maandag 11 september 2017

Piazza Italia Driebergen groot succes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De eerste editie van Piazza Italia op het Rijsenburgse Kerkplein in Driebergen is volgens de organiserende vereniging ‘Vrienden van het Kerkplein’ een groot succes geworden. Leek aanvankelijk de regen een enorme spelbreker te worden, juist op het moment van aanvang van het evenement kwam de zon stevig door en trokken vele belangstellenden naar het in Italiaanse sfeer ingerichte monumentale plein.

via Tumblr http://bit.ly/2wVwZwZ

Italiaans meisje sterft aan malaria, maar was niet in buitenland geweest

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In het noorden van Italië is een meisje van 4 jaar overleden aan de gevolgen van malaria. Hoe de kleuter de infectieziekte heeft opgelopen, is niet bekend.Het meisje, dat met haar ouders op vakantie was in de buurt van Venetië, had hoge koorts en werd zaterdagavond met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Brescia. Daar overleed ze een dag later.

via Tumblr http://bit.ly/2wVJUzn

Doden door noodweer in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Door noodweer in de Italiaanse regio Toscane zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen. Twee andere worden nog vermist, melden Italiaanse media.Vier mensen verdronken in hun kelder toen ze werden overvallen door een enorme hoeveelheid regen. In de stad Livorno viel volgens de lokale autoriteiten meer dan 250 millimeter regen. Ook in de hoofdstad Rome en in andere steden was veel overlast door het slechte weer.De materiële schade is groot. De elektriciteit is in verschillende steden deels uitgevallen, wegen zijn afgesloten en auto’s zijn weggespoeld.

via Tumblr http://bit.ly/2fdsXXN

Studentes beschuldigen politieagenten in Italië van verkrachting

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Twee Amerikaanse studentes in Italië zeggen dat ze afgelopen week in Florence zijn verkracht door twee agenten van de carabinieri.De agenten hadden de vrouwen een lift naar huis gegeven uit een nachtclub waar een vechtpartij was geweest. De twee vrouwen, van 19 en 21 jaar, zeggen dat de agenten zich aan hen vergrepen voordat zij in hun kamers konden komen.

via Tumblr http://bit.ly/2vZoBOm