vrijdag 2 november 2012

Rue de Surène: Italian comfort food...

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ok, ik zal eerlijk zijn, het is de eerste keer dat ik zelf polenta maak. Ik heb het al dikwijls gekocht en in mijn voorraadkast gezet maar nooit… nooit klaar gemaakt. Iedere keer dat ik mijn kast opruimde heb ik het pakje moeten wegsmijten - expire date!


Dat ik daar zo lang mee gewacht heb… ‘t is doodsimpel! Water koken - met een bouillonblokje in voor de smaak - langzaam het maismeel erin strooien en blijven roeren. Meer is er niet aan! Veel gemakkelijker dan puree maken - minder afwas en helemaal géén schilwerk.


Dat zal dus meer op het menu staan in huize Byttebier! Polenta komt in veel variëteiten maar de gemakkelijkste is de precooked die maar enkele minuutjes moet koken. Kijk dus goed op het pakje naar de kooktijd. Vier of vijf minuten is de snelle versie. Om polenta echt lekker te maken werk je het af met goed wat geraspte parmezaan of in mijn geval pecorino - ik had nog een hele blok in mijn frigo liggen.




See on ruedesurene.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34816251870