vrijdag 15 maart 2013

Pantheon in Rome is an architectural wonder - Travel Italy Video Guide - WebVisionItaly.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTravel Italy with WebVisionItaly.com Italy travel video guides to Italy hotels, restaurants in Italy, and Italy destinations Rome, Florence and Venice.


Pantheon in Rome is an architectural wonder
See on webvisionitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45425740127

Bar Dei Mille - orgineel Italiaanse keuken

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenEigenaar Marco Verrengia uit Toscane runt met liefde de orgineel Italiaanse keuken met de zo kenmerkende eenvoudige gerechten. Want wie kookt met kwaliteitsproducten heeft geen opsmuk nodig.


Marco komt uit een horecafamilie uit Grosseto en na 15 jaar ervaring in de horeca-onderneming in Italie, is hij sinds mei gestart met Bar dei Mille.

De Bar-Ristorante is 100% Italiaans en je kunt er vanaf 08.00 uur ‘s ochtends terecht voor een caffé, cappucino met een stuk Italiaanse taart of croissant als ontbijt, maar ook voor een overheerlijke lunch. Elke vrijdag is er vanaf 18.00 uur Happy Hour en de bar is elke avond geopend voor een avondmaaltijd.


De nieuwe menukaart biedt voor elk wat wils. Geniet van een traditionele Toscaanse salade, een carpaccio di bresaola, pasta met zalm of andere heerlijke gerechten. Kom voor de echte Italiaanse piadina met een glas Italiaans Peroni bier of een glas Italiaanse wijn.


Bar dei Mille, oftewel Bar van Duizenden, is de eerste Italiaanse Bar-Ristorante in Enschede met Italiaans bier Peroni van de tap. De plek waar men elkaar ontmoet voor een kop Italiaanse koffie. Alles ademt sfeer van Italie.
See on bardeimille.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45418362846

Nieuwe paus goed voor economie Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe verkiezing van paus Franciscus kan een zegen zijn voor het door de economische crisis geplaagde Rome. Naar verwachting zullen volgende week veel toeristen en pelgrims naar de Italiaanse hoofdstad reizen om de installatie van de eerste Zuid-Amerikaanse paus bij te wonen. Ook met Pasen worden aanzienlijk meer bezoekers verwacht.
Sinds het onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI is het aantal bezoekers van de hoofdstad sterk gegroeid. In april 2005 kwamen ongeveer 350.000 mensen af op de installatie van Benedictus.Franciscus wordt dinsdag als paus geïnaugureerd. Hij ontvangt dan het pallium (een soort stola) en de pauselijke vissersring.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/45409985226