maandag 10 juli 2017

10 Beautiful Italian Names and Their Meanings

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In Italy, names for people and places spring from and call back to the country’s long and complicated past. Some given names — Adriano, Giulia, Claudio — can be traced back to Ancient Rome: Hadrian, Julia, Claudius. Other names come from saints: Paolo, from Paul; Giuseppe, from Joseph. (Some are both religious as well as Roman: Marco/Marcus/Mark.)

via Tumblr http://bit.ly/2txWyCI

Giro d’Italia start volgend jaar in Jeruzalem

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

La Grande Partenza van de Ronde van Italië wordt volgend jaar in Jeruzalem gehouden. Het is de allereerste keer in de meer dan honderdjarige geschiedenis van de grote ronden dat er eentje buiten Europa start. De eerste drie Giro-ritten vinden in het Heilige Land plaats. Daarna volgt een transferdag die ook als de eerste hersteldag van de drie rustdagen dient.

via Tumblr http://bit.ly/2t3TbQz

Internationale politieactie tegen Italiaanse maffia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Spanje, Duitsland en Italië zijn invallen gedaan. Zo'n twintig mensen zijn opgepakt en honderden kilo’s drugs zijn in beslag genomen.Tijdens een Europese politieactie gericht tegen de Italiaanse maffia-organisatie Camorra zijn twintig mensen gearresteerd. Er waren invallen in Spanje, Duitsland en Italië.De meeste arrestaties werden verricht in Barcelona. Daar werden veertien mensen opgepakt, uit Italië, Chili, Spanje, Venezuela en Colombia. Zij worden verdacht van witwassen, drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

via Tumblr http://bit.ly/2ty98C9

Onmeunig buono! Twents-Siciliaanse limoncello van Fiorito verovert Nederland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Limoncello vies? Die van Fiorito moet ons Nederlanders van een zuur gezicht afhelpen.Limoncello: in één teug achterover slaan of langzaam nippen met een zuur gezicht? U krijgt het gele drankje vaak aangeboden na een bezoekje aan uw favoriete Italiaanse restaurant. Voor sommigen misschien het hoogtepunt van de avond, maar velen kijken er niet met plezier naar uit, want echt genieten doen ze er niet van.Tot zeven jaar geleden maakte je ook de broers Fiorito niet bepaald blij met een glaasje limoncello, maar sinds een familiebezoek op Sicilië zweren de heren bij de citroenlikeur. ‘Op Sicilië is het gebruikelijk je gasten een glaasje limoncello aan te bieden als afsluiter van de avond. Natuurlijk kenden wij het drankje al, maar wat we toen dronken hadden we echt nog nooit geproefd. Het zoetzure, maar vooral chemische drankje dat wij hier in Nederland bij de Italiaan krijgen is niet te vergelijken met wat ze op Sicilië maken.’

via Tumblr http://bit.ly/2sFvui7