zaterdag 23 maart 2013

Piatanesi Accordions, Castelfidardo

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MorePiatanesi Accordions was founded in 1920 by Francesco Piatanesi and his sons in Castelfidardo, the city worldwide known as home of the accordion.


Since about 90 years the production concentrated on high quality accordions manufactured according to the best handicraft tradition.


At present Piatanesi professional and studio accordions are appreciated in Europe and Outside the continent.


The reason of the success is bound to the hight quality of the materials used in the manufactoring of Piatanesi accordions, as an example the best handmade reeds, but overall the patient care of Piatanesi Ovidio, who at present time leads proudly the company “PIATANESI” di Piatanesi Ovidio.
See on piatanesiaccordions.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46095962185

#Caffe #Ottolina - #Italian #Coffee #Handbags -...

#Caffe #Ottolina - #Italian #Coffee #Handbags - www.goodthingsfromitaly.com (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46093091895

Museo del Carretto Siciliano "Gullotti" - by P. Candelari

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Museo del Carretto Siciliano “Gullotti” - video & foto by Paolo Candelari
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46088401628

De grootste grot van Europa in Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe grotten van Frasassi zijn de grootste van Europa en heel bijzonder. Het aparte van deze grotten is dat ze juist niet donker en nauw zijn en diep onder de grond verstopt zitten. Deze grotten zijn vooral enorm ruim en hoog en licht. In de grootste ruimte past zelfs de dom van Milaan en dat is een van de grootste ter wereld!


Een deel van de grotten is pas in de jaren ’70 ontdekt en pas sinds 1974 is een deel opengesteld voor publiek. Nog steeds zijn ze bezig meer ruimtes open te stellen. Daardoor zijn alle voorzieningen heel modern. Een goede loopbrug leidt door alle ruimtes en sfeervolle verlichting richt de aandacht op de mooiste formaties van stalactieten en stalagmieten. Zo herken je bijvoorbeeld een ijsbeer en een moeder met een kind. Ook zijn er enkele hele bijzondere formaties die onder invloed van luchtstroming heel dun gevormd zijn als grote doeken die van het plafond hangen.


De grotten kunnen alleen bezocht worden onder leiding van een gids. De rondleiding door de grotten duurt ongeveer anderhalf uur en is in de zomer heerlijk verkoelend, aangezien het in de grotten altijd 14 graden is. In het hoogseizoen zijn er ook tours in het Engels. Als dit niet het geval is krijg je een geschreven uitleg in het Engels mee.
See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46076384599

Recept: Grissini van focacciadeeg | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenGrissini komen uit Turijn en werden in 1679 ontwikkeld voor een prins met spijsverteringsproblemen die geen brood kon verdragen. Ze zijn makkelijk verteerbaar en lang houdbaar.See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46076067326

Vijf keer Toscaans speciaalbier - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet is geen nieuws dat wijnliefhebbers hun hart kunnen ophalen in Toscane, minder bekend is echter dat ook de fijnproevers die wel van een biertje houden niets tekort hoeven te komen in deze populaire regio. De brouwerijen die op ambachtelijke wijze en met ingrediënten uit de regio bier produceren, schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de Toscaanse grond.

Nu de lente officieel begonnen is en de terrassen weer worden uitgestald, breekt de tijd aan om te genieten van een versgebakken pizza in de Italiaanse buitenlucht en dat doe je uiteraard met, jawel, zo’n speciaalbiertje uit de regio.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46075878305

Paus Franciscus gaat lunchen met voorganger Benedictus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaus Franciscus gaat zaterdag naar het pauselijk zomerverblijf in Castel Gandolfo om te lunchen met zijn voorganger, emeritus paus Benedictus XVI. Volgens Italiaanse media wordt in Rome met belangstelling uitgekeken naar de ontmoeting.
Waarschijnlijk zullen de twee met elkaar spreken over de problemen in de Curie, het centrale bestuursapparaat van de Rooms-Katholieke Kerk. Uit documenten die vorig jaar via de toenmalige butler van Benedictus uitlekten, bleek dat daar een machtsstrijd gaande was. Vooral de positie van kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone, de tweede man in het Vaticaan, is omstreden.


Benedictus heeft drie kardinalen een rapport laten opstellen over de problemen, dat geheim is gebleven. Franciscus heeft gezegd dat hij het nauwkeurig wil bestuderen, voordat hij maatregelen neemt. Tot zolang blijven de presidenten van de congregaties (departementen) in functie.


De uit Argentinië afkomstige paus belde op de avond van zijn verkiezing al met Benedictus.
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46073185615

Bersani start deze namiddag met consultaties voor Italiaanse regeringsvorming

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws(Belga) De centrumlinkse politicus Pier Luigi Bersani, die gisteren van de Italiaanse president Giorgio Napolitano de opdracht kreeg een nieuwe regering te vormen, start zijn consultaties deze namiddag. Dat meldt zijn partij in een persbericht.
Bersani zal eerst praten met delegaties van de vereniging van Italiaanse burgemeesters en met vertegenwoordigers van de tertiaire sector. Morgen heeft hij een onderhoud met de landbouwerssyndicaten en de grootste werkgeversorganisatie van Italië, Confindustria. Maandag is het dan de beurt aan de vier belangrijkste vakbondsorganisaties en maandagnamiddag worden de verschillende politieke formaties verwacht.
See on knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46073011243

Ongelukje: Vaticaan twittert over Batman

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVATICAANSTAD (ANP) - Op een van de twitteraccounts van het Vaticaan verscheen deze week een tweet die deed vermoeden dat hackers hun slag hadden geslagen. Het onderwerp was namelijk de stripheld Batman: „Holy switcheroo! Batman has grown bitter and more vengeful with the years”. Vrij vertaald: Heilige draaikonterij! Batman is met de jaren bitter en wraakzuchtiger geworden.


Volgens het Vaticaan was het account niet gehackt, maar was er sprake van een technisch foutje. Het verhaal over Batman kwam van de Amerikaanse katholieke nieuwsdienst CNS. Dat was op de website van het Vaticaan gezet. Vervolgens werd een link naar dat artikel automatisch op het Vaticaanse twitteraccount gezet.


Het stuk beschrijft de opleving in de populariteit van Batman sinds de held wraakzuchtiger van karakter is gemaakt. De auteur waarschuwt ouders dat jonge kinderen daar mogelijk de verkeerde boodschap uit oppikken. Doorgaans gaan de stukken van CNS meer over echt kerknieuws.
See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46072738996

De dames van Titiaan | Kunst uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaFlora, Danae, Maria, Maddalena en andere vrouwen, geschilderd door Titiaan, hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Scuderie del Quirinale in Rome.


Flora uit de Galleria degli Uffizi in Florence, Danae uit het Museo di Capodimonte in Napels, La Bella en La Maddalena uit de Galleria Palatina (Palazzo Pitti) in Florence, en tot slot een schitterende Maria uit de Pinacoteca van Ancona. Al deze vrouwen, geschilderd door Titiaan, hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Scuderie del Quirinale in Rome.


Tot en met 16 juni staan deze en andere werken van de Venetiaanse schilder in de schijnwerpers in de voormalige pauselijke paardenstallen in Rome, tijdens een unieke tentoonstelling die Titiaans carrière en zijn invloed op andere (Venetiaanse) meesters belicht.


Een virtueel voorproefje:
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46071158193

The presence of the Templars in Tuscany

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWalking on the ancient way the “Via Francigena”, I have come across the traces of the Templars. Even though many complexes of this mysterious order were devasted by order of King Philip il Bello of France, a few architectural complexes are left and not completely lost.

Remains of the Templar Order in Tuscany can be found along the Via Francigena and along the Via Cassia, which crosses through Florence. The architectural complexes, such as “Magioni”, for example, were the Maison. These Templar hospices were adapted to receive pilgrims. We find them almost everywhere as this was their main function.

The town of Pisa constitutes an important basis for both pilgrimages and the military actions of the Crusades, that is to say, traveling to the Holy Land. The House of the Temple of St. Sophia now destroyed was outside the city wall in Via Nicola Pisano. Belonging to other military monastic orders, are the church of Santa Maria della Spina and the Holy Sepulchre, that has the same pattern of the real Holy Sepulchre of Jerusalem.

In San Gimignano, the church of S. Jacopo de Templars, according to tradition, was built by the knights once they return from the First Crusade, but the religious symbol on the main entrance is certainly of a later period. The mansion of St. John in Jerusalem, in Poggibonsi, belonged to the Knights Templars and Hospitallers. This building rises at an ancient crossing of the river Staggia, on the Via Francigena. Today it is home of the Militia of the Temple.

Finally in Siena, at the northern entrance at door Camollia, the Church of St. Peter the Mansion dates back 998 a.D. It was for sure the ‘House of the Temple’ from documents dating to 1200. Nowdays it is property of the Knights of Malta.


Read more
See on italianfootprints.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46068181826

Crescia di Pasqua dolce: ricetta tipica delle Marche

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenRicetta tipica del periodo pasquale delle Marche: la crescia di Pasqua dolce. […]
Ingredienti


gr. 100 di pasta del pane già lievitatagr. 600 circa di farina 00gr. 25 di lievito di birragr. 100 di latte3 uovagr. 80 di burrogr 150 di zucchero semolatoscorza di limone grattugiatauvetta, canditi mistiuna bustina di vanillina

Istruzioni

La sera precedente ammorbidiamo la pasta del pane con un po’ di acqua tiepida, uniamo la farina, copriamo e lasciamo lievitare tutta la notte. Il mattino seguente prendiamo la massa ed aggiungiamo il lievito di birra, precedentemente sciolgo nel latte tiepido, impastiamo ed uniamo lo zucchero, le uova, il burro, l’uvetta reidratata, i canditi, la vanillina, la scorza del limone.

Impastiamo il composto fino ad ottenere un’impasto liscio e morbido. Ora non ci rimane che scegliere il tegame per la cottura. O rimaniamo nella tradizione e usiamo la classica forma conica

Oppure possiamo usare i moderni stampi in carta da forno. L’importante è posizionare l’impasto e a piacere pennellarlo con l’uovo leggermente sbattuto, per rendere la superficie lucida. Lasciamo lievitare in un luogo caldo ed al riparo da correnti d’aria per almeno 4 ore.

Inforniamo per circa 30 minuti in forno preriscaldato a 180°. Buon appetito
See on lacreativitaeisuoicolori.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46068090258

Restaurant van de week: Mario in Wijdewormer - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHet tot in de wijde omtrek bekende Italiaanse restaurant in Neck draagt nog steeds de naam van Mario Uva, hoewel zoon Alessandro er nu de scepter zwaait. Als eerbetoon aan zijn vader, maar ook om duidelijk te maken dat Alessandro de werkwijze en de filosofie van zijn vader handhaaft. Dat betekent verantwoorde Italiaanse gerechten op niveau, geïnspireerd door de gerechten die Mario van zijn vader, oom en opa leerde, die allemaal als kok werkzaam waren. Een traditie die van vader op zoon is doorgegeven, en die hopelijk nog lang in de familie blijft.
See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46060686887

Torta verde uit ‘Wereldeters’ | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDeze taart is een typische specialiteit uit Ligurië, waar je in ieder café, op elke markt, bij iedere gelegenheid stukjes torta verde kunt krijgen.See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46056669927

Where to Buy in Italy: Umbria

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend GoedA tranquil paradise of undulating countryside crowned with perfect medieval hilltowns, Umbria has long been a big hit with foreign buyers. It’s still an excellent place to buy a home,


Tucked between Tuscany and Le Marche in the middle of the Italian peninsula, Umbria is an enchanting, serene region of expansive rural vistas and delightful ancient hilltowns. Uncrowded and leafy, Umbria rightly calls itself ‘the green heart of Italy’.Cloaked in olive groves and vineyards, in open fields and woodlands, Umbria’s hills forever open onto huge views.


Like their ancient forebears, most modern Umbrians still live on the region’s countless hilltops. Unchanged for centuries, and offering a very high quality of life, their skyward-reaching settlements are treasure troves of art and architecture. Pedestrian-friendly old alleys and cobbled streets open onto perfect piazzas lined with beautiful buildings. Meanwhile the wide vistas seen from balconies, roof terraces and ramparts provide a pleasing counterpoint to the snug intimacy of the resident community. Thinly-populated, with fewer than a million inhabitants, Umbria easily absorbs its many annual visitors from afar without feeling overcrowded. It somehow pulls off the impossible trick of being adored by tourists yet remaining unspoilt. Deep tranquility and a sense of space are its abiding features


Full article
See on where-to-buy-in-italy.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46055753574