vrijdag 6 maart 2015

Italiaans presidentieel paleis Quirinale binnenkort dagelijks geopend

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe eind januari benoemde president van Italië Sergio Mattarella maakte deze week bekend dat de poorten van zijn paleis in Rome binnenkort iedere dag opengaan voor publiek.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FiNui0

Recept voor Parmigiana Di Melanzane! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsParmigiana Di Melanzane, een heerlijk gerecht dat voor de duidelijkheid uit Sicilië komt en niet uit Parma wat de naam suggereert. Lees het verhaal over de achtergrond van deze Italiaanse klassieker en dan snel aan de slag!Recept voor 8 tot 12 personen, afhankelijk of het als antipasto of hoofdgerecht wordt geserveerd

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FiNrCS

Marchionne: 'Ferrari wordt mogelijk Nederlandse holding' - Financieele Dagblad (Registratie)

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn de aanloop naar een beursgang vormt het autobedrijf een niet-operationele holding.

See on fd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FiK3rL

De Posterijen wordt Italiaans restaurant Rosario

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet bekende restaurant De Posterijen in Herentals wordt een Italiaans restaurant Rosario.

See on nnieuws.be
via Tumblr http://bit.ly/1FiK5jf

Boom raakt skilift in Noord-Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn het Noord-Italiaanse skioord Ciampinoi, nabij Wolkenstein in Zuid-Tirol, is een ontwortelde boom tegen een gondel gewaaid.

See on nieuws.vtm.be
via Tumblr http://bit.ly/1aPxTgC

'Feyenoord-schade' in Rome meer dan 8 miljoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe schade die Feyenoordfans vorige maand in Rome hebben aangericht, bedraagt volgens Italiaanse berekeningen meer dan 8 miljoen euro. De gemeente Rome maakte donderdag bekend dat haar schade ter waarde van circa 5,2 miljoen euro is berokkend. Kort na de voetbalrellen schatten getroffen winkeliers en horecaondernemers hun schade al op zo’n 3 miljoen, door beschadigingen en inkomstenderving.Alleen al de drie nodige reparaties aan de Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen zullen 75.000 euro kosten. Daarnaast beschouwt de gemeente nu de 209.000 euro die voor de recente restauratie van het monument was uitgegeven, als „compleet verloren”, aldus chef monumentenzorg Claudio Parisi Presicce donderdag in Italiaanse media. De schade aan de waarde van het monument wordt geschat op 1,2 miljoen. De Bernini-fontein was getaxeerd op 60 miljoen euro, aldus Italiaanse media.De imagoschade voor Rome, vooral door het verminderde veiligheidsgevoel, schat de gemeente op 3 à 4 miljoen euro. De komende maanden zal er in de gaten worden gehouden of er minder toeristen komen. Daarnaast is alleen al aan de gemeentelijke bussen voor 100.000 euro schade aangericht. Voor de schoonmaak na de komst van de „onbeschaafde Hollanders” die wildplasten en afval acherlieten, heeft de gemeente 40.000 euro moeten uitgeven.Nederlandse spijtbetuigingen worden ondertussen gewaardeerd. Scholieren van het Gymnasium Celeanum in Zwolle, die ruim 3000 euro komen overhandigen die zij voor de reparatie van de Barcaccia-fontein hebben ingezameld, worden maandag ontvangen door maar liefst twee wethouders, Paolo Masini (Onderwijs en Sport) en Giovanna Marinelli (Cultuur). Parisi Presicce zal de scholieren uit Zwolle op de Piazza di Spagna (Spanjeplein) persoonlijk de 108 beschadigingen aan de Barcaccia-fontein laten zien.Behalve het Zwolse initiatief was er een benefietavond in Amsterdam, georganiseerd door de vereniging Wij zijn Romeinen, die 6000 euro heeft opgeleverd. Nederlanders in Italië hebben met de actie Scusa Roma (Sorry, Rome) al 11.000 euro bijeengebracht.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1No1KvJ