dinsdag 8 januari 2013

GS Brabant zet vergaderweek in Italiaans Parma door

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDEN BOSCH (ANP) – Ondanks ophef en kritische vragen staat voor Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een geplande vergaderweek in Parma (Italië) niet ter discussie. VVD-gedeputeerde Yves de Boer heeft dat dinsdag desgevraagd gezegd.


De Brabantse coalitiepartijen CDA en SP én oppositiepartijen PvdA, PVV en Partij voor de Dieren hebben twijfels over een driedaagse vergadersessie in Parma. Ook in de Tweede Kamer is de reis opgevallen. De PvdA in het parlement heeft vragen gesteld over de kosten en wenselijkheid.


De PVV gaat niet mee op het ‘snoepreisje’ en het CDA zegt dat Gedeputeerde Staten geen argumenten hebben om in Italië te gaan vergaderen over de toekomst van de Brabantse veehouderij. „Het is geen verstandige keuze in tijden dat iedereen de broekriem moet aanhalen”, zegt CDA-fractievoorzitter Conny Kerkhof. De SP was tegen de reis maar heeft ingestemd op voorwaarde dat er geen besluiten worden voorgekookt en dat de pers aanwezig mag zijn.


Gedeputeerde De Boer zegt dat hij nog werkt aan het inhoudelijke programma dat de kritische Statenleden verlangen. Hij zegt dat Brabant in Parma kan leren hoe een streekproduct verkocht moet worden.


Gedeputeerde Staten wilden in Parma met boeren, milieuorganisaties en supermarkten nieuwe afspraken maken over de toekomst van de veehouderij. Het is de bedoeling dat ‘concrete afspraken’ worden vastgelegd in een ‘verplichtend convenant’ of ‘pact’.


Het is mogelijk dat regels voor megastallen die Brabant bijna 3 jaar geleden invoerde, weer worden versoepeld. De huidige gedeputeerde denkt dat de discussie over megastallen destijds op verkeerde punten is gevoerd, vertelde hij eerder. Hij wil veeboeren meer ruimte bieden als ze die nodig hebben voor een duurzaam bedrijf. Brabantse boeren mogen uitbreiden als ze dat verdienen, is de huidige denklijn van de provincie.


Er wordt wel gedacht aan maximumaantallen dieren of bedrijven in gebieden waar al veel vee is gestald. Mogelijk zijn ook regels mogelijk voor uitstoot, geurhinder, antibioticagebruik, mestverwerking en dierenwelzijn.


De provincie benadrukt dat er geen besluiten worden genomen in Parma. Gedeputeerde Staten komen erna nog met een formeel voorstel; Provinciale Staten beslissen op 22 maart.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40032931662

Boete voor Italië om gevangenissen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAMSTERDAM - Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft Italië een boete van honderdduizend euro opgelegd vanwege de overvolle gevangenissen in het land.

Volgens het EHRM worden de grondrechten van gevangenen geschonden. Italië heeft niet alleen een boete gekregen, maar ook moet het binnen een jaar verbeteringen doorvoeren.


Het EHRM deed dinsdag uitspraak in een zaak uit 2009. Zeven gevangenen hadden de zaak aangespannen.


Ze klaagden over het feit dat ze hun cel van negen vierkante meter moesten delen met twee anderen. Bovendien hadden ze geen warm water in hun cel en geen normale verlichting.


Europese Conventie


Volgens het EHRM zijn de omstandigheden in de gevangenissen in strijd met de Europese Conventie tot bescherming van de rechten van de mens, die marteling en een inhumane of vernederende behandeling verbiedt.


De Italiaanse minister van justitie Paola Severino zei ‘ontmoedigd’ te zijn, maar niet verrast.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40029415401

Tenuta di Tavignano Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Marche 2010 - Telegraph Wines

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaA lively, citrusy bouquet with a refreshing, delicate palate


Tenuta di Tavignano Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Marche 2010


Tenuta di Tavignano Verdicchio dei Castelli di Jesi 2010 is a classic Verdicchio from estate vineyards just outside the town of Jesi itself.


Very pale in colour, it has a lively, citrusy bouquet with a refreshing, delicate palate


£8.99 a bottle

See on wine.telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40028938902

Unveiled the route for the Giro d’Italia 2013

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsThe route for the 2013 Giro d’Italia has been unveiled and features a typically-mountainous route interspersed with three separate time trials.

The 96th edition of the race commences with a looped road stage in Naples on Saturday 4 May and culminates on Sunday 26 May on another city circuit in Brescia.


3405km must be travelled in between, with seven summit finishes and 88.9km of time trialling set to heavily influence the battle for the Maglia Rosa.


The first race against the clock comes on stage two with a 17.4km team time trial around the island of Ishia. The riders must then contest the 55.5km route from Gabicce Mare to Saltara alone on stage eight, before a potentially-decisive mountain time trial on stage 18.


The climbing itself will commence with a summit finish on stage three, but the purists will have to wait until stage 10 before hit the very highest peaks. The Altopiano del Montasio is looming large there, with an ascent of the Jafferau following four days later.


Read More


Giro d’Italia 2013 Stages:


Saturday 4 May 4 - Stage one: Napoli to Napoli - 156km


Sunday 5 May - Stage two: Ischia (TTT) - 17.4km


Monday 6 May - Stage three: Sorrento to Ascea Marina - 212km


Tuesday 7 May - Stage four: Policastro to Serra San Bruno - 244km


Wednesday 8 May - Stage five: Cosenza to Matera - 199km


Thursday 9 May - Stage six: Mola Di Bari to Margherita Di Savoia - 154km


Friday 10 May - Stage seven: San Salvo to Pescara - 162km


Saturday 11 May - Stage eight: Gabicce Mare to Saltara (TT) - 55.5km


Sunday 12 May - Stage nine: Sansepolcro to Firenze - 181km


Monday 13 May 13 - Rest day


Tuesday 14 May - Stage 10: Cordenons to Montasio - 167km


Wednesday 15 May - Stage 11: Cave Del Predil to Erto (Vajont) - 184km


Thursday 16 May - Stage 12: Longarone to Treviso - 127km


Friday 17 May 17 - Stage 13: Busseto to Cherasco - 242km


Saturday 18 May - Stage 14: Cervere to Bardonecchia (Jafferau) - 156km


Sunday 19 May - Stage 15: Cesana Torinese to Galibier, France - 150km


Monday 20 May - Rest day


Tuesday 21 May 21 - Stage 16: Valloire, France to Ivrea - 237km


Wednesday 22 May - Stage 17: Caravaggio to Vicenza - 203km


Thursday 23 May - Stage 18: Mori to Polsa (TT) - 19.4km


Friday 24 May - Stage 19: Ponte Di Legno to Val Martello - 138km


Saturday 25 May - Stage 20: Silandro to Tre Cime Lavaredo - 202km


Sunday 26 May - Stage 21: Riese Pio X to Brescia - 199km
See on teamsky.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40018191770

Hoe Napels de inspiratie voor mijn Italië-thriller vormde » ITALIAANSE SFEER, la bellezza dell'Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen gastblog van Edward Hendriks, die met de literaire thriller Bloedgeld debuteerde in 2012.


Sinds ik in 2000 voor het eerst in Rome (en ook in Italië) was, ben ik fan van Italië. Sindsdien zijn we vrijwel elk jaar minstens één keer in Italië op vakantie geweest. Eerst met z’n tweeën (mijn vriendin en ik en later ook met kind(eren) erbij). Maar zoals elke Italofiel zal kunnen beamen: als je eenmaal met het Italië-virus bent besmet, wil je meer dan dat. Een Italiaanse auto, Italiaanse producten van de supermarkt, een huis in Italië… Zo droomde ik ervan om een tijdje in Italië te verblijven en er de taal te leren.


Natuurlijk is dat nog niet zo gemakkelijk te plannen met een gezin, een baan en alle beslommeringen die daarbij horen. Begin 2009 diende de kans zich echter aan. Ik zou stoppen met mijn baan van dat moment en een nieuwe uitdaging beginnen. Ik had nog veel vakantiedagen over, die ik het beste maar kon spenderen, zodat ik een periode vrijaf tussen twee banen creëerde. En ik dacht: nu of nooit.

Good Things From Italy’s insight:


Cadeautas van Italian Coffee Handbags inclusief de Literaire Thriller Bloedgeld van Edward Hendriks


http://www.italianentertainment.blogspot.nl/#uds-search-results


See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40018026610

De prachtige #Parmezaanse #Kaas #Lampen in de nieuwste uitgave...

De prachtige #Parmezaanse #Kaas #Lampen in de nieuwste uitgave van De Smaak Van Italie magazine! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40011465922

Old Scuola Pizzaiolo - Pizzaiolo de benaming voor een kunstenaar die pizza’s weet te maken.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreA group of pizza makers and dough acrobats whose goal is to promote the pizza industry.To promote sportsmanship, camaraderie and goodwill among all pizzamakers and acrobats.Why Throw Dough?Demonstrate Throw Dough in your store window, at festivals, exhibitions and events or in parades.

Pizzaiolo:Pizzaiolo de benaming voor een kunstenaar die pizza’s weet te maken.In 1889 werd Raffaele Esposito, de beroemdste pizzaiolo (=pizzamaker) van Napels, uitgenodigd door de toenmalige koning van Italië Umberto I en zijn vrouw Margaretha om zijn specialiteiten ten paleize te bereiden.

Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij onder andere een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum: de kleuren die corresponderen met de vlag van het in 1861 opgerichte koninkrijk Italië.

Good Things From Italy’s insight:


Te boeken bij Italian Entertainment And More.


http://www.italianentertainment.nl/


See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40009389638

Tendi Lodgetenten, ook wel Safaritenten genoemd, in Italië - Tendi.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyTendi safaritent Italië

Boek een luxe safaritent in Italië. Italië is een vakantiebestemming bij uitstek. De culturele rijkdom, schitterende natuur, uitstekende keuken zijn kenmerken voor dit veelzijdige vakantieland. Toscane is een van de bekendste streken. Behalve het schitterende landschap met glooiende wijnhellingen en cipressen bevinden zich hier ook de cultuursteden Florence, Pisa, Siena en Lucca. Umbrië kent naast de cultuursteden Assisi, Orvieto en Perugia ook prachtige natuurgebieden, zoals Monti Sibillini. De regio Le Marche is nog een stukje ongerept Italië. Gelegen aan de Adriatische kust met authentieke badplaatsen zoals Senigalia, Fano en de republiek San Marino, is Le Marche zeker de moeite waard. Ontdek “Bella Italia” in een compleet verzorgde safaritent (eventueel met eigen sanitair).
See on tendi.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40006940376

Trionfale Food Market and Roman Cuisine | Tavole Romane Food Tours in Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWhat about feeling the atmosphere of a genuine local market, sneaking out of the usual commercial tourist itineraries, while at the same time getting the chance of experiencing the taste of the real Roman cuisine? You can have it all at once!

What you will taste

Mozzarella or local cheese savory tastings, local “porchetta” or other salami/ham, various types of olives, oven baked pizza and seasonal fruit, eaten right inside the Market!

LUNCH in one of the best Roman “Trattoria” with a menu based on:

- Carbonara-style vs. Gricia-style pasta

- Traditional Roman meat-based main dish

- Homemade Tiramisu dessert

- Selection of local wine

Real Italian Espresso tasted at a historical roasting place, today turned into a “Caffé”

Itineraries and quality stops are “Tavole Romane-guaranteed”, shaped on the expertise of passionate Roman bloggers who constantly keep themselves abreast of the fast evolution of food and wine offering in Rome!

Please note that gastronomic stops may be subject to change over time in order to guarantee the expected quality of the overall experience and/or to include new openings in the area.Your guide

An expert Foodie who genuinely shares our passion for Rome and its unique cuisine, extremely knowledgeable when it comes to answering the most specific questions related to recipes, preparation tricks, and ingredients seasonality. Furthermore she/he will provide you with plenty of information that you will find very helpful to experience Rome in a non- touristic way, over the time of your stay.


Read More
See on tavoleromane.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40006359376

Cappon magro met mul, een typisch gerecht uit Ligurië | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenCappon magro is een typisch gerecht uit Ligurië dat bestaat uit gekookte, witte vis (zoals cappone – schorpioenvis) en gekookte groente op smaak gebracht met een groene saus.
See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40004849771