woensdag 13 maart 2013

Pope Francis: 13 key facts about the new pontiff

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPope Francis, the former Cardinal Jorge Bergoglio, lives in a small flat, takes the bus and only has one functioning lung
The newly elected Pope Francis I waves to the crowds from St Peter’s basilica. He is believed to have been runner-up last time. Photograph: Peter Macdiarmid/Getty Images
1. He likes to travel by bus.


2. He has lived for more than 20 years with one functioning lung. He had the other removed as a teenager because of infection.


3. He is the son of an Italian railway worker.


4. He trained as a chemist.


5. He is the first non-European pope in the modern era.


6. He claims that adoption by homosexuals is a form of discrimination against children but believes that condoms “can be permissible” to prevent infection.


7. In 2001 he washed and kissed the feet of Aids patients in a hospice.


8. He speaks fluent Italian, as well as Spanish and German.


9. Until now he has been living in a small flat, eschewing a formal bishop’s residence.


10. He told Argentinians not to travel to Rome to celebrate if he was appointed but to give their money to the poor instead.


11. He is believed to have been the runner-up in the last papal conclave in 2005.


12. He has co-written a book, in Spanish, called Sobre el Cielo y la Tierra (On Heaven and Earth). You can buy it on Kindle.


13. Though conservative on church doctrine, he has criticised priests who refuse to baptise babies born to single mothers.


See on guardian.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45287343985

Witte rook, nieuwe paus gekozen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe kardinalen in de Sixtijnse Kapel hebben een nieuwe paus gekozen. Om 19.05 uur kwam er witte rook uit de schoorsteen van de kapel. Dat is het teken dat tweederde van de 115 kardinalen zich achter een kandidaat heeft geschaard. Onder de tienduizenden wachtenden op het plein ging gejuich op toen de witte rook uit de kapel kwam.


Het is nog niet bekend wie de nieuwe paus is en welke naam hij aanneemt. Dat wordt binnen een uur bekendgemaakt door kardinaal-protodiaken Tauran. Die spreekt dan ook de woorden habemus papam (we hebben een paus) uit.


Het conclaaf over de opvolging van Benedictus XVI begon dinsdag, dertien dagen na het aftreden van paus Benedictus. De Italiaan Scola en de Braziliaan Scherer werden vooraf gezien als de meest kansrijke kandidaten.
See on cookies.publiekeomroep.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45279448087

Habemus papam - Wikipedia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Habemus papam is de Latijnse aankondiging door de kardinaal-protodiaken wanneer er een nieuwe paus is gekozen. De tekst wordt uitgesproken op de buitenloggia van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaanstad. De tekst luidt:[1]


“Annuntio vobis gaudium magnum; habemus Papam! Eminentissimum ac Reverendissimum Dominum, Dominum (voornaam), Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem, (achternaam), qui sibi nomen imposuit (aan te nemen Pauselijke naam).”


De vertaling is:
See on nl.wikipedia.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45278891406

Pasta with sardines

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenThe real, sicilianissima, pasta with sardines. A dish that goes through the history and culture that dominated Sicily, illuminated by the contrast between the sweet raisins and aromatic fennel, softened by ‘fatness’ sardines and golden saffron. The uniqueness and difficulty of the recipe is only to find wild fennel, very aromatic herb spontaneous mountain, in Sicily is widespread in various culinary preparations. If you can not find it and want to try to make the pasta with sardines can use the green parts of herbaceous fennel common: not have the same taste or the same color, but it is the only possible substitute.
See on sicilianicreativiincucina.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45278385682

#Rigatoni e #Lenticchie (#Pasta met #Linzen) - #Nonno #Giuseppe...

#Rigatoni e #Lenticchie (#Pasta met #Linzen) - #Nonno #Giuseppe #Chiaramonte (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45275282796

#Habemus #Papam uuuuuuu #Pasta (bij Italian Entertainment And...

#Habemus #Papam uuuuuuu #Pasta (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45270632003

#Mezzi #Rigatoni - #Pasta di #Semola di Grano #Duro - #Cucina...

#Mezzi #Rigatoni - #Pasta di #Semola di Grano #Duro - #Cucina #DiLella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45269522231

Wandeling langs Michelangelo's meesterwerken in Florence | Florence-Nu.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaBekijk Florence door de ogen van Michelangelo en wandel langs zijn beroemde beelden, schilderijen en bouwwerken.


In Florence kun je bijna geen stap zetten zonder op een aandenken aan Michelangelo te stuiten. De Toscaanse hoofdstad waakt met trots over zijn beelden, zijn schilderijen en zijn bouwwerken en laat als geen ander de veelzijdige kant van Michelangelo zien. Met deze wandeling treed je in de voetsporen van dit genie en bekijk je de stad een beetje door zijn ogen…


Beginpunt: Piazzale Michelangelo | Eindpunt: Galleria dell’Accademia
See on florence-nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45268472791

'Schuldencrisis kan weer oplaaien' - Vooral de onwerkbare politieke situatie in Italië kan voor paniek zorgen.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe kans is groot dat de Europese schuldencrisis de komende maanden weer oplaait. Vooral de onwerkbare politieke situatie in Italië kan voor paniek zorgen op de financiële markten, schrijven economen van Robeco.
„De partijen die tegen de bezuinigingen zijn, kunnen de eurozone destabiliseren en dat gaat ten koste van economische groei”, waarschuwt beleggingsstrateeg Ronald Doeswijk. „De markten reageren zelfingenomen op de situatie in Italië, maar de kans is groot dat de schuldencrisis weer losbarst.


Beleggers vertrouwen op de woorden van ECB-president Mario Draghi. Hij zei er alles aan te zullen doen om de euro te behouden. Draghi kondigde onder meer het OMT-programma waarbij de ECB staatsleningen van landen in nood kan opkopen. „Maar dan moet Italië wel flink bezuinigen en dat is gezien de politieke situatie onwaarschijnlijk. De geloofwaardigheid van het opkoopprogramma wordt daarmee getest.”


See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45267235444

Een prachtige groepslocatie met korting op Sicilië » ITALIAANSE SFEER, la bellezza dell'Italia

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEen prachtige groepslocatie op Sicilië. Ook zeer geschikt voor vergaderingen, workshops, teambuilding etc.


Op dit moment heeft Palermo al een temperatuur van rond de 15 graden Celsius en dat gaat de komende weken snel omhoog. Het eiland Sicilië is een heerlijke bestemming en het aanbod aan mooi huizen en villa’s is groot. Omdat de maand maart de Sicilië maand is, hebben wij contact opgenomen met een bevriende Siciliaanse relatie en gevraagd of zij nog een aanraders hebben voor een groepslocatie op Sicilië.
See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45258649761

Italiaans Kloosterleven | Hotel | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOp een paar honderd meter van het Piazza del Campo en de Duomo van Siena, ligt het Chiostro del Carmine, dat reeds in de 14de eeuw in gebruik was als klooster.


Op de een of andere manier voel ik me in Italië altijd erg aangetrokken tot oude kloosters, en dan met name tot de mooie, verstilde kloostertuinen die in het hart van een kloostercomplex liggen. Begrijp me niet verkeerd, het is niet het leven binnen die muren dat me aantrekt – er is buiten die muren zo veel moois te zien en te beleven – maar de sfeer die in zo’n tuin heerst. Zelfs in de kloostertuinen in de centra van de meest drukke steden als Napels en Rome heerst een absolute rust, alleen verstoord door kwetterende vogeltjes en het geklater van een fontein.


Toen ik in Florence studeerde, bezocht ik ’s middags vaak met een paar medestudenten de kloostertuin van het San Marco-klooster. We zaten er, met onze rug tegen een eeuwenoude pilaar, te praten, Italiaanse werkwoorden te oefenen, huiswerk te maken of plannen voor het weekend te smeden. Af en toe schuifelde een monnik voorbij of stak een verdwaalde toerist zijn hoofd om de hoek. Opmerkelijk genoeg wisten de vele drommen toeristen die de fresco’s van Fra Angelico in het klooster kwamen bewonderen, de weg naar de kloostertuin vaak niet te vinden.


Op een paar honderd meter van het Piazza del Campo en de Duomo ligt het Chiostro del Carmine, dat reeds in de veertiende eeuw in gebruik was als klooster van de orde der karmelieten. Het klooster is na eeuwen intensief gebruik helemaal opgeknapt en omgebouwd tot een vakantieverblijf waar de sfeer van weleer nog tastbaar is.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45254655524

Benedictus gaat in bid-stand - DeOndernemer.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEmeritus paus Benedictus XVI volgt de verkiezing van zijn opvolger in gebed. Dat heeft de woordvoerder van het Vaticaan dinsdag gezegd. Benedictus ging op de dag van zijn vertrek naar het pauselijk zomerverbijf in Castel Gandolfo en laat zich door zijn secretaris, Georg Gänswein, op de hoogte stellen van wat er momenteel in het Vaticaan gebeurt.


Benedictus is “met ons, rustig maar ten diepste verbonden en geheel bewust met ons allen in gebed”, zei de woordvoerder. Gänswein woonde dinsdag in de St. Pieter de mis bij waarin de 115 kiesgerechtigde kardinalen de zegen van de Heilige Geest over het conclaaf afsmeekten. Hij heeft meegeholpen met de voorbereiding van het conclaaf en zal net als iedere niet-stemmer de Sixtijnse Kapel voor het begin van de eerste stemming hebben verlaten.
See on deondernemer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45254514855

Een eigen appartement in Rome | Appartement | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVia Rental in Rome boek je je eigen appartement in Rome, zodat je tijdens je stedentrip echt thuis bent in de stad en kunt genieten van een prachtig uitzicht.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45254331485