maandag 7 december 2015

Ancient Etruscan Tomb Found 'Undisturbed' In Italy


The 2,300-year-old grave could shed light on an enigmatic civilization.

See on huffingtonpost.com

via Tumblr http://bit.ly/1IQdLWf

Fettuccine with meat sauce of Mushrooms, Sausage and Mozzarella di bufala


Ingredients for 4 persons:

  1. 250 g of Fettuccine Filotea
  2. 150 g of sausage
  3. 100 g of mixed mushrooms
  4. 400 g of tomato sauce
  5. ½ cup of white wine
  6. one small shallot
  7. a tbsp of extra virgin olive oil
  8. 100 g of Mozzarella di Bufala
  9. salt to taste
  10. pepper or chili

See on filoteapasta.com

via Tumblr http://bit.ly/1NS72ma

We mogen mozzarella uit Napels nog steeds niet vertrouwen


De Italiaanse maffia heeft de regio rond Napels de voorbije decennia grondig vervuild. En dat heeft ook ernstige gevolgen voor de producten die er vervaardigd worden. Bij ons is vooral mozzarella bekend. Die kaas stond enkele jaren geleden al eens ter discussie, maar nu zou het veilig zijn mozzarella te eten. Wanneer we echter horen dat het aantal kankerpatiënten in de regio met 47 procent is toegenomen, zijn we er toch niet helemaal gerust in. 


Napels zien en sterven, schreef Goethe ooit, verblind door de schoonheid van de regio. Maar sindsdien is er veel veranderd, vooral in de grond dan. Nu titeltL'Espresso een artikel met ‘Napels drinken en sterven’. De Camorra, een van de grootste maffiagroepen in Italië, dumpt al meer dan twintig jaar giftig afval over een groot deel van Zuid-Italië. Sinds 1991 zou het volgens de schattingen van milieugroep Legambiente al om bijna tien miljoen ton afval gaan.


De meerderheid van dat industrieel afval is afkomstig uit fabrieken in de noordelijke helft van de Italiaanse laars. Daar is het een goede zaak om het afval op een eenvoudige manier kwijt te geraken en als de maffia het in het zuiden gaat dumpen, knijpen ze graag een oogje dicht. Het hoeft niet te verwonderen dat de Camorra al veel geld moet hebben verdiend met dat 'afvalverwerkingsprogramma’.


See on newsmonkey.be

via Tumblr http://bit.ly/1IQdLp8

Italianen woedend: school schrapt kerstviering wegens moslimkinderen - Katholiek Nieuwsblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië is woedend gereageerd op het schrappen van een kerstviering door de directeur van een school in Rozzano, in de buurt van Milaan.Marco Parma (63) besloot de jaarlijkse kerstviering op de openbare Garofani scholgengemeenschap te schrappen omdat bij de kerstviering vorig jaar “de moslimkinderen niet meezongen”.
See on katholieknieuwsblad.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jKguK8

Magazine De Smaak van Italië | Italië all over

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Afgelopen weekend was ik aanwezig op Little Italy. Het was Italië all over en iedere meter gaf genoeg inspiratie voor tenminste zes kerstmissen. Zeker op het culinaire vlak werden mijn zintuigen aan het werk gezet, met als resultaat dat ik een boodschappentas vol met ‘dat moet ik echt eens proberen’ meenam. Zelf heb ik ook iemand geïnspireerd, althans dat hoop ik dan…
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1IPCslK