vrijdag 12 juli 2013

Umbria Jazz 2013

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



This was awful. Each musician was dreadful, and they not only all seemed to all be playing different songs, they also sounded like they were playing different keys and different tempos. We skeedadled as quickly as possible.



See on ilbelcentro.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55284336788

De onbekende David | Kunst uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Naast de David van Michelangelo herbergt Florence nog een David, die van Donatello – met een gespierd torso, steen in de hand en een achterwerk om te aanbidden.


Michelangelo’s David is misschien wel het beroemdste beeld ter wereld. Het is in elk geval het beroemdste beeld van Florence, dat zowel in marmer (op het Piazza della Signoria en in de Galleria dell’Accademia) als in brons (op het Piazzale del Michelangelo) dagelijks duizenden bewonderende blikken trekt.




Florence herbergt echter nog een David – met eveneens een gespierd torso, een steen in de hand en een achterwerk om te aanbidden. Helaas is deze David veel minder bekend dan zijn marmeren broer, terwijl hij toch ook door een beroemd kunstenaar is gemaakt.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55264636214

Etruscan Tomb Discovered At Vulci Archaeological Park

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Excavations at the Parco Naturalistico Archeologico di Vulci (Vulci Archaeological Naturalistic Park) north of Rome have revealed an Etruscan tomb that dates from the late 7th century BC.


The park is in Montalto di Castro, in the province of Viterbo in Lazio. It is home to the archaeological remains of what was one of the most important centres of Ancient Etruria in central Italy. The park contains an Etruscan and Ancient Roman city, and necropolis.


The tomb is believed to have been that of a woman. The grave goods buried with the body are all intact. Archaeologists discovered painted beads, an iron fibula ancient brooch, jars and a bucchero in a Corinthian style – a bucchero is a type of ceramic black pot with a glossy surface made by the Etruscans. The items have been transferred to a laboratory in Montalto di Castro for restoration.


Excavations at the site are ongoing. Experts hope they will discover more items that are helping them to build a picture of the daily life for the Etruscans and their burial practices.


In spring 2013, archaeologists unearthed an Egyptian scarab at the site. The scarab depicts the falcon-headed Egyptian god Horus and is thought to date from 746 BC to 525 BC.




See on italymagazine.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55264437662

Stap voor stap: gevulde aubergine | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Deze rijkgevulde aubergines zijn eenvoudig te maken met de stap-voor-stapfoto’s.




See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55259626109

Een #zomerse #Italiaanse #flessentas voor uw #favoriete #wijn,...





Een #zomerse #Italiaanse #flessentas voor uw #favoriete #wijn, #prosecco, #hugo, #spritz of zelfs voor de mooie fles #Italiaanse #olijfolie! Prachtig #cadeau om te geven of om te krijgen. Voor het #bedrijfsleven kunnen we ze zelfs met inhoud leveren. Informeer naar de mogelijkheden ook voor uw #personeel, #jubilaris of #zakelijke #relaties. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55258694191

I Fratelli Indaco zijn exclusief te boeken via Italian...





I Fratelli Indaco zijn exclusief te boeken via Italian Entertainment And More - Perfect voor uw zomerfeest, strandfeest, buurtfeest, personeelsfeest kortom ITALIAANS FEEST (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55257422320

Italië krijgt het opnieuw warm

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Standard & Poor’s Ratings Services verlaagde de Italiaanse kredietrating in een signaal dat als een alarmbelletje kan gelden. Volgens het ratinghuis is de Italiaanse economische situatie zwakker dan verwacht, reden waarom de rating werd verlaagd van BBB+ naar BBB.




See on moneytalk.knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55256252024

WMC TV: Italiaan wint dirigeerwedstrijd

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Niet alleen orkesten strijden tijdens het WMC tegen elkaar. Ook dirigenten willen graag de beste zijn.


De Italiaanse dirigent Andrea Gasperin won de dirigentenwedstrijd.


Afgelopen week werd daar hard voor geoefend. Dirigent Jan Cober gaf de dirigenten tips tijdens een speciale masterclass. De Marinierskapel der Koninklijke Marine zorgde voor de muzikale begeleiding. Een terugblik hiervan op WMC TV.


Daarin ook het traditionele ‘Tieke zinge’ in het paviljoen naast het Continium in Kerkrade.




See on l1.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55250865694

De Palio van Siena - italieabc.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Al eeuwenlang is het op 2 juli en op 16 augustus een drukte van jewelste in Siena, de mooie oude stad in Toscane. Op die dagen wordt namelijk de palio verreden, een spectaculaire, historische paardenrace die duizenden bezoekers trekt.


10 deelnemers, 17 wijken




De palio (Italiaans voor vaandel) wordt verreden in het hart van de stad, op het prachtige stadsplein, de Piazza del Campo. De deelnemers aan de race vertegenwoordigen de 17 contrade (stadswijken) die binnen de muren van Siena liggen. Omdat er maar 10 deelnemers kunnen meedoen aan de race heeft men de volgende constructie bedacht om te bepalen welke wijk een rijder mag afvaardigen. De zeven wijken die aan de laatste editie van de palio niet mochten deelnemen mogen sowieso meedoen. Door middel van loting wordt bepaald welke van de resterende tien wijken een rijder mogen laten deelnemen.




See on italieabc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55250155351

5x zomer in Florence | Florence | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Ga je deze zomer een paar dagen naar Florence of verblijf je elders in Toscane? Met onderstaande zomerse evenementen zindert de stad als nooit te voren.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55249421158

Naturally Organic Marche Passerina Poderi dei Colli

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The passerine wine has a brilliant straw-yellow colour with greenish nuances. This wine reveals ripe pomes notes with background of almond blossom and tropical shades.

Excellent for aperitif, raw seafood and delicate first cours




See on poderideicolli.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55248768942

Paus en bootvluchtelingen aangekomen op Lampedusa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Nog voor paus Franciscus op het Italiaanse eiland Lampedus aankwam, was daar ook al een nieuwe boot met vluchtelingen gearriveerd.




Onder begeleiding van een vaartuig van de Italiaanse douane en de havenautoriteiten legde kort na 8 uur op Lampedusa een schip aan met 166 clandestiene migranten. De Italiaanse kustwacht had de boot opgemerkt toen hij enkele kilometers van de kust van het eiland in problemen verkeerde. Medewerkers schoten te hulp en begeleidden het vaartuig naar de aanlegplaats op het eiland, het zuidelijkste punt van Italië. Onder de immigranten zijn vier vrouwen, aldus rkk.nl.




See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55248690285

Nutella Nederland - De allerlekkerste hazelnootpasta ter wereld!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Alles over Nutella: interessante informatie, leuke weetjes en nog veel meer over je favoriete hazelnootpasta! Je dag begint goed met Nutella!


Geschiedenis

De geschiedenis van NUTELLA® is een verhaal van liefde, passie en grote zorg bij het selecteren en produceren van de beste grondstoffen. Samen zorgt dat voor een uniek en onovertroffen product. Zo begin je de dag altijd goed!




See on nutella.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55245174809

Paniek in de tent bij Toscaanse Bruiloft

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Even leek het erop dat een belangrijke scène uit Toscaanse Bruiloft van Johan Nijenhuis op het laatste niet doorging. De begrafenis van de belangrijkste en oudste man van het Italiaanse dorp Radda in Chianti gooide roet in het eten. “Er was behoorlijk paniek in de tent," zegt Johan tegen RTL Boulevard.


Gelukkig voor de Nederlandse filmcrew kwam de plaatselijke burgemeester ‘to the rescue’. Johan legt uit: “Onze Italiaanse co-producent is gaan lunchen met de burgemeester van het dorp en die heeft verordineerd, dat de begrafenis dan maar donderdag plaats moest vinden, zodat de filmopnames woensdag konden doorgaan."


Allemaal leuk en aardig dat de burgemeester het niet erg vindt, of de familie er zo blij mee is, is een ander verhaal. “Ik heb begrepen dat de familie er niet zo veel moeite mee heeft," aldus een opgeluchte regisseur.




See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55242457471