vrijdag 7 maart 2014

Lardo di Colonnata - Tuscany's food of the gods!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDetract the ‘o’ and you’ll figure out that lardo is lard. But before you click off in disgust, hear me out. Lardo di Colonnata is one of the best products in Tuscany.See on atouchoftuscany.com

via Tumblr http://bit.ly/P9T2HY

Limoneto | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe eigenaren heten je welkom en nemen je meteen op in hun familie. Dankzij de gezellige … http://bit.ly/1fQvpcc http://bit.ly/1fQvpcg

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1fQvnkB

Italianen ontwikkelen futuristisch exoskelet, geschikt voor zwaar werk -

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet Italiaanse bedrijf Percro (‘Perceptual Robotics Laboratory’) heeft een exoskelet ontwikkeld dat meebeweegt met de drager. In plaats van handen heeft het exoskelet twee grijpers, die per stuk vijftig kilo kunnen dragen (als de arm helemaal gestrekt is, dus de werkelijke capaciteit ligt hoger). In tegenstelling tot onze pols, kan de grijper ook 360 graden roteren. De robot lijkt rechtstreeks afkomstig uit de Alien-films! Hemeltjelief, wat is dit gaaf!

See on want.nl
via Tumblr http://bit.ly/1owTZ7w

Glossy voor Paus Franciscus

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe bewonderaars van Paus Franciscus kunnen hun hart ophalen. Vandaag is het eerste nummer verschenen van de glossy ‘Il Mio Papa’ (‘Mijn Paus’). Het biedt een kijkje in het privéleven van de paus en publiceert zijn toespraken. Voor de die-hard fans is in iedere editie zelfs een uitvouwbare centerfold van de kerkvader te vinden.

See on trouw.nl
via Tumblr http://bit.ly/NF15vt

Marchionne bezoekt Fiat-fabriek te Melfi | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVanmorgen landde bij de Fiat-fabriek van Melfi plots de helikopter van FCA CEO Sergio Marchionne. Het bezoek van de grote baas die weer steeds vaker in Italië te vinden is, heeft alles te maken met de productiestart van de nieuwe Jeep Renegade. Later dit jaar volgt ook de Fiat 500X, waardoor de grote fabriek in de provincie Potenza -waar ook de Punto nog gebouwd wordt- weer actiever is dan ooit tevoren. Het jaar 2014 wordt daarmee voor Melfi het jaar van goede hoop en aanzienlijk meer zekerheid voor de circa 5000 werknemers die hier op de loonlijst staan. Dit ondanks de aanhoudende zwakke koopkracht in Italië en de rest van de Europese markt.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1owTYR0

"Little Pompeii" discovered near Venice - find out...


"Little Pompeii" discovered near Venice - find out more:…

google.com


"Lit­tle Pom­peii" dis­cov­ered near Venice - find out more: http://ow.ly/ui0TO


ITALY Mag­a­zine’s pho­tos

via Tumblr http://bit.ly/1owTYAv

Nuovo Stadio Roma | Il 26 marzo sara svelato il plastico ufficiale - Calcioblog.it (Blog)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaCalcioblog.it (Blog)

Nuovo Stadio Roma | Il 26 marzo sara svelato il plastico ufficiale

Calcioblog.it (Blog)

Manca ormai poco, poi i tifosi della Roma potranno ammirare, seppur in scala, il progetto del nuovo stadio giallorosso.See on calcioblog.it

via Tumblr http://bit.ly/1f5a6IB

Cresce il turismo in Europa ma l'Italia resta al palo - La Repubblica

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCresce il turismo in Europa ma l’Italia resta al palo La Repubblica Nel 1995 i turisti a livello mondiale che arrivavano in queste zone del mondo erano 4 su dieci, mentre i nuovi dati confermano che ora siano quasi 5 su dieci(48 per cento) secondo…See on repubblica.it

via Tumblr http://bit.ly/MTa62K

http://flip.it/j0gS4

http://flip.it/j0gS4:

via Tumblr http://bit.ly/MTa5vW

Berlusconi trouwt voor de derde keer – Metro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNAPELS (ANP) - Silvio Berlusconi (77) trouwt in juni met de bijna een halve eeuw jongere Francesca Pascale (28). Dit hebben Italiaanse media donderdag gemeld. Het bericht wordt niet officieel bevestigd, maar er zouden al kwartiermakers zijn gesignaleerd in Lacco Ameno, een dorp op het schilderachtige eiland Ischia vlak bij Napels, aldus persbureau ANSA.De ex-premier is al twee keer getrouwd geweest. Zijn vorige vrouw, de actrice Veronica Lario, vroeg in 2009 echtscheiding aan omdat de mediamagnaat volgens haar te veel omging met jonge meisjes. Berlusconi kwam vervolgens in het nieuws met zijn ‘bunga bunga’-seksfeestjes. Tijdens het Rubygate-proces werd hij veroordeeld wegens het bevorderen van prostitutie van minderjarigen. Met Pascale is Berlusconi sinds 2012 verloofd.

See on touch.metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1f5a5Ew

Buon appetito da Bari!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWie kan jullie beter met de smaak van Puglia laten kennismaken dan iemand die er geboren en getogen is? Tijdens onze snelle espresso in Bari ontmoetten we Valeria, geboren in de hak van Italië, in het zonnige Bari. Ze verliet ‘haar’ stukje Italië voor een studie in Milaan, waarna ze een master volgde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/MTa7nj

Etna: symbool van Sicilië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAls je Sicilië zegt, zeg je Etna. Je kunt niet om de vulkaan heen op het Italiaanse eiland. Vanuit het vliegtuig zie je hem al opdoemen en vakantie vieren op Sicilië betekent de Etna voelen, proeven, ruiken en beleven.Onze eerste kennismaking met de Etna op Italiaanse bodem is, hoe kan het ook anders, via wijn. Slechts enkele uren nadat we op het vliegveld in Catania landden, wandelen we in een prachtige oude wijngaard, Cantina Benanti, in Viagrande, een stad op de flanken van de vulkaan. En ook al zien we de Etna hiervandaan niet, we proeven hem wel.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1f5a3wx

Maserati op het salon van Genève 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNa honderd jaar blijft Maserati verrassen. Na de uitbreiding van het gamma met de Ghibli, die trouwens een diesel introduceert, toont het Italiaanse prestigemerk een kleine coupé. Hij heet Alfieri en is voorlopig maar een prototype, maar blikt vooruit op de stijl van de toekomstige Maserati’s.

See on vroom.be
via Tumblr http://bit.ly/1f5a3g1

Italiaanse film Miele raakt gevoelig onderwerp | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDe Italiaanse film MIELE roept de discussie op over euthanasie. De film draait vanaf 6 maart 2014 in de Nederlandse filmtheaters.Kijkend naar een Italiaanse film krijg je alleen al door de taal weer helemaal het Italiëgevoel. Zin in vakantie! De laatste tijd worden we in Nederland verwend met films uit en over ‘de Laars’. En dat ze net als vroeger in de tijden van Federico Fellini en Sophia Loren vaak ijzersterk zijn bewees Oscarwinnaar La Grande Belleza dit weekend.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/MTa4Ig

Gardasee - Lake Garda - Lago di Garda - YouTube

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia
http://bit.ly/1fbWUNy - Mittelmeerklima, kristallklare Badeseen und Gebirgslandschaften bilden die natürliche Kulisse ihres Urlaubes am Gardasee. Die z…

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1fbWXc6