zondag 23 december 2012

Gamba - Furnishing textiles technical product Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaFine table linen, soft terry towels, elegant bedding and innovative flame-retardant fabrics: these are the main products that Gamba offers. A highly qualified craftsmanship and modern plants are the keys to satisfy the most demanding needs of every customer.
See on gamba1918.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38659192376

Kerstbrood uit Genua | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDeze pandolce is het typische kerstbrood uit Genua in de regio Ligurië en het smaakt weer heel anders dan panettone.See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38626691861

Overwinteren in Italië - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalySpanje met z’n zonovergoten costa’s en z’n milde winterklimaat heeft de naam. Maar waarom zou je overwinteren in Spanje als je ook kunt overwinteren in Italië? Heerlijk eten, leuke mensen, een mooie taal, schitterende landschappen. Nou ja, dat hoeven we jou als Italië-liefhebber niet uit te leggen. Feit is dat je het zuiden van Italië heel goed mee kunt nemen in je lijstjes van favoriete overwinterstekken.
Italië is nog niet echt ingericht op overwinteraars. Natuurlijk, je kunt een huisje kopen in Calabrië of Apulië. Maar da’s ook weer zo drastisch. Behalve als je in de gelukkige omstandigheid bent dat je al een huis hebt in Italië. Voor de meeste mensen is dat echter niet weggelegd. Zij zijn voor het overwinteren in Italië aangewezen op de aangeboden mogelijkheden. En daarover hebben we het hier ook: gewoon, een mooi plekje huren voor een paar maanden. Echte faciliteiten zoals je die in Benidorm of Antalya vindt, zijn er niet veel. We hebben het dan over bijvoorbeeld campings die speciale overwintertarieven rekenen. Of over aanbieders van vakantiehuisjes, waar je een hele winter kunt verblijven zonder persoonlijk failliet te zijn.See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38626267702

Vatileaks: butler van de paus krijgt gratie - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaolo Gabriele, de vroegere majordomo van paus Benedictus XVI die was veroordeeld in de zogenaamde Vatileaks-affaire, heeft gratie gekregen, zo heeft de Vaticaanse woordvoerder pater Frederico Lombardi zaterdag bekendgemaakt.


Gabriele kreeg op 6 oktober een celstraf van anderhalf jaar omdat hij vertrouwelijke documenten van het hoofd van de roomskatholieke kerk had gestolen om ze naar media te laten lekken.


Volgens Lombardi heeft de Duitse kerkleider zich bij wijze van ‘vaderlijke daad’ in de ochtend persoonlijk naar de cel van zijn vroegere ‘butler’ begeven om hem te zeggen dat hij gratie heeft verleend. De ontmoeting heeft ongeveer een kwartier geduurd. Daarna mocht Gabriele beschikken.


Lombardi zei dat Gabriele echter niet meer voor de Heilige Stoel mag werken of in het Vaticaan wonen. Eerder deze week had de Italiaanse krant Il Mattino bericht dat Benedictus XVI tot gratie had besloten opdat Gabriele met zijn vrouw en drie zonen Kerstmis kon vieren.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38619364756

Passie, prestatie en openheid bij Oger - Italiaanse top brands

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAMSTERDAM (NIEUWS VAN NEDERLAND) - Net als veel Italiaanse luxury fashion brands, is Oger ontstaan vanuit een brede familietraditie. De dagelijkse leiding is in handen van oprichter Oger Lusink en zijn twee zonen Sander en Martijn. Bij Oger zijn medewerkers onderdeel van de familie, en is de band met klanten niet alleen sterk, maar ook vooral warm. Oger heeft de Nederlandse man ’Latijnser’ en daarmee stijlvoller gemaakt.


Het succes van het merk Oger zit in de kernwaarden die alle medewerkers binden: passie, prestatie en openheid. Oger ontwikkelt en produceert eigen kledingcollecties in Italië. Daarnaast presenteert het menswear van vrijwel alle Italiaanse top brands in de Oger stores in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Antwerpen. Exclusive womenswear is verkrijgbaar bij Oger Donna in Amsterdam. Daar is tevens de franchisestore van Corneliani gevestigd. De Outlet store is gevestigd in Haarlem. Oger Corporate Fashion werkt aan de corporate identity van bedrijven. Zo kleedt Oger Corporate Fashion toonaangevende bedrijven als Holland Casino, Yarden, ING, en AFC Ajax.
See on nieuwsvannederland.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38619119541

Italiaanse wetenschappers slaan alarm over mediterrane keuken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe economische crisis heeft een belangrijke impact op de mediterrane keuken. Door de financiële problemen kunnen vele arme gezinnen zich immers de ingrediënten van het mediterrane menu niet meer veroorloven, wat een belangrijke impact kan hebben op de volksgezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Università Cattolica di Campobasso.


Er wordt daarbij op gewezen dat armere gezinnen het mediterrane menu, dat geroemd wordt voor zijn positieve impact op de gezondheid en zelfs in het werelderfgoed van de Unesco is opgenomen, vaak moeten vervangen door junkfood. De Italiaanse onderzoekers stellen dan ook dat de overheid uit het oogpunt van de volksgezondheid de plicht heeft om de betaalbaarheid van de mediterrane keuken te garanderen, zodat iedereen, ongeacht zijn socio-economische status, de kans op toegang tot gezonde voeding blijft behouden.
See on managing21.skynetblogs.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38618986284

El Litus koffie tijd voor een nieuwe sensatie? - Een espresso op zijn Italiaans maar met een eigenzinnige draai.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTerwijl de wintermaanden in Nederland een milde vorm heeft aangenomen komt er nu een koffie op de markt met pit. Een espresso op zijn Italiaans maar met een eigenzinnige draai.


Espresso’s en cappuccino’s domineren de straten van Nederland en cafés. Je hoort er niet meer bij als restaurant of café als je geen espresso of cappuccino schenkt. Nee de Nederlander begint langzaam aan Italiaanse vormen aan te nemen. Toch blijven we noordelingen en vinden we koffie toch nog lekker zoals we gewend zijn. Douwe Egberts voert de Nederlandse markt al jaren en geeft daarmee ook aan wat wij nog lekker vinden en zoeken in koffie….of…toch niet?


Tegenwoordig drinken we bijna net zoveel koffie als een gemiddelde Italiaan alleen zijn we nog zoekende naar de juiste smaak en beleving. Iedereen die koffie drinkt heeft weleens een moment na het drinken van een kop koffie…mmm was dit nou waar ik € 2,– euro voor heb moeten betalen?..waar is het aangename gevoel van lekker op de stoel, bank zitten met een krantje en een heerlijk kop koffie…dat gevoel verlangen we erg naar en door het ruime aanbod koffiebonen wordt dat gevoel erg lastig onder woorden te brengen. We zijn het kwijt.


Restaurants hanteren het principe van gewoonte. eten en na afloop even een kop koffie. De café hanteert het principe gezelligheid met alcohol en koffie. En ten slotte nu ook de espressobar hanteert het principe hype en hip en trendy. Maar de beleving van koffie? wellicht valt voor alle paden van deze principes wel iets te zeggen en is een combinatie van deze gekozen wegen wel mogelijk. En is de keuze dan toch niet zo moelijk dan we denken. Deze principes kunnen we ook samenvatten in El Litus koffiebonen. Daar zit eigenlijk alles wel in wat we zoeken. Laten we het gewoon proberen.
See on dacostakoffie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38618601045

Monti: conferenza stampa in diretta - Repubblica Tv - la Repubblica.it

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIl tradizionale appuntamento di fine anno del presidente del ConsiglioSee on video.repubblica.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38618521778

Italiaanse president Napolitano spreekt partijleiders

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse president Giorgio Napolitano is zaterdag besprekingen begonnen om de politieke crisis in het land op te lossen. Naar aanleiding van het aftreden van premier Mario Monti, ontmoette hij in Rome eerst de partijleider van Silvio Berlusconi’s rechtse PDL.


Daarna staan nog gesprekken met vertegenwoordigers van het centrum-linkse kamp en andere partijen op de rol. Napolitano heeft inmiddels nieuwe verkiezingen op 24 februari in het vooruitzicht gesteld.De partijloze Monti diende vrijdagavond na 13 maanden regeren zijn ontslag in. Voor zijn hervormingsbeleid, waarmee hij Italië uit de schuldencrisis wil halen, ontbreekt voldoende steun, zei hij. Berlusconi’s PDL had zijn steun aan de regering-Monti al eerder ingetrokken. De Kamer van Afgevaardigden, de Italiaanse Tweede Kamer, en de Senaat hebben de begroting voor 2013 nog wel goedgekeurd.De PDL-fractieleider in de Senaat, Maurizio Gasparri, heeft tijdens zijn ontmoeting met de president benadrukt dat Monti in de komende verkiezingscampagne neutraal moet blijven. Monti heeft voor zondag een persconferentie aangekondigd. Naar verluidt zou de onafhankelijke econoom een coalitie van centrumpartijen kunnen leiden en op die manier met zijn voorganger Berlusconi en centrum-links concurreren.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38613299221

Italië denkt aan hotels in historische gebouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp de lijst met honderden objecten staat onder meer een middeleeuws kasteel in Soriano nel Cimino vlakbij Rome en een vroegere gevangenis uit de 18e eeuw op het eiland Procida in de Baai van Napels.


De Italiaanse overheid wil voor de gebouwen huurcontracten afsluiten met een looptijd van 50 jaar. De gebouwen mogen worden gebruikt voor bewoning of voor commerciële doeleinden.


Het betrokken staatsagentschap, dat in totaal voor ongeveer 55,6 miljard euro aan bezittingen beheert, heeft inmiddels al 350 gebouwen geselecteerd en is nog bezig met het opstellen van een lijst met nog eens 4300 objecten. De gebouwen komen vanaf januari op de markt.


De burgemeester van Soriano nel Cimino reageerde alvast enthousiast. ‘Het is een goed idee, een manier om het toerisme te ontwikkelen. Een hotel hier zou geweldig zijn’, zei Fabio Menicacci.
See on missethoreca.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38613099078