donderdag 22 oktober 2015

Italiaanse blabla - Ma Ke Kazzo Dici? - DitIsItalie.nl


Wie in Italië woont of veel met Italianen te maken heeft, zal het niet zijn ontgaan… De gemiddelde Italiaan houdt van praten. Ik krijg er soms een punthoofd van om eindeloos dingen aan te horen die ik allang weet en waarvan de andere persoon weet dat ik die allang weet, maar voor alle duidelijkheid (of volledigheid) wordt de hele boel nog ‘ns in detail uitgelegd.


See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LPknZv

Starbucks onderhandelt over de Italiaanse markt - DitIsItalie.nl


Volgens de Italiaanse krant La Corriere della Sera is Starbucks in gesprek met de Italiaanse zakenman Antonio Percassi om het koffiemerk naar Italië te halen. Desgevraagd heeft Starbucks het over ‘speculatie en geruchten’. Ze willen niets loslaten over een eventueel contract dat rond Kerstmis getekend zou moeten worden.


De CEO van Starbucks, Howard Schultz, heeft eerder geschreven dat hij na een bezoek aan Milaan met zijn levendige koffiecultuur enthousiast was geworden om te beginnen in Italië.


See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1W6Z2wc

SMEG 500 – Fiat 500 koelkast voor de liefhebbers.


Deze koelkast in Fiat 500-stijl is een prachtig vormgegeven koelkast en een samenwerking tussen Fiat, SMEG en Italia Independent. 
De Fiat 500 staat voor een hele levenswijze en voorlopig komt daar nog altijd geen eind aan.


See on musetticinquecento.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LPklB0

Wall Street kleurt Ferrari rood | Auto Edizione


Italië en haar historische racekleur rood, vormen vandaag dankzij Ferrari even het hart van de financiële wereld. Op Wall Street is de beursnotering van (10% van) Ferrari sinds een paar uur een feit. Zoals gezegd heeft Marchionne zelf de naam van de titel voor het aandeel Ferrari bedacht, namelijk ‘Race’. Boven de 60 dollar per aandeel stijgt de koers nu, tegen een prijs van 52 dollar. In totaal is het pakket van 17.175.000 aandelen 893,1 miljoen dollar waard, wat nog kan oplopen tot 982,4 miljoen, wanneer het pakket door de banken zal worden uitgebreid tot 1.717.150 aandelen. Sergio Marchionne, Piero Ferrari en John Elkann, mochten vanmiddag de gong laten klinken over de NYSE. Marchionne sprak vervolgens in de ether op CNBC over het grote potentieel dat Ferrari nog zal gaan benutten de komende jaren. De wereld ligt aan de voeten van het legendarische Italiaanse sportwagenmerk, aldus de CEO. Het aanbod onder het symbool ‘Race’ dat vandaag start, sluit op 26 oktober. Het aanbod maakt volgens FCA deel uit van een serie initiatieven die moeten leiden tot de spin-off van Ferrari van Fiat Chrysler Automobiles. Tegen begin 2016 zal FCA haar resterende aandeel in het pakket (80%) verdelen over de aandeelhouders.


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LH8MIG

Cruyff è malato di cancro ai polmoni - La Stampa


La notizia arrivata dalla Spagna. Nel 1991 era stato operato al cuore.


Johan Cruyff ha un cancro ai polmoni. La notizia arriva dalla Spagna e, come uno schiaffo in faccia, ha svegliato appassionati e tifosi di calcio in tutto il mondo. L’ex stella olandese, 68 anni, avrebbe avuto la conferma della malattia martedì scorso dopo alcuni accertamenti in un clinica di Barcellona.  


See on lastampa.it

via Tumblr http://bit.ly/1PC1tb8