vrijdag 18 januari 2013

Italiaanse premier Monti is geen voorstander van homohuwelijk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse Premier Mario Monti heeft laten weten dat hij geen voorstander is van een openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels. Hij begeeft zich daarbij, één maand voor de verkiezingen in het debat over een eventuele openstelling.


“Ik ben van mening dat een gezin moet bestaan uit een man en een vrouw. Het isook nodig dat kinderen opgroeien met een vader en een moeder” zo liet de eerste minister zich ontvallen in een televisie-interview.


“Het parlement kan een andere oplossing vinden voor anderr vormen van relaties en samenwonen.”

Het is de eerste keer dat de voormalige professor Economie zich uitspreekt over een sociaal thema in zijn verkiezingscampagne.

Veertien maanden verving Monti de toenmalige premier Silvio Berlusconi om het land van de schuldencrisis te redden.


Het homohuwelijk en de adoptie van kinderen door homoseksuelen werd vorige week plotseling actueel toen een rechtbank een rechtszaak van een vader tegen zijn voormalige vrouw en haar lesbische partner verwierp. De vader wou niet dat zijn zoon door het lesbische koppel wer grootgebracht. De vader was er , volgens de rechter,verkeerdelijk van overtuigt dat zijn zoon bij het lesbische koppel geen gebalanceerde opvoeding zou krijgen.


De uitspraken van Monti komen er op het moment dat zijn partij het niet goed doet in de peilingen.
See on gaylive.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40866843093

De bezigheden van het Vaticaan (deel 1) “EXO-Vaticana”

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDEEL 1: HET ONDERZOEK BEGINT


De Berg Graham en het L.U.C.I.F.E.R. Project


Door Tom Horn & Cris Putnam


“LUCIFER staat voor “Large Binocular Telescope Near-infrared Utility met Camera en Integrale Field Unit voor Extragalactische Research”, en is een gekoeld instrument, bevestigd aan een telescoop in Arizona. En ja, het is genoemd naar de duivel, wiens naam zelf betekent “morgenster” [en die] toevallig pal naast het Vaticaans Observatorium op Mt. Graham in Tucson staat. “- Rebecca Boyle, Popular Science Magazine


Naar aanleiding van de uitgave van onze 2012 best-seller ‘Petrus Romanus: The Final Pope Is Here’, werden we overspoeld met uitnodigingen vanuit de hele wereld om te worden geïnterviewd op radio, televisie en in de gedrukte media. Fragmenten komen voor in The History Channel’s “Countdown to Apocalypse”, die in première ging op 9 november 2012, een speciale uitzending op het grootste christelijke kanaal van Canada’s VisionTV, getiteld: “Ik Profeteer: The Apocalypse Series” (compleet met reconstructies) die landelijk werd uitgezonden op dinsdag 20 november 2012; uitnodigingen om naar Rome te komen om te spreken met de Italiaanse media over onze bevindingen aangaande Rene Thibaut, een Belgische Jezuïet, wiens zorgvuldige analyse van de Profetie over de pausen voorspelde dat de komst van Petrus Romanus in dit tijdperk zal plaatsvinden, een goed interview met George Noory op Coast to Coast AM, en zo tientallen meer.
See on weeswaakzaam.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40866449475

Da Vinci Royal Caffe - Il Gusto di una tradizione classica.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn 1720 Caffe Florian, one of the oldest, most reputable and most expensice coffee houses in the world, opened its doors in Venice.


The oldest record of the use of masks in Venice dates from 1258.


Masks conceal one’s true identity.


Da Vinci Royal shows its true face and opens the festivities by a traditional exclusive coffee party.


Experience and enjoy this unparalleled brand of coffee in a Royal manner.
See on davinciroyal.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40866323971

Da Vinci Royal Caffe - Il gusto di una tradizione classica. (bij...

Da Vinci Royal Caffe - Il gusto di una tradizione classica. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40864385692

5 x bijzonder Cinque Terre

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOp dit blog vind je artikelen die te maken hebben met Italië en het aanbod van Italissima, aanbieder van agriturismi en andere vakantiehuizen in Italië.


Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore: de 5 dorpen die samen de bekende Cinque Terre vormen. Het gebied staat bekend als een van de mooiste en meest pittoreske van Italie. Maar ook als een van de meest toeristische en dus drukke. Vijf tips om de Cinque Terre van een andere kant te bekijken.
See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40849130461

Italiaanse kunst reist de hele wereld over | Stedenman – tips voor een stedentrip

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTerwijl toeristen uit alle hoeken van de wereld naar Rome, Florence en Venetië reizen om door deze schitterende Italiaanse steden te slenteren en allerlei culturele en architectonische hoogtepunten met eigen ogen te zien, reizen Italiaanse kunstwerken de hele wereld over om een stukje van het Italiaans erfgoed prijs te geven in grote wereldsteden.
See on weblog.stedenman.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40847908564

Niccoló Ammaniti op bezoek bij Boekhandel Wagner op 3 feb. 2013

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

E ancora a proposito di Ammaniti: Vol trost delen wij u mede dat wij, Boekhandel Wagner, als enige Boekhandel in Nederland, bestsellerauteur Niccoló Ammaniti mogen ontvangen. Ammaniti schreef o.a. “Ik haal je op, ik neem je mee”, waarvan er alleen al in Nederland 300.000 ex zijn verkocht.


Good Things From Italy’s insight:

See on boekhandelwagner.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40841624652

Rijdende discobol: The Funky 500 | FIATblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen feest met een Italiaans tintje voor de boeg? Dan hebben we nu een leuke toevoeging gevonden! Op de website van Italian Entertainment kwamen we deze rijdende discobol tegen die een feest tot een Italiaans succes kan maken. Draaiende platen inplaats van een draaiende motor dus!


Van Eros Ramazzotti tot Gigi d’Agostino, het kan allemaal in deze 500 die voorzien is van duizenden spiegeltjes. De The Funky 500 maakt een feest helemaal af. De compacte Fiat bewijst ook hier weer zijn nut, in 15 minuten is de hele set (met cd-spelers of draaitafels) opgebouwd.
See on fiatblog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40839830101

Marchionne vindt oordeel bepaalde politici anti-Italiaans | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAntinationaal en obsceen, dat is de kwalificatie die Marchionne vandaag geeft aan de kritiek vanuit het politieke Italiaanse kamp richting Fiat;


“Ik kom net terug uit Detroit en heb daar aan het internationale publiek een hoogwaardig product als de Maserati Quattroporte mogen tonen. Een auto die geproduceerd is in Grugliasco en waarvan de motoren in Maranello worden vervaardigd. Italiaanse techniek waar niemand zich voor hoeft te schamen… En dan moet ik me verantwoorden over onze beslissingen rond Melfi, terwijl we de enige zijn in Europa die geen ontslagronde gaan doorvoeren? Dat is ronduit schokkend in mijn ogen. Vechten doe je niet binnen de landsgrenzen, maar juist daarbuiten. Laten we elkaar daarom alsjeblieft niet langer dwarsbomen. De gehele Italiaanse industrie moet volledig de kans krijgen om zich te kunnen ontplooien tot over de landsgrenzen. Fiat is slechts deels de oplossing voor de Italiaanse economie.“
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40836866584

Monti ontkent bestaan anti-Berlusconi-akkoord

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet kantoor van ontslagnemend Italiaans premier Mario Monti ontkent berichten over het bestaan van een geheim anti-Berlusconi-akkoord. De krant La Repubblica had gemeld dat Monti en de centrumlinkse coalitie rond Pier Luigi Bersani een “niet-aanvalspact” hebben gesloten en zich tijdens de verkiezingscampagne gezamenlijk tegen ex-premier Silvio Berlusconi (foto) zullen positioneren.
Na het ontslag van de tot voor kort partijloze technocraat Monti moeten de Italianen eind februari vervroegd naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Terwijl Monti lange tijd liet uitschijnen de politiek vaarwel te zullen zeggen, blijkt hij nu toch een nieuwe ambtstermijn te ambiëren als voorman van een centrumrechtse coalitie.


In de opiniepeilingen liggen Bersani’s Democratische Partij (PD) en zijn centrumlinkse partners ver voorop. Monti klokt momenteel af op plaats drie, na de partij Volk van de Vrijheid (PdL) van Il Cavaliere.
Water te diep

Ook de krant La Stampa maakte melding van een “geheime ontmoeting” tussen Monti en Bersani. Beiden zouden het eens geworden zijn elkaar niet te viseren tijdens de verkiezingscampagne. Dat het tot een samenwerkingsverband tussen beide partijen komt, daarvoor is het water echter nog te diep. Aan de tv-zender Rai zei Berlusconi dat een samenwerking tussen Monti en de PD een “natuurlijk verbond” zou zijn, mede omdat Monti zonder ruggensteun van de PD geen kans op succes maakt.


Potentieel strijdpunt tussen Monti’s centrumrechtse coalitie, waartoe ook de christendemocraten en katholieke organisaties behoren, en de PD is het homohuwelijk - de PD is voorstander van legalisering. In principe zou ook beider visie op (het herstel van) de economie niet gelijkluidend mogen zijn.
See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40830855402

Steven Defour verlaat vrouw voor 19-jarig model, de Italiaanse Luikse Laura Tropea

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOoit brak voetballer Steven Defour de harten van de Racing Genk-fans. Nu doet de 24-jarige voetballer hetzelfde met Irene Mbisdikis. Hij laat zijn Griekse jeugdliefde en echtgenote in de steek voor een Italiaanse Luikse, met name Laura Tropea (19).
Laura Tropea is model. Zij en Defour brachten de eindejaarsfeesten al samen door. Naar verluidt was Irene daar tot maandag niet van op de hoogte.


Nochtans hadden Steven en Laura op Facebook een foto van hun tweetjes gepost, met het onderschrift: ‘Love & Fuck you ;-)’. Duidelijker kan een boodschap moeilijk zijn.


See on gva.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40830774650

La Cucina Italiana – ricette di antipasti primi secondi e dessert – Ricetta Pomodorini farciti

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenQuesti pomodorini sono ottimi sia come aperitivo sfizioso, sia come accompagnamento ad un arrosto o a qualunque secondo.


Io ho usato sia pomodorini rossi che gialli, questi ultimi sono un po’ più dolci ma molto saporiti.
See on lacucinaitaliana.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40828509448

Het echte Italië proef je bij Ristorante II Corso in Heiloo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHEILOO - Om het echte Italië te proeven, hoef je nu niet honderden kilometers af te leggen. Hiervoor ga je naar Ristorante Il Corso! Je kunt hier genieten van een heerlijke pizza of eigengemaakte ravioli. Het stijlvolle restaurant biedt een menukaart vol Italiaanse gerechten waar je met z’n tweeën of meer van kunt genieten.


Verschillende eigengemaakte ravioli

Je kunt bij Il Corso altijd aanschuiven voor een uitgebreid diner. De kaart biedt keuze voor iedereen. Zo kan je kiezen uit een koud of warm voorgerecht of een soepje. Uiteraard zijn er authentieke Italiaanse vlees- en visgerechten, maar ook de pizza’s en pasta’s ontbreken niet. Wat dacht je van verschillende soorten eigengemaakte ravioli?


Weekmenu

Ristorante Il Corso werkt tegenwoordig ook met een weekmenu, wat uiteraard elke week weer verandert. Je kunt nu al een driegangenmenu eten voor nog geen twee tientjes! Iedere week een ander voorgerecht, vlees of visgerecht en pastagerecht.

Het restaurant is zes dagen per week geopend van 17.00 uur tot 22.00 uur. Je bent dan van harte welkom!
See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40828325829

Marriage proposal in Venice

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNot sure how to propose to your significant other? Venice-etc can organize your marriage proposal for you in Venice in a unique and special way. What matters the most, is the element of surprise. Here are some original ideas that will make your proposal an unforgettable memory
1. Propose on a Venice gondola accompanied by music and roses.
2. Have your significant other explore Venice while looking for clues scattered around city in a treasure hunt. The last clue that would lead his or her to the final location would be the proposal .The clues and locations will be inspired by experiences and history you shared as a couple
3. We can also hire an actor to play an incongruous scene (It could be fake scare that will turn your planned program around, a fortune teller that will predict an upcoming marriage….. and you will take part in anecdotes that only you know). The issue of this roleplay is your marriage proposal
4. We can also organize a romantic evening for you that include dinner in a fancy restaurant, delivered flowers then finishing off the night at a piano bar. At your return, your hotel room will be decorated in a romantic theme with flowers, candles and champagne.
5. Some people prefer to show it and have it done in front of the largest audience possible Different scenarios are possible: A cartoonist will make a portrait of you and your partner with dialog bubbles one asking “Will you marry me?” and the other responding “Yes”, banners, announcements in public places…
Whether you are a romantic or pragmatic soul, your marriage proposal is a moment you should remember fondly for the rest of your life. Venice-etc is available to coordinate the event and listen to all your wishes. The extent of our services has but one limit: your imagination!
See on venice-etc.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40825812199

The Top 10 Events Not to be Missed at the Venice Carnival 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe world famous costume party returns to Venice this year, and we’ve been looking to which balls, parties and galas are not to be missed. If you’ve already bought your Bauta mask and made your Atelier appointment, check out our essential guide to the best events taking place between 1-14 February. The hardest part will be choosing which ones to go to…


1. Bauerleque Party at the Hotel Bauer, 1 February


Prince Maurice Agosti welcomes guests impersonating Casanova into the Bauer’s ballroom reception where a renaissance-style buffet awaits. Entertainment comes in the form of contortionists, acrobats, music and burlesque dancers before an evening of colourful gourmet food from citrus fruit steamed swordfish to roasted suckling pig.


2. The Best of Il Ballo del Doge at Palazzo Pisani Moretta, 2 February


The distinctive pink floral 15th Century Venetian Gothic Palazzo Pisani Moretta plays host to this year’s Il Ballo del Doge. This event is a re-enactment of the most celebrated performances of past editions and was inaugurated due to high public demand. This particular party is the ideal introduction for first-timers to get a full appreciation and flavour of the Venice Carnival.


3. Al Ridotto Gala Dinner and Ball at Hotel Monaco and Grand Canal, 2 February


The musical “Memories of Giacomo Casanova” narrated by a young actor playing the legendary lothario welcomes guests arriving into Ridotto Hall. Later in the evening Dance Masters will lead group dances in the dazzling Palazzo Dondale following cocktails and a sumptuous gala dinner.


4. The Serenissima Grand Ball Opera at Palazzo Pesaro Papafava, 2 February


An authentic 14th Century palace complete with Gothic façade, elegant quadriform windows and entirely lit by candles sets the scene for this homage to Wolfgang Amadeus Mozart. The opera Don Giovanni follows a gala dinner before the real party starts at midnight with live music and dancing.


5. Tiepolo Ball at the Palazzo Pisani Moretta, 7 February


Step off a private gondola on the Canal Grande near the Rialto Bridge and onto the steps of the Palazzo Pisani where the magic of 18th Century Venice awaits. The Tiepolo Ball is the official ball of the carnival and one of its most celebrated events. Marvel at the interior Baroque design and enjoy cocktails in a candlelit setting with mimes and singers before a grand feast topped off with two orchestras seeing you through until the early hours.


6. Il Ballo del Doge: It’s All About Amore at Palazzo Pisani Moretta, 9 February


The theme of the 20th edition of Il Ballo del Doge is spread out on the three floors of the majestic Palazzo Pisani Moretta. Under the stewardship of Antonia “Queen of Masquerade Balls” Sautter, Romance is located on the ground floor with Passion on Secondo Piano Nobile and Eros on Primo Piano Nobile.


7. Mascheranda Grand Ball at Palazzo Pisani Moretta, 10 February


Organised by Tragicomica masks and costumes workshop, the Mascheranda balances authenticity and razzle dazzle with its great Mask Ball in the Main Saloon. Guests are welcomed with aperitifs, spoiled with a grand gala dinner and entertained with live music and performances from Comici dell’Arte.


8. Gran Carnival Gala at the Luna Hotel Baglioni, 9 February


A warm fireplace and traditional Venetian canapés await guests in the reception of Venice’s renowned Luna Hotel Baglioni. The event commences with a comic sketch and Bellini cocktails before being whisked to the lavish Marco Polo Ballroom when the carnival is brought into the modern era with DJs playing 70s’ and 80s’ tunes late into the night.


9. The Dogaressa Grand Ball Opera at Palazzo Pesaro Papafava, 9 February


The Dogaressa Grand Ball Opera plays homage to iconic Italian composer Gaetano Donizetti. Following a cocktail reception, gala dinner and live music, guests will be treated to a performance of the comic opera ‘Elixer of Love’ about a love potion that it transpires is in fact a cheap bottle of wine.


10. The Sea’s Bride at Palazzo Ca Zen, 9 February


Atelier Marega presents the Great Masquerade Ball, the Sea’s Bride. International artists provide entertainment during a cocktail reception followed by a gala dinner. The event features a late night DJ and an open bar. Get a little too carried away with the party and there is a lounge zone where you can relax and take in the ambiance.


For more information on any of the events taking place during the carnival, speak to your Insignia Lifestyle Boutique assistant.
See on insignia-lb.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40825714775

When in Rome - Top Things to do in Rome

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy


I had an amazing time in Rome - here are my tips what you should see and do in Rome.See on vimeo.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40825622660