donderdag 21 januari 2016

Magazine De Smaak van Italië | Eindelijk! Eataly komt naar Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

We moeten er nog even op wachten maar in 2018 komt Eataly naar Nederland. Dat heeft Oscar Farinetti, de oprichter ons favoriete foodconcept laten weten. Waar de Nederlandse vestiging van Eataly zal komen, is nog niet helemaal duidelijk, maar de Bijenkorf in Amsterdam is grote kanshebber. Er is maar liefst 3000 vierkante meter nodig om het foodconcept te realiseren. Eataly telt in totaal zo’n dertig vestigingen wereldwijd. De Nederlandse vestiging van het foodconcept komt voort uit een samenwerking met de Selfridges Group, eigenaar van onder andere de Bijenkorf. Wij kunnen niet wachten tot de Nederlandse vestiging er is.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1S7KjSE

Eataly in 2018 naar Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Eataly gaat over twee jaar van start in ons land. De Nederlandse ambities komen voort uit een samenwerking met Selfridges Group, het concern achter de Bijenkorf.Dat zegt Oscar Farinetti, oprichter van de Italiaanse foodformule, in gesprek met RetailTrends. Een foodafdeling bij de Bijenkorf in Amsterdam behoort wat Farinetti betreft tot de mogelijkheden, maar dan moet er wel ten minste drieduizend vierkante meter beschikbaar zijn. Eataly beschikt wereldwijd over zo'n dertig vestigingen, waaronder in München en New York. In de foodhallen van de formule lopen horeca en retail feilloos in elkaar over.
See on m.outofhome-shops.nl

via Tumblr http://bit.ly/23gXm9F

Vespe fondamentali per fermentazione vino - Vinoway.com

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

I ricercatori dell'Università di Firenze e della Fondazione Edmund Mach di San Michele all'Adige, rendono noto che le vespe sono l'alcova dei lieviti naturali responsabili della fermentazione del vino e garantiscono la biodiversità messa a rischio dal deterioramento ambientale.
See on vinoway.com

via Tumblr http://bit.ly/1P86SWG

Hoera: Eataly komt naar Nederland! - Culy.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Eindelijk is het zover: de overdekte foodmarkt Eataly krijgt een vestiging in Nederland!We zullen nog even moeten wachten, maar in 2018 kunnen we het eerste filiaal van de Italiaanse succesformule in Nederland verwachten. Waar de nieuwste vestiging zal komen, is echter nog niet bekend. Al sluit oprichter Oscar Farinetti een afdeling in De Bijenkorf in Amsterdam niet uit.
See on culy.nl

via Tumblr http://bit.ly/1WxD9aX

Verhuizen naar Italië: 101 dingen om rekening mee te houden - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed

Dus jij denkt erover om te verhuizen naar Italië? Lees dan even heel goed dit lange artikel met 101 dingen om rekening mee te houden als je naar Italië verhuist. Want als je denkt dat verhuizen naar Italië iets is wat je even doet, kun je weleens van een koude kermis thuiskomen. Leer van de Nederlanders die je voor zijn gegaan en het kunnen weten. En ben je zelf al naar Italië verhuist en heb je nog toevoegingen voor deze lijst, voeg die dan gerust als commentaar onderaan toe. Klaar? Daar komen ze dan.


See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UdOAmI

Trattoria Casa di Bella. Verse Siciliaanse gerechten en catering!


Bij Trattoria Casa di Bella op het Abeelplein in Den Haag kunt u terecht voor “Good Things From Italy”. 


Verse Siciliaanse gerechten om ter plekke te nuttigen of om mee naar huis te nemen maar ook verzorgen wij catering service voor feesten en partijen.


“Mangia bene”


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1lyUrai

Panini met Italiaanse ham en tomaat recept - Brood - Eten Gerechten - Recepten Vandaag

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Recept: ‘Brood - Panini met Italiaanse ham en tomaat’; Aantal personen: ; Bereidingstijd: 5 minuten; Menugang: lunch; Bereiding: 1. Snijd de panini open en besm
See on receptenvandaag.nl

via Tumblr http://bit.ly/1S6gS3j

Espresso - Italiaanse koffie - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Dé Italiaanse koffie is de espresso. Zo kennen wij het tenminste, in Italië heet het natuurlijk gewoon een caffè. Espresso heeft de wereld veranderd.Ontstaan van espressoHet procedé voor de bereiding van espresso werd uitgevonden in de 19de eeuw in Frankrijk maar onderging een belangrijke evolutie in Italië vanaf het begin van de 20ste eeuw. Italië wordt dan ook klassiek als het ‘thuisland’ van de espresso beschouwd. Door de grote vraag naar snellere bereidingen werd door Louis Bernard Rabaut en later Edward Loysel een methode bedacht voor de productie van grote hoeveelheden koffie waarbij heet water door middel van stoomdruk door het koffiemaalsel werd gefilterd. De stoomdruk werd bekomen door het brouwwater in het kookvat op hoge temperatuur te brengen. Rond 1900 werden in Italië variaties op deze zetmethode bedacht waardoor bereidingen per kop mogelijk werden. De naam ‘espresso’ (Italiaans voor ‘snel’) was geboren.
See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Oyjzs7

Italiaanse banken in de problemen | Beurs.com

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Twee van de vier Griekse grootbanken overleven een zware economische schok niet, zo leerde recent onderzoek. In Portugal spelen de oude problemen van Banco de Portugal en Banco Novo weer op. En in Italië is de oudste bank van het land in de afgelopen 48 uur zowat ingestort. Hoezo de bankencrisis is voorbij?
See on beurs.com

via Tumblr http://bit.ly/1OyjBjO

De geschiedenis van Italianen in Nederland « 1001 italianen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

“Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten”, “Wat bindt hen aan ons land ?”“Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur?”Dat zijn de kernvragen in de publicatie ‘1001 Italianen, vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden’ die in mei verschijnt bij uitgeverij Atheneum.Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in openbare en private archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.De publicatie komt voort uit het project 1001 Italianen van stichting Culturissima en is een bewerking van ‘1001 Italiani, Storia e storie di italiani nei Paesi Bassi’ dat Daniela Tasca in opdracht (en op initiatief) van de Italiaanse ambassade in Nederland schreef en dat in februari zal worden gepresenteerd.
See on 1001italianen.nl

via Tumblr http://bit.ly/1RAVzZ9