woensdag 21 november 2012

Volop historie in Cagliari - Sardinië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Wordt Sardinië door de vele toeristen meestal aangedaan voor een verblijf aan de kust; vergeet bij een volgend bezoek eens niet een bezoek te brengen aan de hoofdstad van dit eiland, vindt onze Italiaanse correspondent. Cagliari is een boeiende stad met veel goede slaapgelegenheden, uitstekende restaurants en voldoende bezienswaardigheden om er minstens enkele dagen te verblijven, zo ondervond hij.




Onze eerste afspraak in Cagliari is bij het Antico Caffè (letterlijk ’oude café’), gelegen aan de piazza della Costituzione (plein van de grondwet). Hier ben je in het hart van Cagliari in een café-restaurant met een grote literaire traditie. Schrijvers als Gabriele d’Annunzio, Grazia Dellera en Salvatore Quasimodo (de laatste twee waren Nobelprijswinnaars) kwamen hier graag naartoe en roemden de uitspanning. Het is er nog altijd stijlvol; de obers zijn vriendelijk en beleefd, je kunt er uitstekend eten en er is prettige jazzmuziek op de achtergrond. Het is zo centraal gelegen dat je er eigenlijk altijd weer kunt terugkeren en als uitvalsbasis kunt nemen om verschillende plekken van de stad te bezoeken.




Historisch

Cagliari kent een aantal verschillende historische wijken. Zo is er Marina, die grenst aan de kust en waar de grote centrale boulevard Via Roma loopt. Enkele kerken markeren een interessante archeologische zone met overblijfselen uit de derde eeuw voor Christus. Ook kun je naar het iets recentere Villanova. Een volkswijk waar eerst boeren en daarna bakkers woonden en die een interessante eigen geschiedenis kent. Hier vind je de mooie, karakteristieke en kleurrijke ’lage’ huizen, de zogenaamde Baxius.






See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36205672500