloos is en de wachtrijen eindeloos lijken. De maanden april en mei en de periode rond de herfstvakantie zijn eveneens populair. Een winters weekend in Rome staat vaak minder hoog op het vakantielijstje. En dat terwijl het juist een aanrader is in de wintermaanden te gaan, wanneer de toeristenstroom is afgenomen, de Romeinse obers en winkeliers wat minder gehaast zijn en de specialiteiten uit de authentieke keuken van Rome het best smaken.
See on orpheuskijktom.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36203241600

#Lampadina #Panettone #Classico #Gilber (at Italian...

#Lampadina #Panettone #Classico #Gilber (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36202924201

Cioccolateria Dal Mas - Venice

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPasticceria Cioccolateria Dal Mas a Venezia: storica pasticceria di produzione propria che dal 1906 vizia veneziani e passanti, ha di recente annesso una cioccolateria.
See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36201362153

Thomas Siffer kweekt superieure olijven in Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThomas Siffer, de voormalige hoofdredacteur van het weekblad Story, heeft de pauzeknop van zijn leven ingedrukt en is met zijn gezin naar Zuid-Italië verhuisd.


Hij produceert er de beste olijfolie van het dorp en geniet met volle teugen van zijn ‘gedownsized’ leven. Al werd zijn auto al ‘s gestript en kreeg het gezin Siffer ook al twee keer inbrekers over de vloer.
See on vier.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36201273485

De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi wacht schorsing

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTURIJN - De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi wacht een schorsing van drie maanden wegens het consulteren van de omstreden sportarts Michele Ferrari.

Het medisch brein in het dopingschandaal rond Lance Armstrong is door het nationaal olympisch comité (CONI) tot persona non grata verklaard. Wie hem toch bezoekt, overtreedt de regels en kan sancties tegemoet zien.


Scarponi, door zijn ploeg Lampre voorlopig al op non-actief gezet, is een van de vele sportlieden die zich tot Ferrari hebben gewend.


De winnaar van de Giro van 2011, nadat de Spanjaard Alberto Contador was gediskwalificeerd, gaf op 6 november in een verhoor toe dat hij de arts een paar keer had ontmoet.


Collega Giovanni Visconti ontkende contact te hebben gehad met verboden personen, maar loopt volgens CONI ook gerede kans te worden uitgesloten. Filippo Pozzato miste om die reden de Olympische Spelen en het WK.
See on nusport.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36199195112

Standbeeld paus krijgt een glimlach – dan lijkt hij minder op Mussolini

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNu lacht hij wél. Gisteren werd in Rome het standbeeld van paus Johannes Paulus II bij station Termini onthuld. Eigenlijk werd het beeld opnieuw onthuld, want vorig jaar mei gebeurde dat al eens. “Het is net de fascistische dictator Mussolini”, zeiden Romeinen toen boos. Nu heeft de paus zijn kin terug en is een glimlach op zijn gezicht gebeiteld.


De kritiek richtte zich vorig jaar vooral op de vlezige nek en grimmige blik. Zo herinnerden de Italianen zich de in 2005 overleden paus niet.
See on nrc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36197294453

Zucchero treedt op in Ziggo Dome

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreAMSTERDAM (NIEUWS VAN NEDERLAND) - Op zaterdag 18 mei 2013 brengt de zoet gevooisde Zucchero Sugar Fornaciari nummers ten gehore van zijn pas verschenen album ‘La Sesión Cubana’, tijdens La Sesión Cubana World Tour 2013. Bekend van de nummers ‘Il Volo’ en ‘Senza una Donna’, is de Italiaanse zanger terug met een nieuwe plaat: La Sesión Cubana. Veel exotische geluiden, nieuwe songs en nieuw gearrangeerde Zucchero hits, maken de in Havana opgenomen plaat tot een pareltje. Zucchero neemt je mee op een warme reis naar het zwoele Cuba, tijdens de nummers ‘Cosí Celeste’, ‘Cuba Libre’, ‘Baila’ en eigenlijk tijdens de rest van het concert. Adelmo Fornaciari kreeg zijn bijnaam ‘Zucchero’ (wat ‘suiker’ betekent) vroeger van een lerares. Hij koos ervoor deze naam tijdens zijn zangcarriere te gebruiken.
See on nieuwsvannederland.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36197220995

Hoofdredactioneel: Mafia in het operahuis Teatro Massimo in Palermo

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreSinds Antonio Cognata het roer overnam bij het Teatro Massimo in Palermo is het operahuis gaan groeien en bloeien. Niet alleen bracht Cognata de begroting op orde, hij wist het operahuis ook artistiek uit de put te halen. Maar aan dat alles lijkt nu een einde te komen. Politiek en mafia zetten de intendant aan de kant.
Cognata is een droomintendant. Zeker in Italië, waar bezuinigingen, ontslagen, stakingen en niet-betaalde salarissen momenteel het gezang op de operatonelen overstemmen. Cognata, een in New York opgeleide econoom, stond bij zijn aantreden in 2004 voor de taak een operahuis met een schuld van 27 miljoen euro weer op de rails te krijgen. En hij slaagde daarin.
Door een strak en zuinig beleid bespaarde Cognata ieder jaar miljoenen op de begroting, waardoor het tekort van het operahuis inmiddels is teruggebracht tot 16 miljoen euro. Ondertussen wist hij het theater artistiek gezien alleen maar uit te bouwen. Niet alleen is Massimo nu één van de meest productieve operahuizen in Italië (met 130 voorstellingen in 2012 scoort het ver boven het gemiddelde), ook de kwaliteit van de producties wordt alom geroemd. Het huis kreeg de afgelopen jaren de ene prijs na de andere.
See on operamagazine.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36197085601

De Italiaanse gevangenispriester Don Alberto Barin uit Milaan eiste seks in ruil voor zeep en sigaretten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen katholieke geestelijke is in Milaan opgepakt omdat hij jarenlang gevangenen seksueel heeft misbruikt. De 51-jarige Don Alberto Barin maakte misbruik van de zwakke positie van arme buitenlandse gevangenen.
Bijna vijf jaar lang eiste hij van hen seks in ruil voor sigaretten, tandenborstels, zeep en shampoo. Hij had een voorkeur voor jonge Afrikaanse mannen die niet ouder waren dan 28 jaar.


Het Openbaar Ministerie heeft overtuigend bewijs verzameld met behulp van een videocamera. Die werd na een klacht van een slachtoffer stiekem geïnstalleerd in de ruimte waar de aalmoezenier gedetineerden ontving.


Na hun vrijlating liet Barin zijn slachtoffers ook bij zich thuis komen voor seks. Dat was volgens hem wel het minste wat ze konden doen omdat hij rapporten had geschreven die tot hun vervroegde vrijlating hadden geleid. Volgens de onderzoeksrechter, die de video’s heeft bekeken, had Barin ‘obsessieve’ seksuele verlangens.


See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36196571920

Bagna cauda is een typisch recept uit de Italiaanse provincie Piemonte (noord-west Italië).

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenBagna cauda is een warme dipsaus op basis van ansjovis en knoflook en is een typisch recept uit de Italiaanse provincie Piemonte (noord-west Italië). Ht wordt traditioneel gegeten met rauwe groenten en brood, als een soort fondue.
See on smulweb.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36196423058

Italië weet zich met water geen raad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - Dobberende goedlachse toeristen op het San Marcoplein in Venetië, maar ook overstromingen en aardverschuivingen in de centrale en doorgaans goed georganiseerde regio’s Toscane en Umbri. Doden en een miljardenschade. Waarom? Het is weer herfst, ook in Italië.


‘Het is niet dat we het niet zien aankomen. Wij hebben heel het land in kaart gebracht, alle risico’s zijn bekend. We geven twee keer per dag een waarschuwing af voor mogelijke overstromingen; een uniek systeem in de hele wereld’, zegt …
See on nd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36195529123

Politie Italië arresteert afpersers Berlusconi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië hebben zes mannen geprobeerd oud-premier Berlusconi af te persen. Ze eisten geld in ruil voor bepaalde informatie die Berlusconi zou helpen in een corruptie-proces.
See on nos.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36195435880

Priester Italië opgepakt voor seksueel misbruik migranten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Milaan is een priester opgepakt wegens jarenlang seksueel misbruik van gedetineerden. Don Alberto Barin (51) maakte misbruik van de zwakke positie van arme buitenlandse gevangenen. Bijna 5 jaar lang eiste hij seks in ruil voor sigaretten, tandenborstels, zeep en shampoo. Hij had een voorkeur voor jonge Afrikaanse mannen.
Dat hebben Italiaanse media dinsdagavond gemeld. Het OM heeft overtuigend bewijs verzameld met behulp van een videocamera. Die werd na een klacht van een slachtoffer geïnstalleerd in de ruimte waar de katholieke geestelijke gedetineerden placht te ontvangen.
Obsessief

Na hun vrijlating liet de priester zijn slachtoffers bij zich thuis langskomen voor seksuele prestaties. Hij eiste dankbaarheid op omdat zijn rapporten over hen zouden hebben bijgedragen aan hun vervroegde vrijlating. In zijn seksuele verlangens toonde de geestelijke zich ‘obsessief’, aldus de onderzoeksrechter die de video’s heeft bekeken.
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36195081483

Racconti di Marche: La Chiesa di San Francesco di Amandola

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSalite nella parte alta di Amandola, andate poco sotto il teatro la Fenice. Vi accoglierà la chiesa di San Francesco con un elegante portale bianco quattrocentesco. Osservatelo bene prima di entrare. Sulla parte sinistra noterete il diavolo, sulla destra invece un drago. Insomma il maligno per l’uomo e per il regno animale. Spostate lo sguardo sulla parte destra della facciata, c’è la pietra bianca della fondazione, peccato che sia stata posta al contrario, di certo il posatore era distratto o non aveva molta dimestichezza con la scrittura.


Rompiamo gli induci ed entriamo: la chiesa è stata restaurata da poco dopo il terremoto del ‘96. Ad una prima vista sembra poco interessante: stile settecentesco, bianca, stucchi sobri. Poi lo sguardo corre sulla sinistra e nota due splendidi affreschi, sono stati scoperti con i lavori di restauro. Il più interessante è di certo il primo, vicino all’ingresso, molto naif con disegni di animali e rondini, ma guardate in alto, il nido della rondine con annessa inquilina è in rilievo!


Il pezzo forte della chiesa deve ancora venire: guardate verso l’altare: il mammoccio (lo chiamano così gli amandolesi) è un pezzo a dir poco raro. Sto parlando del cristo ligneo che troneggia e domina tutta la Chiesa; è raro perché non rappresenta l’iconografia del Cristo Crocefisso che tutti conosciamo: ha la corona da re e non di spine, non è sofferente ma anzi trionfante. Dopo il concilio la Chiesa decise infatti come dovesse essere raffigurato il cristo in croce, tutto ciò che non era conforme doveva essere distrutto, per fortuna il mammoccio di Amandola, a parte croce, braccia e qualche bruciacchiatura ai piedi, si è salvato e trova ora, dopo anni di oblio, la sua degna collocazione. Osservatelo bene, vi sembrano tratti latini? E le trecce?


Leggi tutto
See on raccontidimarche.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36194749673

Aeternum Bialetti Ceramic Ok Red Line pannen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Een demo van de Bialetti Ceramic Ok Red Line, de pannen die makkelijk zijn in gebruik en schoonmaken. Bent u geintresseerd? kijk dan eens op http://www.bialettistore.nl/bialetti-pannen/
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36194562511