zaterdag 8 december 2012

Monti wil opstappen als premier van Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - Mario Monti wil opstappen als premier van Italië zodra het parlement een begrotingswet heeft aangenomen.Dit is in Rome bekendgemaakt na een urenlange ontmoeting van de regeringsleider met president Giorgio Napolitano. In de Italiaanse hoofdstad wordt rekening gehouden met verkiezingen op 10 maart.

Monti staat al ruim een jaar aan het hoofd van een zakenkabinet. Zijn voorganger, Silvio Berlusconi, moest in november 2011 opstappen, mede omdat hij het vertrouwen van de financiële wereld had verloren.Monti kon ruim een jaar lang rekenen op de steun van alle grote partijen in het parlement met uitzondering van de separatistische Lega Nord. Afgelopen week liet ook de PDL van Berlusconi het afweten bij een belangrijke stemming. Monti vindt dat hij in deze omstandigheden „onmogelijk” kan doorgaan met regeren, aldus Italiaanse media. Hij wil op korte termijn steun in Kamer en Senaat voor de begroting en de stabiliteitswet. Zijn aftreden daarna is „onherroepelijk”.

Berlusconi

Silvio Berlusconi doet volgend jaar mee aan de verkiezingen en wil voor de vijfde keer premier van Italië worden. Langs de lijn van het trainingsveld van zijn voetbalclub AC Milan zei de mediamagnaat tegen media dat hij ”verdrietig” terugkeert in het publieke ambt.

Het was al bekend dat de door schandalen omgeven Berlusconi aan een comeback werkte. Zaterdag maakte hij zijn deelname definitief. Hij zal voor de zesde keer aan verkiezingen meedoen. Overigens liet Berlusconi weten dat zijn partij PDL de begroting van de regering van Mario Monti voor volgend jaar toch zal steunen.Twee dagen geleden werd de steun voor de regering juist ingetrokken. Berlusconi moest in november 2011 aftreden. Hij had het vertrouwen van de financiële markten verloren en was verwikkeld geraakt in seksschandalen.

Terugkeer

Van diverse kanten is al afwijzend op zijn nakende terugkeer gereageerd. Partijgenoot Gianni Alemanno, burgemeester van Rome, noemde het ”onverstandig en ondenkbaar”. Peilingen wijzen daarbij uit dat de ex-premier in verkiezingen geen schijn van kans zal maken.

See on nu.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37504773998

Monti a Napolitano: «Mi dimetto Lascio dopo sì a legge di stabilità» - Il Messaggero

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIl premier: dichiarazioni Pdl un atto di sfiducia. Bersani: scelta di dignità. Casini: fa bene il premier a non voler galleggiare. Maroni: evviva. Ipotesi voto a febbraioROMA - Il premier Mario Monti sale al quirinale e annuncia: subito dopo l’approvazione della legge di bilancio mi dimetto.Il presidente del Consiglio, rimasto a colloquio in serata con il presidente della Repubblica per oltre due ore, «non ritiene infatti possibile l’ulteriore espletamento del suo mandato e ha di conseguenza manifestato il suo intento di rassegnare le dimissioni». È un passaggio della nota diffusa dal Quirinale al termine dell’incontro tra Napolitano e Monti. L’annuncio è arrivato nel giorno in cui Silvio Berlusconi ha annunciato da Milanello di voler tornare in campo per vincere le elezioni. E ora l’ipotesi è che sivada a votare in anticipo, forse già a febbraio.

See on ilmessaggero.it
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37504604506

Berlusconi doet toch weer mee aan de verkiezingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEerst zou hij de politiek uitgaan, toen weer niet en nu stelt de Italiaanse oud-premier Berlusconi zich zelfs weer verkiesbaar als premier. Dat zei hij vandaag tegen verslaggevers van Reuters.

Afgelopen oktober zei hij na zijn veroordeling wegens belastingfraude nog dat hij weliswaar in de politiek wilde blijven, maar niet als kandidaat-premier. Hij had geen zin in een comeback, beweerde hij toen nog.Kennelijk is hij toch van gedachten veranderd. Aan de zijlijn van het voetbalveld bij zijn voetbalcub AC Milan zei Berlusconi tegen Reuters dat de “campagne is begonnen”. Maar hij doet het niet uit een gevoel van blijdschap:“Ik keer met een triest gevoel naar het publieke domein. Maar ik doet het uit een gevoel van verantwoordelijkheid.”Berlusconi vertrok vorig jaar, nadat hij niet in staat was gebleken Italië te behoeden voor de economische crisis. Donderdag trok zijn partij, de PDL, haar steun aan het zakenkabinet van premier Mario Monti in. De stabiliteit van de Italiaanse regering kan daardoor in gevaar komen.Monti noemde de politieke crisis die hierdoor is ontstaan echter ‘beheersbaar’ en zei dat zijn regering Italië heeft gered van een economische ramp. Volgend jaar loopt het mandaat van Monti af en worden nieuwe verkiezingen gehouden. Tenzij president Giorgio Napolitano besluit dat de regering onvoldoende steun geniet in de volksvertegenwoordiging en een vervroegde stembusgang uitschrijft.

See on nrc.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37502651288

Recept: kalfsrolletjes | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIn Piëmonte heten deze vleesrolletjes ‘quajëtte’, in Veneto ‘ontsnapte vogeltjes’ (uccelletti scappati) en in Zuid-Italië ‘karbonaatjes’ (bracioline). De vulling verschilt per regio.See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37502495295

Italiaanse media: nieuw bewijsmateriaal in omkoopschandaal Napoli • ELFvoetbal.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBij Internazionale hebben ze een heuse Wesley Sneijder-soap, maar ook bij Napoli is niet alles koek en ei. De club uit Napels hangt een puntenstraf boven het hoofd.Volgens La Gazzetta dello Sport zijn er nieuwe bewijzen gevonden in het onderzoek naar het Italiaanse gokschandaal. De Zuid-Italiaanse club zou in het kalenderjaar 2010 gepoogd hebben om een competitiewedstrijd te laten lopen. Het zou gaan om Sampdoria - Napoli (1-0) van zondag 16 mei 2010. Doelman Matteo Gianello zou Paolo Cannavaro en Gianluca Grava hebben benaderd.Het tweetal ontkent betrokken te zijn geweest bij het vermeende omkopingsschandaal. Cannavaro en Grava hebben Gianello aangeklaagd vanwege zijn belastende uitingen. Napoli wacht waarschijnlijk een aftrek van twee punten. Indien de club bereid is te schikken, dan zal de straf mogelijk één punt bedragen. Napoli staat tweede in de Serie A met twee punten achterstand op koploper Juventus.

See on elfvoetbal.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37502313573

Italiaanse kerstster caprese

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenItaliaanse kerstster caprese.Ontdooi het bladerdeeg, druk twee plakjes op elkaar en snijd er met een mesje per dubbel plakje een ster uit.

Kluts het ei, bestrijk de kerststerren ermee en bestrooi ze met sesamzaadjes en zeezout.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes.

Pluk en snijd de blaadjes basilicum in reepjes, bewaar 4 mooie topjes voor de garnering.

Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kerststerren doormidden.

Beleg de onderkant met de salade en leg hier een toef rucola op.

Leg de bovenkant op de kerstster.

Leg de kerststerren op borden en druppel er olijfolie en balsamico glacé overheen.

Bestuif eventueel met poedersuiker.

See on smulweb.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37502197178

Angstaanjagende beelden van een lawine in Italie | Skiinformatie.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyHet seizoen is net begonnen en er zijn al bakken sneeuw gevallen. Iedereen is stoked om de eerste dagen flink te poederen. Juist met veel sneeuwval in korte tijd is het gevaarlijk buiten de piste. De Italianen in het filmpje ondervonden dit een paar dagen terug aan den lijve. Gelukkig zijn ze er goed vanaf gekomen, maar het had ook anders af kunnen lopen.

See on skiinformatie.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37501296866

Politie Italië vindt gestolen sfinx

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft een gestolen Egyptische miniatuur-sfinx van 2000 jaar oud teruggevonden. Het granieten beeld stond in een glazen kas en zou volgens de politie binnenkort het land uit worden gesmokkeld.De politie kwam de sfinx op het spoor bij een routinecontrole in het verkeer. In een auto werden onder meer foto’s van Egyptische kunstvoorwerpen gevonden. De politie ging een broeikas van de bestuurder binnen en vond daar de sfinx en andere waardevolle spullen.Begraafplaats

Waarschijnlijk zijn de kunstvoorwerpen gestolen uit een Etruskische begraafplaats, zo’n honderd kilometer ten noorden van Rome.De sfinx is waarschijnlijk in de eerste of tweede eeuw van onze jaartelling vanuit Egypte naar Italië overgebracht.

See on nos.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37500775235

Parmesan Cheese Lamps en Italian Coffee Lamps staan vermeld in de Il Giornale EDIZIONE INVERNO/WINTER 2012

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsParmesan Cheese Lamps en Italian Coffee Lamps staan vermeld in de Il Giornale EDIZIONE INVERNO/WINTER 2012http://issuu.com/soccered/docs/evb_10168-ilgiornale_winter-2012/1See on italianentertainment.blogspot.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37498531963

Uw gratis exemplaar | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIl Giornale della Fiera, Inverno (winter) 2012 is zolang de voorraad strekt gratis verkrijgbaar bij de volgende adressen. Uitverkocht? De volgende editie verschijnt in februari 2013. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (in de middelste kolom van de site) en wij informeren u als onze voorjaarseditie verschijnt. U kunt ons ook op Twitter volgen via @Il_Giornale.Heeft u zelf een winkel, webshop of Italiaans evenement en wilt u de krant aanbieden aan klanten of bezoekers? Mail ons dan via info@vicinimedia.nlDealers van Fiat, Alfa Romeo en Lancia. Kijk op de sites voor een dealer bij u in de buurt.

Winkels van Cavallaro Napoli (Italiaanse mode) in Alkmaar, Amstelveen, Bataviastad, Breda,Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Laren, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht. Kijk voor adressen op de site van Cavallaro Napoli.

Uw bestelling bij o.a. www.camizza.nl, www.koffiecentrale.nl, www.aafkes.nl, www.digusti.com, www.italiekoffie.nl.

Als cursist van de volgende taalinstellingen ontvangt u de krant via uw docent. Studio Lingua Amsterdam, Italiaans Cultureel Instituut Amsterdam, Da Luca Utrecht, Italservices Princenbeek, Civediamo Eindhoven, ItaliaItalia Taaltraining Waalwijk, Italanja Rotterdam, Fiona Italian Teaching and Translations Borne, Istituto per la Lingua Italiana Maastricht (IPLI), Volksuniversiteit Nijmegen, Arnhem, Utrecht.

Als lid van de vereniging Dante Alighieri (Utrecht, Nijmegen, Amersfoort, Den Haag/leiden, Rotterdam,Friesland, Haarlem, Breda en Twente) kunt u een exemplaar tijdens een van de bijeenkomsten meenemen.

Alle verkooppunten van illy koffie, kijk voor een verkooppunt bij u de buurt (kies alleen voor ‘illy kopen’)

En bij zo’n 300 restaurants, delicatessenwinkels en bedrijven met Italiaanse producten door heel Nederland. Gebruik de onderstaande kaart om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.

Zoek de dichtstbijzijnde locatie bij u in de buurt.

Vul uw adres en/of postcode in.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37498165751

Il Giornale editie winter 2012

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia


De nieuwe Il Giornale is weer uit!Dineren met Smaak en Stijl, dat is het thema van onze nieuwste uitgave. In de krant recepten voor drie heerlijke Italiaanse kerstmenu’s, compleet met wijnadvies. Als u dat te veel werk is dan gaat u met de kerst naar een van de stijlvolle Italiaanse restaurants, in de krant de prijswinnaars van 2012. Met de kerst naar Italië is natuurlijk nog leuker. Bijvoorbeeld naar Napels, met zijn wereldberoemde kerststallen. Of naar Valle D’Aosta waar je als vrienden uit de Grolla drinkt. In de krant leest u meer.Verder zoals u gewend bent veel Italiaans nieuws, sfeervolle lezersverhalen, culinaire wintersport en een uitdagende kerstpuzzel.

Lees de krant online via deze link of haal gratis een gedrukt exemplaar bij een van deze locaties.See on issuu.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37497651938

Berlusconi: "Ritorno con disperazione ad interessarmi della cosa pubblica"

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws“Io non entro in gara per avere un buon posizionamento, entro per vincere. L’opinione di tutti era che ci volesse un leader come un Berlusconi del 1994 ma non c’era. E non è che non l’abbiamo cercato. L’abbiamo cercato”. Così l’ex premier Silvio Berlusconi, parlando con i cronisti a Milanello dove è andato a seguire l’allenamento del Milan.

See on rainews24.rai.it
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37495523427

Teach English in Italy | InterExchange

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIf you’re looking for a job that allows you to have a true insight into one of the most enchanting countries in the world, consider Teaching English in Italy. You’ll be welcomed into the home of an Italian host family and tutor the family in English. Placements are available in Rome, as well as the beautiful Le Marche region, a region which sums up the history and artistic-cultural heritage of all of Italy. It boasts rich verdant nature and clean clear beaches, has hundreds of enchanting towns that cling to the hilltops and teems with an astonishing heritage of ancient churches, splendid monuments and priceless art treasures. Rome, the economic and cultural center of the country is everything the movies portray it to be and more. Scooters zoom through winding, narrow streets past outdoor cafes and galaterias. It is a place that can only be fully-experienced in-person!

Whatever your interests are: sport, culture, art and food or just having a good time, you’ll have a wonderful experience in either location. Le Marche, with it’s perfect position on the Adriatic Coast, in the center of Italy, will allow you to explore the most popular Italian cities including Rome, Bologna and Florence. And Rome will give you the opportunity to live in one of the most storied cities in the world. […]

See on interexchange.org
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37495333922

Le Marche Christmas: seasonal, yummy Christmas Chocolate Gifts from BruCo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSeasonal, yummy and exciting Christmas Chocolate Gifts from BruCo Gifts Direct. Order their range of Christmas Chocolates online, the perfect festive treat!

BruCo chocolate is not merely the day-to-day work of a craftsman, but is rather the result of a real approach to the mission of ‘making chocolate’.

This means that the craftsman’s aspect of it concerns not only the mastery and dexterity of our master chocolate-makers, but also involves the deep motivation behind their passion and profession.

In other words, every craftsman has a continuous direct relationship with the client, thus leading to a tendency to exceed all expectations, in order to satisfy the client and build up a stimulating human relationship with him.

The satisfaction of all good craftsmen is to be found in this relationship and in client admiration, and this is why our master chocolate-makers continue to devote themselves proudly to the production of BruCo Chocolate, each time exceeding all expectations.

BruCo chocolate is not merely the day-to-day work of a craftsman, but is rather the result of a real approach to the mission of ‘making chocolate’.

See on cioccolatodibruco.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37481099878

Villa Delia: Luxury villa for sale in Le Marche

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend GoedA charming late 19th Century villa with a small vineyard in the Northern Marche hills.

The villa is surrounded by woodland but conveniently close to civilization. 5km from the ancient and bustling village of Pergola (7000 inhabitants); 30 mins from the caost and the motorway; 45 mins from Ancona airport.

In the spectacular countryside of the province of Pesaro Urbino, some 30 minutes from the coast, this late 19th Century villa built in stone, ticks all the right boxes.

There is a main building, restored 15 years ago, with accomodation for the owners and the caretaker and various outbuildings for agricultural use, all of which could be turned into further accomodation. From the house, which is set on a small wooded hill, there are exceptional views of the hills and mountains beyond.

The house comes with 7ha of farm land including, a mature wood around the house, a vineyard, a lake for irrigation and arrable land.

[…]

See on greatestate.it
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37480994586

Albero Di Natale - Caffe Segafredo - Italian Coffee Handbags

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAlbero Di Natale - Caffe Segafredo - Italian Coffee Handbags


Albero Di Natale - Caffe Segafredo - Italian Coffee Handbags

See on instagram.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37472637789

Albero Di Natale - Caffe Segafredo - Italian Coffee Handbags (at...

Albero Di Natale - Caffe Segafredo - Italian Coffee Handbags (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37472568988

Scandalli: History of Accordions

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreIn 1900 Silvio Scandalli started to produce accordions with the help of his family.

In a few years between 1915 and 1921, out of a small workshop in Camerano a small company was created which was to become an industrial force, that in 1941 employed over 700 workers.

After the end of the second world war, the accordion became hugely popular in the USA and the factory of the Scandalli brothers was amongst the most well known and prestigious.

Thanks to the genius of Silvio and his many inventions and patents which were applied to his accordions, the Scandalli brand became synonomous with quality and a bench mark for other instruments.

In 1946 to meet the challenges and opportunities of new markets, F.lli Scandalli of Camerano and Settimio Soprani of Castelfidardo combine to form Farfisa ( from Fabbriche Riunite di Fisarmoniche). This company in turn was to become one of the worlds’ biggest musical instrument factories and at this time was producing 180 accordions a day.

The impetus of this new company led to the formation of the CDMI ( Centro Didattico Musicale Italiano ) and many famous composers wrote pieces for the accordion and teaching methods for the Edizioni Musicali Farfisa.See on scandalli.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37469088401

In Le Marche a Count Uses Sheep to Snag Wine Lovers

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNext time you’re searching for a unique white wine, uncork a bottle of Saladini Pilastri Pecorino white wine. Is the name of the Italian, family-owned winery a challenge? No problem. Just ask for wine with sheep on the label.

In Italian “pecora” means little sheep. That is why Pecorino wines sport it on the label. But even with a bottle in hand, the image begs the question: What do sheep have to do with this wine? While Pecorino Italian cheese is made from sheep’s milk, that’s only part of this wine’s pedigree.

According to a local legend, the Pecorino grape acquired its name from sheep who loved grazing on Pecorino grapes while shepherded from pasture to pasture. The Greeks brought the grape to Italy, but the low-yielding grape was thought to be extinct until the 1990s.

One reason the sheep may have loved the grapes, which are found in the Marche, Abruzzo, and Umbria wine regions, is for their natural sweetness. Yet Pecorino is not a sweet wine in any sense of the word. It is an aromatic wine with bright acidity that pairs well with all types of seafood dishes.

Saladini Pilastri uses the yellow sheep’s image as a marketing tool, inspiring wine aficionados to explore its organic white wines. The sheep’s image also reflects the white grape’s Denominazione Di Origine Controllata e Garantita (DOCG) required by Italian law.

Pecorino wines must contain at least 85 percent Pecorino grapes to receive the Offida DOCG stamp of approval. Low in acidity, the wine is typically straw-colored and medium-bodied. On the nose, it’s all about nuts and fruits, such as green apple, pineapple, and even bananas.

Count Saladini Pilastri heads up the family wine business from his sprawling villa 2 kilometers from the medieval town of Spinetoli in the Ascoli Piceno province. The lands and titles were gifted to the Saladini Pilastri family 1,000 years ago as a reward for its participation in the Holy Crusades.

Three centuries into it, the Count continues to produce artisan wines and one-of-kind olive oil. The rolling sun-baked hills of Monte Prandone and Porto d’ Ascoli surround the 300 hectares that make up Saladini Pilastri winery.

Nestled in the bucolic Marche appellation in the eastern coastal region of Italy, the winery is not far from the Adriatic Sea. Looking at a map of Italy, the Marche is situated in the “calf” of the iconic Italian boot. In English, the wine region is called the “Italian Marches” region.

Le Marche region, however, is not as famous as neighboring Tuscany and Umbria. But to wine aficionados searching for fine organic wines, that’s a good thing. In fact, Saladini Pilastri implemented low-impact organic farming practices as recently as 1995. Those efforts included eliminating artificial fertilizers and pesticides. By 2008, the winery was one of a few certified organic wineries in Marche.

With celebrated Tuscan enologist and winemaker Alberto Antonini at the helm, Saladin Pilastri was the first winery in the Piceno area to earn the prestigious Tre Bicchieri award from Gambero Rosso, Italy’s wine bible.

The count follows all the process of the harvest, the winery, and the vineyards. He personally controls everything. For him, it is a passion,” said Pietro Piccioni, export manager. “Like the decision to go bio and organic. He started with bio and organic cultivation in 1995, and we wrote “organic” on the first label in 1998.”

The move to organic is one technique that caught the eye of a wine scout from Total Wines & More, which promptly added Saladini Pilastri winery to the company’s portfolio. Now, the fine wines are available at one of TWM’s 80 superstores in 13 states.TWM has stores in New York, New Jersey, and other states on the east coast. A bottle of Pecorino white wine retails for about $10 a bottle.

Although 55 to 60 percent of the wines Saladini Pilastri produces are white wines, its red Rosso Piceno wines are also a gift. This red has 80 percent Sangiovese and 20 percent Montepulciano. A bottle of this ruby red also retails for $10 a bottle. Like Pecorino white, Rosso Piceno 2010 is made from hand-picked organic grapes. […]

See on wanderingeducators.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37468888164

Santoni + Rubelli capsule collection

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSantoni, leader maison in luxury footwear, meets Rubelli, the noble Venetian firm that represents a point of reference worldwide for high-end fabrics since 1858. A shoe that brings to amazing companies together and combines two amazing products.

The result is a small romantic masterpiece of pure Venetian taste, a capsule collection where baroque suggestions blend with the design mastery of Gio Ponti’s avant-garde spirit. “This capsule collection expresses at best the refined essence and heritage of both Rubelli and Santoni, two excellencies of Made in Italy sharing a passion for timeless elegance”, states Giuseppe Santoni, CEO of the company. The collection Santoni | Rubelli boasts a unique style always contemporary, and is intended for a sophisticated audience looking for objects of great personality that go beyond the trends.”

Rubelli’s precious fabrics perfectly match with slippers and loafers, ballerinas and laced shoes. Santoni’s cultured tribute to history and passion for beauty, common to Rubelli, is a selection from the most evocative patterns chosen from the infinite archive of the Venetian maison.

The most traditional lampas with bright floral patterns and colorful suggestions inspired by the 18th century are combined with Punteggiato fabric designed by Gio Ponti in 1934: essential and geometrical pattern softened by the preciousness of smooth velvet and balanced tones.

“The project seeing Rubelli’s fabrics, in particular precious lampas and refined embroideries, in the unusual role of stylish footwear designed by Santoni is the tangible example of a successful partnership between two major entrepreneurial Italian excellences ”adds Alessandro Favaretto Rubelli, President of the company. “The incredible know-how made of craftsmanship but also of constant technological innovation together with true passion are the core values of their work. The only way the value of knowledge meets the value of emotion, and this also makes the difference.”

Exquisitely eccentric textures combined with extra luxurious leathers in three models for men and three for women: collection divertissement for an audience of connoisseurs.

Available from December in selected Santoni boutiques and at the online shop with a special packaging featuring Rubelli’s fabrics. Price upon request.

See on santonisociety.blogspot.it
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37468838316

Top 10 best ski resorts in Italy

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyWith its top class infrastructures, wonderful scenery and après-ski scene, Italy is a popular Winter destination among skiers, snowboarders, free-riders and aficionados of cross-country ski. Good skiing and winter sports can be found in at least five different regions of Italy: Piedmont, Lombardy, Trentino-Alto Adige, Veneto and Aosta Valley. Here is our selection of the top 10 best ski resorts of Italy.1. Madonna di Campiglio (Trentino-Alto Adige/South Tyrol)

2. Selva di Val Gardena (Trentino-Alto Adige/South Tyrol)

3. Corvara in Val Badia (Trentino-Alto Adige/South Tyrol)

4. Bormio & Livigno (Lombardy)

5. Cortina d’ Ampezzo (Veneto)

6. Cervinia (Valle d’Aosta)

7. Bardonecchia (Piedmont)

8. Sestriere (Piedmont)

9. Passo Tonale (Lombardy/Trentino)

10. Folgarida and Marilia (Trentino-Alto Adige/South Tyrol)

See on slowitaly.yourguidetoitaly.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37468675207

This is the true start of the ski season in Le Marche

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAlthough the high peaks mountains of the Marches can be experienced four seasons, the snowy peaks of the Apennine ridge trails offer ideal conditions for winter sports.

In winter you can ski downhill thanks to the modern ski lifts on Monte Acuto, Monte Catria near Frontone and Monte Nerone near Piobbico, the one of Villagrande di Carpegna and the Eremo di Montecopiolo, the nice one of Sassotetto (and Maddalena) near Sarnano and Pintura near Bolognola, the one in Frontignano near Ussita and Monte Prata near Castelsantangelo sul Nera. Going south, you have ski lifts at Forca Canapine near Arquata del Tronto and Monte Piselli near Ascoli Piceno. Ski and snowboarding are largely practiced but the Sibillini Mountains are a fantastic environment for more technical disciplines like Freeride and Backcountry. […]

See on marchebreaks.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37468569692

Marine draagt bevel antipiraterijmissie over aan Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Koninklijke Marine heeft het commando over de antpiraterijmissie van de NAVO voor de kust van Somalië overgedragen aan Italië. Dat meldde het ministerie van Defensie zaterdag.

Commandeur Ben Bekkering voerde sinds begin juni het bevel over de missie Ocean Shield. Hij heeft in Djibouti het commando overgedragen aan de Italiaanse schout-bij-nacht Antonio Natale.Bekkering kijkt tevreden terug op het afgelopen half jaar. In die periode is geen enkel koopvaardijschip gekaapt. Er was slechts een aanval van piraten op een koopvaardijschip en een op een vissersschip.Nederland doet sinds eind april 2010 mee aan deze NAVO-operatie. Daarnaast neemt de marine sinds 2009 ook deel aan de EU-antipiraterijmissie Atalanta. Het kabinet besloot vrijdag nog deelname beide operaties met een jaar te verlengen.Hr. Ms. Rotterdam, van waaraf Bekkering de laatste maanden het commando voerde, keert binnenkort terug naar Den Helder. Het schip was in juli richting Hoorn van Afrika vertrokken.

See on ad.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37468488425

Verarmd Italië moet juwelen van oma verkopen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVeel Italianen hebben het dit jaar steeds moeilijker gevonden de eindjes aan elkaar te knopen. Ook heilige huisjes zijn niet meer taboe. Zo verkopen velen het familiezilver of juwelen die al generaties in het bezit van de familie zijn.Dit blijkt uit een nieuw armoederapport waarover Italiaanse media vrijdag berichten. Italianen die zich geen eigen auto meer kunnen permitteren, delen een voertuig met een familielid of een buur of gaan op z’n Nederlands met de fiets. De afgelopen twee jaar zijn in Italië 3,5 miljoen fietsen verkocht.Ook de kosten van een studie worden in toenemende mate geschuwd: het aantal inschrijvingen aan de universiteiten is afgenomen. Veel Italianen bezuinigen tevens op reizen, kleding en restaurantbezoek. Het budget voor eten kan worden verlaagd door zelf groente te verbouwen in de tuin.

See on ad.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37462440708

Vittorio Virgili Shoes - Iceberg, Sartore, Ice

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVittorio Virgili is a family owned, Italian shoe producer. The company known for its long tradition of superb craftsmanship, classic approach to shoe making and use of quality materials. Nowadays Vittorio Virgili is an international company with presence on most important markets. Apart of its own brand the company’s factory produces shoes for two other well known brands: SARTORE and ICEBERG.

See on vittoriovirgili.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37460297770