woensdag 1 januari 2014

Het startende Italiaanse automerkje Puritalia bouwt eerste auto

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet startende Italiaanse automerkje Puritalia laat zien dat hun ambitieuze plannen niet alleen virtueel bestaan. Het bedrijf heeft het eerste exemplaar van hun debuutmodel 427 gebouwd.


Tot nu toe moesten we het doen met digitale afbeeldingen van het model, maar nu komt de Italiaan toch echt tot leven. De sportauto oogt misschien nog een beetje kaal, maar dat komt vooral omdat het voertuig in de basislak staat en dus nog geen mooi glimmend kleurtje heeft gekregen.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71878197307

Italiaanse 'nestor' zinspeelt op pensioen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse president, Giorgio Napolitano, is niet van plan zijn volledige termijn als staatshoofd van de derde economie van de eurozone uit te doen. De 88-jarige ex-communist zinspeelde tijdens zijn nieuwjaarsspeech op een vervroegd pensioen.


Naar jaarlijkse traditie sprak Giorgio Napolitano zijn landgenoten aan de vooravond van 2014 toe. In een 20 minuten durende speech stak de oud-communist wat somber van wal.


'2013 was een van de zwaarste en meest problematische jaren die Italië sinds de creatie van de republiek meemaakte', klonk het. 'Het nieuwe jaar kan en moet anders worden voor Italië en voor alle mensen die zo zwaar geleden hebben', ging de president voort.


Om aan te tonen hoe zwaar sommige mensen het wel gehad hebben de afgelopen maanden en jaren, citeerde Napolitano uit brieven die hij van landgenoten in problemen ontving.
See on tijd.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71873918430

Alessandro Di Lella's Vizify Bio | Connections - Italian Entertainment And More

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe Connections page of Alessandro Di Lella’s graphical bio.


From Vizify, makers of infographic bios that make you look awesome online.
See on vizify.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71873525695

My Vizify graphical bio....

My Vizify graphical bio. https://www.vizify.com/alessandro-di-lella
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71870758615

Buon viaggio nel 2014 per tutti! | Nieuws uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaCiao tutti wenst iedereen un buon anno nuovo, een Gelukkig Nieuwjaar! Laat 2014 een onvergetelijke reis worden, met een koffer vol liefde, geluk en vrede. Auguri!
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71869070422

Cathy Simmons - Google+ - Calabria, Italy.google.com


Cathy Simmons - Google+ - Calabria, Italy.

google.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71861083188

Chi ben comincia….Buon Anno a tutti!!!flickr.com


Chi ben comincia….Buon Anno a tutti!!!

flickr.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71861036423

Cocktail's Guide to Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWhat:


AmericanoSgroppinoBelliniSpritzNegroniNegroni Sbagliato

Where:


PierluigiBarnum CafèMisceliamoJK PlaceStravinskij BarBar at Hotel LocarnoEtablìBaccanoMassimo Riccioli Bistrot

Read More

See on theamericanmag.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71839037853

Onze passie voor Italië delen wij via verschillende websites en...

Onze passie voor Italië delen wij via verschillende websites en sociale media. Volg ons en blijf op de hoogte inzake het thema Italië! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71834463756

Man in Italië doodt drie vrouwen en pleegt zelfmoord

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen 56-jarige man heeft drie vrouwen uit zijn familie om het leven gebracht in een appartement in een voorstad van Turijn. Hij belde daarna de politie en pleegde zelfmoord. Dat melden Italiaanse media. De man had korte tijd geleden zijn baan als handelsvertegenwoordiger verloren door de crisis en leed aan een depressie. Hij schoot op zijn 54-jarige vrouw en zijn 84-jarige schoonmoeder. Beide vrouwen waren op slag dood. Hij beschoot ook zijn 21-jarige dochter, die zwaargewond raakte. Daarna belde hij de politie en vertelde hen: “Kom, ik heb ze allemaal gedood”, waarna hij zich in de borst schoot en zichzelf met een mes stak. De man en zijn jonge dochter overleden kort nadat de hulpdiensten waren aangekomen.

See on hln.be
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71797914915

Bombrief explodeert in ministerie Napels

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen brief gericht aan een medewerker van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is vrijdag geëxplodeerd bij het openen van de envelop. Daarbij is een secretaresse gewond geraakt. De brief was bestemd voor Francesco Esposito, de afgevaardigde van het ministerie voor de stad Napels. Hij zei vandaag tegen journalisten dat de secretaresse lichtgewond raakte aan haar gezicht en een arm. Vooralsnog heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de brief opgeëist. De politie is een onderzoek gestart.

See on ad.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71797624843

50.000 Chinezen werken illegaal in de Italiaanse textielindustrie - FashionUnited

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft een illegale Chinese textielfabriek in Prato gesloten nadat zeven arbeiders omkwamen bij een brand. De brand brak uit terwijl de slachtoffers lagen te slapen in kartonnen dozen. In totaal wonen en werken er 50.000 Chinese textielarbeiders in 5.000 illegale fabrieken in de regio, maar het beleid van de lokale overheid is niet effectief genoeg om het probleem aan te pakken. Burgemeester Roberto Cenni luidt de noodklok.

See on fashionunited.be
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/71797443118