dinsdag 1 september 2015

Ariccia, dal 4 al 6 settembre la Sagra della Porchetta

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Ariccia, il comune dei Castelli Romani il cui nome è indissolubilmente legato a quello della porchetta, che qua è una vera e propria istituzione gastronomica esportata in tutto lo Stivale. E dal 4 al 6 settembre ad Ariccia andrà in scena proprio la Sagra della Porchetta.
See on roma.fanpage.itvia Tumblr http://bit.ly/1N7zHCm

The Godfather Live in Concert | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Dit najaar zal The Godfather, het tijdloze meesterwerk van Francis Ford Coppola uit 1972, in HD op groot scherm vertoond worden in de Amsterdamse Heineken Music Hall en in Paleis 12 in Brussel. Ciao tutti mag twee lezers blij maken met twee kaartjes voor deze unieke voorstelling in Brussel. Wie weet geniet jij straks van dit live spektakel!
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IEdZht

Pizzadeeg invriezen: zo doe je dat |

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Pizzadeeg invriezen, kan dat? Het antwoord is simpel: ja dat kan. In dit blogje laat ik je zien op welk moment na het deeg maken je pizzadeeg het beste kan invriezen. En ook hoe je dat doet.


Pizzadeeg maken

Veel hobbybakkers vinden het maken (en laten rijzen) van pizzadeeg het meest bewerkelijke deel van het pizza’s bakken. Er zijn in kookboeken en op internet veel pizzadeegrecepten te vinden waar je 1 of 2 of desnoods 4 of 6 bolletjes deeg mee maakt. Voor de meesten is dat genoeg voor één keer bakken. Maar waarom zou je – als je toch al de moeite neemt om zelf deeg te maken - niet meteen wat meer pizzadeeg maken om in te vriezen? Het is best handig om wat deeg op voorraad te hebben voor als je een keer wat minder tijd hebt om deeg te maken en lang te laten rijzen.See on italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/1JuyAq8

Bloem water gist zout passie - recepten voor authentieke Napolitaanse pizza - italiëplein

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Een schitterend nieuw pizza boek met 65 recepten voor authentieke Napolitaanse pizza, 300 foto’s en meer dan 50 pizza-anekdotes. €29,95 - gratis verzending!


Nergens ter wereld wordt het bakken van pizza zo serieus genomen als in Napels. De Napolitanen hebben zelfs een vereniging die hun eeuwenoude pizza-tradities in ere houdt. Deze Associazione Verace Pizza Napoletana heeft een uniek boek gemaakt met 65 recepten, ruim 300 foto’s en meer dan 50 anekdotes over de Napolitaanse pizza.


Een preview kan je hier bekijken. Meer informatie staat onder de foto’s.


Culinair recensent Onno Kleyn heeft dit boek in de Volkskrant gewaardeerd met 4 sterren!

Dit boek is een uitgave van, en exclusief verkrijgbaar via, italiëplein. Je bestelling wordt gratis verzonden (binnen Nederland).


See on shop.italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LQHrbx

Prins Carlos bezoekt 'zijn' hertogdommen in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Prins Carlos reist eind september naar Parma en Piacenza in Italië om de banden tussen de voormalige hertogdommen en zijn familie te bestendigen.De prins wordt bij zijn bezoek op 25 en 26 september vergezeld door echtgenote prinses Annemarie en door zijn broer prins Jaime, die voor Nederland ambassadeur is bij het Vaticaan, en diens vrouw prinses Viktória. De prinsessen Margarita en Carolina en hun echtgenoten ontbreken dit jaar wegens andere verplichtingen.
See on eo.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JyJrli

Ontdekking: klein Jeruzalem in Italië | Columbus Travel

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Met een beetje fantasie heeft de skyline van het middeleeuwse plaatsje Pitigliano in Toscane op een afstandje wel iets weg van die van Jeruzalem: gelegen op een heuvel, rechthoekige huizen die kriskras naast, voor en over elkaar heen gebouwd zijn, verheven boven het landschap.
See on columbusmagazine.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JyJqh8

Verdachten Rome-rellen: Italiaanse politie begon

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

“De rellen in Rome begonnen pas nadat de Italiaanse politie geweld gebruikte op het Piazza di Spagna”, zegt een advocaat van een van de verdachten van de Rome-rellen.“Wie er begonnen is, kan wat ons betreft in het midden blijven”, reageert Ernst Pols van het Openbaar Ministerie. “Niks is de rechtvaardiging voor het gooien van flessen en stenen richting de politie en dat is wat ons betreft wat hier centraal staat.”
See on rijnmond.nlvia Tumblr http://bit.ly/1LQ23ko

PowNed : Hooligans niet vervolgd voor slopen fontein

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Feyenoordsupporters worden niet vervolgd voor vernielingen in het centrum van Rome begin dit jaar. Dat wilde justitie wel, maar er is niet voldoende bewijs voor.“Een teleurstelling, want over de vernielingen is erg veel commotie geweest”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. Beelden van de rellen zijn de hele wereld rond gegaan.
See on powned.tvvia Tumblr http://bit.ly/1LQ24Vn

Dode man Roermond Italiaanse crimineel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De dode man die vorige week werd gevonden langs de A73 bij Roermond, is vermoedelijk de 22-jarige Italiaan S.H. Deze crimineel is een bekende van de Franse en Duitse politie.Dat meldt het Vlaamse VTM Nieuws. Omdat de Italiaan een bekende van de politie was, zaten zijn vingerafdrukken in een politiedatabank.Het stoffelijk overschot van S.H. werd gevonden op dezelfde dag dat in België de crimineel Silvio Aquino werd geliquideerd op een industrieterrein in Opglabbeek. De Belgische en Nederlandse autoriteiten vermoeden een verband tussen beide moorden. Een grijze Jaguar met daarin drie mannen, die op de dag van de liquidatie in Opglabbeek is gezien, is ook in Roermond gesignaleerd. Deze auto had een Nederlands kenteken.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1LQ23k9