zondag 4 december 2016

Sinterklaas en Zwarte Piet: een heidense traditie, ook in Noord-Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Dat Sinterklaas en Zwarte Piet niet alleen naar Nederland komen, wist je al. Maar wist je ook dat het een heidense traditie van duizenden jaren oud is?Dat Sinterklaas niet alleen in Nederland wordt gevierd, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat dit duizenden jaren oude feest ook nog altijd in Italië wordt gevierd? Tuurlijk, de Italiaanse variant van ons sinterklaasfeest is La Befana, dat met Driekoningen plaatsvindt. Maar ook de sinterklaastraditie zoals wij die kennen – met een lokale variant van Zwarte Piet -wordt op sommige plekken in het noordoosten nog gevierd.

via Tumblr http://bit.ly/2gV9QE0

Stephen Hawking in Italiaans ziekenhuis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

’s Werelds bekendste astrofysicus Stephen Hawking heeft zaterdag het ziekenhuis in Rome verlaten. De 74-jarige wetenschapper maakt het volgens de universiteitskliniek goed en keert terug naar Groot-Brittannië.

via Tumblr http://bit.ly/2h1UKsz

Referendum Italië met mogelijk grote gevolgen voor Europa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het wordt spannend voor de Italiaanse premier Renzi. Maar ook voor de euro. Italië stemt in een referendum over een grondwetswijziging, maar vooral over het lot van Renzi. En als hij naar huis wordt gestuurd, kan dat wel eens heel slecht nieuws betekenen voor de Europese munt.

via Tumblr http://bit.ly/2fVYY92