vrijdag 2 november 2012

Ossessione Marche Rosso: Le Marche wine Made in USA by Mosby

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Mosby Winery in Buellton, CA makes exclusively Italian varietals in the classic styles of their origins.

Ossessione, that has an incredibly artistic and beautiful label made by the artist named Robert Scherer, is a true Italian import with the grapes coming from Marche, Italy near the Adriatic Sea.

True to its heritage, Ossessione has brilliant ruby color and an intoxicating nose with perfume-like notes of woodsy sandalwood, brown spice and maple. Flavors, of dried red currant and spice finish with medium tannins and a hint of vanilla. The wine is ready to drink now, and would paor very well with roasted meat dishes or a selection of Italian cured meats served in the antipasti style.




See on mosbywines.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34846044602

Il treno dei sapori | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ontdek de producten, smaken en wijnen van de provincie Brescia aan boord van il treno dei sapori. Tijdens de rit kun je niet alleen genieten van het eten, maar ook van prachtige vergezichten. De trein vertrekt elke zondag en er zijn verschillende thema’s. Zo kun je op 18 november bijvoorbeeld de smaak van de middeleeuwen proeven. De reis begint en eindigt in Iseo en voert langs het meer. Het treinrestaurant bestaat uit twee wagons uit het begin van de vorige eeuw die zowel van buiten als van binnen in hun oorspronkelijke staat zijn gerestaureerd. Kijk voor meer informatie over actuele vertrektijden, agenda en beschikbare plaatsen op iltrenodeisapori.it




See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34834850922

Reuzenmosselen ontdekt onder wrak Costa Concordia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Onder het wrak van de in januari van dit jaar gezonken Costa Concordia zijn zo’n 200 zeldzame mosselen ontdekt.


Voor het zinken van de Concordia waren de mosselen door planten bedekt, maar door gebrek aan zonlicht zijn de planten gestorven. Bij de berging van de Concordia zouden de mosselen vernietigd worden.






Daarom worden ze nu stuk voor stuk uitgegraven en teruggezet op een andere plek in de zeebodem.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34832609045

Italiaans bezoek bij Bruno - Esso Bruno - Gardenia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia





Een tankstation klaar voor de toekomst, zo omschrijft de Italiaanse vakpers het nieuwste service station van Esso Bruno. Om er een reportage te maken over Gardenia, de producent van de tegels die in de shop de vloer bekleden, stuurde ze een fotografe naar Bilzen.




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34819648634

Trabucchi fishing in Termoli | Italian Notes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Old fashioned fishing machines surround Termoli’s old town, and although the contraptions have lost their economic importance they are still in use.


For some reason, I have always associated the characteristic Trabucchi – or trabocchi as it is also spelled – with the Gargano peninsula. These fragile wooden constructions that float above the water like a daddy longlegs caught in a web of weights, pulleys, pine sticks, rods and fishing nets, ready to seize any fish swimming past can be seen on the coats between Vieste and Peschici, but the ingenious fishing machines are also used further north. For instance, trabucchi surround Termoli’s old town, and although the contraptions have lost their economic importance they are still in use.


Connoisseurs may even spot a difference between Puglian versions and trabucchi in Abruzzo and Molise. On Gargano, the trabucchi fishing machines are placed on a rock overhanging the sea, fishermen in Abruzzo and Molise go farther out from the shore when they construct their trabucchi platforms, which can be accessed through a long jetty. The sea depth has to exceed 5 metres for the trabucchi to work and it should be placed correctly in relation to currents, seabed conditions, et cetera.




See on italiannotes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34819587308

Ontwerpster van vouwstoel "April" is overleden. De Italiaanse Gaetana "Gae" Aulenti is 84 jaar geworden.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse Gaetana “Gae” Aulenti is 84 jaar geworden. Ze richtte de Gare d’Orsay opnieuw in en ontwierp meubilair en verlichting..


In Milaan is de architecte en ontwerpster Gaetana “Gae” Aulenti overleden. Ze richtte de Gare d’Orsay in Parijs opnieuw in en ontwierp de vouwstoel April van Zanotti. Aulenti is 84 jaar geworden.




In 1986 richtte ze het oude station Gare d’Orsay in Parijs opnieuw in. Sindsdien is het Musée d’Orsay aan 19e eeuwse kunst gewijd.


Aulenti werkte als (binnenhuis)architecte en ontwerpster en doceerde in de VS, Spanje, Canada en Duitsland. Haar bekendste ontwerpen zijn de vouwstoel April van Zanotta en de lamp Pipistrello van Martinelli Luce.


Ze superviseerde ook grote museumprojecten in het Centre Pompidou in Parijs, het Palazzo Grassi in Venetië en het Asian Art Museum in San Francisco. Aulenti was al een tijd ziek.






See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34817620026

Beter wijnproeven, méér genieten: Italiaans plezier: voor ieder moment van de dag, voor ieder wat wils

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Kees van de Wiel zet wijnen op tafel uit Veneto, Umbrië, Puglia en Sicilië. Wijnen voor ieder moment van de dag en voor ieder wat wils, licht en frivool, zwoel en stevig. Voor het terras, de fijne thuiskomwijn en de bijzondere fles voor het diner. Italië, dat in 2010 nog op de eerste plaats stond in het wereldwijde wijnproductieklassement, produceerde in 2011 zeventien procent minder wijn en werd voorbij gestreefd door Frankrijk. Wie in die cijfers duikt, staat soms nog voor verrassingen. Nooit geweten dat Sicilië bijna evenveel wijngaarden kent dan heel Argentinië samen.




See on brabantsewijnsocieteit.blogspot.fr

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34816650511

Rue de Surène: Italian comfort food...

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ok, ik zal eerlijk zijn, het is de eerste keer dat ik zelf polenta maak. Ik heb het al dikwijls gekocht en in mijn voorraadkast gezet maar nooit… nooit klaar gemaakt. Iedere keer dat ik mijn kast opruimde heb ik het pakje moeten wegsmijten - expire date!


Dat ik daar zo lang mee gewacht heb… ‘t is doodsimpel! Water koken - met een bouillonblokje in voor de smaak - langzaam het maismeel erin strooien en blijven roeren. Meer is er niet aan! Veel gemakkelijker dan puree maken - minder afwas en helemaal géén schilwerk.


Dat zal dus meer op het menu staan in huize Byttebier! Polenta komt in veel variëteiten maar de gemakkelijkste is de precooked die maar enkele minuutjes moet koken. Kijk dus goed op het pakje naar de kooktijd. Vier of vijf minuten is de snelle versie. Om polenta echt lekker te maken werk je het af met goed wat geraspte parmezaan of in mijn geval pecorino - ik had nog een hele blok in mijn frigo liggen.




See on ruedesurene.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34816251870