dinsdag 16 juni 2015

Burg en Spaans koken Italiaans | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Eric Spaans en Jolanda Burg schrijven samen kookboeken. De nieuwste is net uit, GUSTO italiano is de titel.Als je met de achternaam Spaans in Italië gaat wonen moet de liefde wel diep in het hart zitten. Wijnschrijver en culinair fotograaf Eric Spaans woont en werkt op het Italiaanse platteland. Samen met kookboekenschrijfster Jolanda Burg schrijft hij kookboeken. De nieuwste is net uit, GUSTO italiano is de titel.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IilOde

Renzi: EU moet vluchtelingen gaan screenen in Libië | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse premier Renzi wil dat de Europese Unie vluchtelingen gaat opvangen in Libië. Daar moet dan worden bekeken of ze naar Europa mogen komen. Volgens Renzi zijn de maatregelen waar Brussel over overlegt volstrekt onvoldoende.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1R36Dcs

Honderden vluchtelingen vast op rots bij Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Correspondente Eveline Rethmeier is in Ventimiglia in Italië. Honderden vluchtelingen proberen daarvandaan de oversteek naar Frankrijk te maken. De Franse grens zit potdicht en de vluchtelingen zitten al dagen op een rots.
See on rtlnieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1fe1yCx

La lingua è un muscolo :: ItalRosa

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Als docent, tolk/vertaler ben je niet alleen maar aan het werk, maar volg je zelf ook regelmatig bijscholingstrajecten. Eind maart deed ik mee aan een interessante studiedag georganiseerd door het Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen: een Masterclass Italiaans. Heerlijk een hele dag taalinhoudelijk bezig zijn. De ochtendsessie was zeer nuttig voor mijn werk als docent en de middagsessie voor mijn werk als vertaler.Met een groep van 10 studentes en 2 docentes hebben we wat afgelachen, vooral tijdens de middag waarin we besproken hebben hoe bepaalde zaken te vertalen.
See on italrosa.nlvia Tumblr http://bit.ly/1fe1yCr

Grand Prix van Italië op de tocht, wat wordt de vervanger?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bernie’s miljoenenbingo verlaat mogelijk de heilige grond van Speed Cathedral Monza. Reden om te treuren, of is er ook nog goed nieuws?Monza is niet alleen het laatste circuit op de kalender waar nog écht hoge topsnelheden worden gehaald, maar is tevens vanaf het begin van de Formule 1 een vaste waarde. Alleen in 1980 werd de omloop vlakbij Milaan overgeslagen, alle overige jaren was de koningsklasse van de autosport present.Toch is het waarschijnlijk dat de ware F1-fan zal moeten wennen aan het idee dat Monza van de kalender verdwijnt en wel om de simpele reden dat de Italianen de financiering mogelijk niet rond krijgen. En zoals je weet bij Ecclestone: dan kun je die Grand Prix op je buik schrijven.
See on autoblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Ca6QE3