donderdag 9 januari 2014

The Ponte Vecchio of Florence - Laura Morelli

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The Ponte Vecchio–the “Old Bridge”–of Florence is the oldest bridge in the city. Constructed between 1339 and 1346, the bridge spans the Arno River, connecting the Piazza della Repubblica with the Oltrarno district.


Both a commercial space as well as a major thoroughfare, the Ponte Vecchio has been a place to browse, barter, and people-watch for more than 600 years. The bridge has hosted shops since its construction in the fourteenth century. Florentines have constructed, reconstructed, renovated, and added onto the commercial buildings on the bridge over that time, and today these structures present a fascinating conglomeration of colors, styles, and functions.




See on lauramorelli.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72769117728

Festivals, evenementen en concerten in Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Zoals iedereen wel weet is Rome een stad vol cultuur. Jaarlijks huren vele toeristen een vakantiewoning in Rome voor het bezichtigen van vele prachtige historische bezienswaardigheden. Maar Rome heeft zoveel meer te bieden dan alleen historie. De stad biedt namelijk ook verschillende festivals, concerten en evenementen die jaarlijks rond dezelfde tijd terugkomen. Hieronder een aantal interessante:




See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72763767029

Ageas doet bod op Italiaanse sectorgenoot Milano Assicurazioni

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Verzekeraar Ageas heeft een overnamebod uitgebracht op zijn Italiaanse sectorgenoot Milano Assicurazioni, dochter van de groep UnipolSai. Dat heeft Carlo Cimbri, chief executive van UnipolSai, tegenover de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore bevestigd. Milano Assicurazioni moet van de Italiaanse mededingingsautoriteiten worden afgestoten in ruil voor een goedkeuring van de samensmelting van de Italiaanse verzekeraars Unipol en Fondiaria-Sai tot UnipolSai. In oktober vorig jaar werd in de Italiaanse pers al melding gemaakt van interesse van Ageas in Milano Assicurazioni. Cimbri merkt wel op dat er nog een aantal voorwaarden moeten worden voldaan om met de overname te kunnen instemmen. Volgens waarnemers zou UnipolSai het bod van Ageas onvoldoende vinden. Het is niet bekend hoeveel Ageas geboden heeft op zijn Italiaanse sectorgenoot, maar er wordt gewag gemaakt van een bedrag tussen 500 miljoen euro en 800 miljoen euro. Milano Assicurazioni beheert activa voor een totaalbedrag van 1,7 miljard euro aan premie-inkomsten.




See on express.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72759671985

Pecorino, van raspkaas over de pasta tot de scherpe variant met larven. - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Pecorino is Italiaans voor schapenkaas en wordt over de hele wereld verkocht. Het woord is afgeleid van pecora dat ̶ niet heel verrassend ̶ ‘schaap’ in het Italiaans betekent. Pecorino wordt in verschillende gebieden nog op de eeuwenoude manier geproduceerd, maar overal volgens eigen recept en eigen traditie. Dit maakt dat er veel soorten zijn. Neem bijvoorbeeld de Toscaanse Pecorino Nocetto, die gerijpt wordt in een vat met walnootbladeren, of de Pecorino Paglia & Fieno die onder stro wordt gerijpt.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72758241420

Venetië: stedelijk museum of moderne stad? | Venetië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Hoe mooi en sprookjesachtig Venetië ook is, je kunt je tijdens een bezoek aan La Serenissima niet onttrekken aan de problemen waarmee de stad te kampen heeft. (Uit het Ciao tutti archief: Venetië: stedelijk museum of moderne stad?

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72757179076

Ex-vrouw Dutroux mag naar Italië afreizen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag naar Italië afreizen om daar te proberen een nieuw leven te beginnen in een evangelisch tentenkamp in Toscane.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/72754978163