zondag 30 maart 2014

Miljardenverlies voor Intesa Sanpaolo

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMILAAN (AFN) - Intesa Sanpoalo, de op een na grootste bank van Italië, heeft in het vierde kwartaal van 2013 een verlies van bijna 5,2 miljard euro in de boeken geschreven. De bank moest afschrijvingen doen op zijn bezittingen en zette extra geld opzij om verliezen op ‘slechte’ leningen op te vangen.In 2012 boekte Intesa nog een verlies van 83 miljoen euro. Analisten gingen er van uit dat de bank over afgelopen jaar een bescheiden winst zou boeken.Topman Carlo Messina is bezig de bankbalans op te schonen in aanloop naar de nieuwe ‘stresstest’ die de Europese Centrale Bank bij alle grotere banken in de eurozone gaat afnemen. Messina kondigde vrijdag aan er naar te streven dat Intesa in 2017 een winst van 4,5 miljard euro kan boeken. Daarbij wordt voor circa 2 miljard euro aan bezittingen verkocht.Volgens marktkenners zal de Italiaanse bank de komende jaren profiteren van „een sterk marktaandeel, een solide kapitaalpositie en kostenbesparingen”.Eerder ging UniCredit, de grootste bank van Italië, Intesa al voor bij het opschonen van de balans, door afschrijvingen op bezittingen en slechte leningen. UniCredit rapporteerde op 11 maart een verlies van 15 miljard euro over het vierde kwartaal en zei daarbij ook de komende jaren zo’n 8500 banen te schrappen. Beleggers reageerden toen positief op de aankondiging, de koers van het aandeel steeg met ruim 6 procent.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jo2OAY

Vakantieparken Italië :: Roompot Vakanties

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOp zoek naar voordelige vakantieparken in Italië met comfortabele accommodaties? Bij Roompot kunt u kiezen uit tientallen vakantieparken in Italië. (La dolce vita. Dat is Italië. Ben jij al eens in Italië op vakantie vakantie geweest?

See on roompot.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jo2Okl

'Zuid-Italiaanse maffia verdient meer dan McDonald's en Ikea samen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe ‘Ndrangheta, de maffiaclub uit de punt van de Italiaanse laars, harkte vorig jaar 53 miljard euro binnen. Dat is meer dan McDonald’s en Ikea samen.Wie zegt dat misdaad niet loont? De Italiaanse maffia verdient miljarden met drugshandel, afpersing en andere zaken die bij wet verboden zijn.Hoeveel poen er exact gemoeid is met de illegale activiteiten is niet bekend. In tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven geven maffiaorganisaties niet elk kwartaal keurig een staatje van de inkomsten en uitgaven.Een rapport van het Italiaanse onderzoeksinstituut Demoskopika dat woensdag werd gepresenteerd werpt meer licht op de duistere handeltjes van de ‘Ndrangheta, de maffiaclub uit Calabrië, de punt van de Italiaanse laars.

See on z24.nl
via Tumblr http://bit.ly/1dH1xF0

Ferrari 458 Italia met feministische wrap gespot

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe meest vrouwelijke kleur is nog altijd roze. Het is de kleur van baby’s, barbies en andere dingen waar vrouwen gek van zijn. Auto’s en roze is en blijft voor de meeste mannen nog een zwaar onderwerp om over te praten. Maar schrijven kan natuurlijk altijd!Bekende vrouwen zoals Katie Price en Petra Ecclestone verschenen al met hun auto’s op Autogespot. Het lijkt vooral een feministisch statement, zie onze roze auto’s eens! In Shanghai, China, werd nu deze roze gewrapte Ferrari 458 Italia gespot. Een opvallende verschijning in het straatbeeld! Veel Chinese supercars rijden vaak onverzekerd rond, het feit dat deze een gewoon kenteken heeft betekent dat de koper de volle pond heeft betaald. In China kost de 458 Italia omgerekend ongeveer €530.000,- exclusief opties.

See on autogespot.nl
via Tumblr http://bit.ly/1dH1xos

Hoge verwachtingen voor Nederlanders in de Giro d’Italia 2014 (advertorial) | Wieler Revue

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet parcours van de Giro van 2014 is bekend. Wat het weer dit jaar gaat doen nog niet, maar wel zijn er al enkele namen bekend van Nederlanders die mee zullen doen aan de eerste grote ronde van dit wielerseizoen. Vooral van Tom-Jelte Slagter, Wilco Kelderman en Steven Kruiswijk wordt veel verwacht.Afgelopen jaar deed er een recordaantal van zeventien Nederlandse renners mee aan de Giro en daarmee had Nederland na gastland Italië de meeste renners in de koers. Toen, in 2013, werd de Giro d’Italia geplaagd door extreem slecht weer waardoor er zelfs delen van het parcours moesten worden geschrapt. Het werd een barre tocht die uiteindelijk werd gewonnen door Vincenzo Nibali. De ‘Haai van Messina’ bleek ook poolvossenbloed te hebben.

See on wielerrevue.nl
via Tumblr http://bit.ly/Qu3w5x

Hersenschudding en gebroken ribben voor Simone Ponzi - Wielernieuws op WielerFlits.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSimone Ponzi is tijdens de tweede etappe van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali hard ten val gekomen. De Italiaanse kopman van Neri Sottoli kwam in een afdaling op de grond terecht. Zijn ploeg meldt dat Ponzi meerdere ribben heeft gebroken. Bovendien heeft hij een hersenschudding en een gekneusde schouder aan de val overgehouden.“Ik baal voor Ponzi”, zegt ploegleider Luca Scinto. “Hij moet zich nu gaan richten op zijn herstel. De Ronde van Italië wordt zijn volgende grote doel.” Ponzi is dit seizoen goed begonnen. Hij won meteen Gran Premio Costa degli Etruschi begin februari. Bovendien klopte hij Bert-Jan Lindeman in Dwars door Drenthe. Daarna behaalde de Italiaan in de GP Nobili zijn derde zege van het seizoen.

See on wielerflits.nl
via Tumblr http://bit.ly/Qu3x9B

Italiaanse kardinaal verdedigt controversiële richtlijn Vaticaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, Angelo Bagnasco, steunt de richtlijn die Italiaanse bisschoppen niet verplicht om mogelijke gevallen van pedofilie te melden aan de politie. Hiermee verdedigt hij de controversiële richtlijn die het Vaticaan vrijdag verspreidde.“Het Vaticaan eist dat we ons houden aan de nationale wetgeving, en in het Italiaanse recht bestaat er zo geen verplichting (om misbruik te melden)”, zei kardinaal Bagnasco zaterdag in de marge van een vergadering in Genua.Volgens de kardinaal hebben priesters daarentegen de “morele verplichting” om de kwetsbaren te beschermen en mee te werken aan het algemeen welzijn.De richtlijn die het Vaticaan vrijdag verspreidde, veroorzaakte heel wat ophef bij organisaties die slachtoffers van seksueel misbruik ondersteunen. Deze richtlijn toont “de vreemde, onverantwoordelijke en deprimerende contradictie” in de woorden en de daden van het Vaticaan wat betreft seksueel misbruik, zegt de Amerikaanse vereniging voor slachtoffers van seksueel misbruik door priesters (SNAP).Sinds 2010 verplicht het Vaticaan zijn bisschoppen om bij vermoedens van seksueel misbruik, de autoriteiten op de hoogte te brengen. Maar enkel in landen waar dit ook wettelijk is verplicht.

See on nl.metrotime.be
via Tumblr http://bit.ly/1f8fgDB

Vaticaan pakt Nederlander op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe man zou de Vaticaanse bank voor miljarden euro’s hebben willen oplichten.Bij het Vaticaan zijn een Nederlander en een Amerikaan opgepakt met een koffer vol valse kredietbrieven. Die wilden ze omwisselen bij de Vaticaanse bank.De twee werden aangehouden toen ze van Italië naar het grondgebied van het Vaticaan wilden gaan. De bank van het Vaticaan is niet open voor het publiek, maar de twee beweerden dat ze een afspraak hadden.De politie vertrouwde het niet en stelde een onderzoek in. Bij huiszoekingen zijn vervolgens valse paspoorten en valse financiële certificaten gevonden.”Miljarden euro’s”Italiaanse media melden dat de twee riepen dat ze goede bekenden waren van twee kardinalen. Met het geld dat ze via de vervalste papieren wilden ophalen, waren ze naar verluidt van plan om de beurs op te gaan. Volgens de media waren de valse kredietbrieven miljarden euro’s waard.De Nederlander en de Amerikaan zijn door het Vaticaan overgedragen aan de Italiaanse

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1f8fjPx

Orti di Cimabue | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOrti di Cimabue ligt net buiten het drukke centrum, maar dichtbij genoeg om er op je … http://bit.ly/1f8fjiK http://bit.ly/1gccVDE

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1gccVDI

Italiaans ijsdanspaar pakt goud

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSAITAMA - Het Italiaanse paar Anna Cappellini/Luca Lanotte heeft in Japan de wereldtitel bij het ijsdansen veroverd. Het duo kreeg op de kunstijsbaan in Saitama de meeste punten (175,43). Het zilver ging naar het Canadese tweetal Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (175,41) en het brons was voor het Franse koppel Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (175,37).Cappellini en Lanotte profiteerden in Japan van de absentie van de olympische kampioenen Meryl Davis en Charlie White uit de Verenigde Staten. Ook de nummer 2 van Sotsji, de Canadezen Tessa Virtue en Scott Moir, waren bij de WK in Azië niet van de partij.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1gccTvv

De Mugello, een vergeten stukje Toscane - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe Mugello, een vergeten stukje ToscaneDolcevia.comZelfs met een koets of te paard kan het niet meer dan uurtje reizen geweest zijn. 20140329-Mugello-3 Na een winter in de Garfagnana, een ander onbekend stuk van …

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1f8fdr7

Giulia's Toscane | Koken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTerwijl de ene helft van de bevolking het zich nog dagelijks makkelijk maakt met pakjes, zakjes en kant-en-klaar gerechten, bindt de andere helft het ….

See on koken.blog.nl
via Tumblr http://bit.ly/1gccV6K