donderdag 2 oktober 2014

Festa Di Sopra: een prachtig feest waar je jezelf in Italiaanse sferen waant!Naast heerlijke culinaire gerechten uit eigen keuken en lekkere drankjes kan je ook volop genieten van diverse proeverijen, modeshows, live muziek, top entertainment en uiteenlopende exposanten met Italiaanse producten.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/ZwAiri

Zucchine all'aceto - La ricetta di Buonissimo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLe zucchine all’aceto vengono realizzate lavando, tagliando le zucchine e friggendole nell’olio di semi. Disporremo le zucchine su un piatto da portata, aggiungeremo, l’origano, l’aglio affettato e completeremo con l’aceto prima di servire.

See on buonissimo.org
via Tumblr http://bit.ly/1r2UaHV

Svelato il Vestito da Sposa di Amal, la Moglie di George Clooney (Foto)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaScatta la moda di Amal, sfilata di abiti in stile signora Clooney.Il matrimonio dell’anno 2014 è stato quello celebrato nel nostro bel paese proprio qualche giorno fa, all’interno della splendida cornice della città di Venezia.Che dire inoltre degli sposi?Inutile pensare che qualcuno non li abbia visti, anche se magari i numeri sono stati inferiori a quelli del matrimonio di lady D nel lontano 1981 (visto in TV da ben 750 milioni di persone, tutta l’India per capirsi!!).

See on vitadamamma.com
via Tumblr http://bit.ly/1vAP9f4

Carnevale di Venezia 2014 - Official Video - YouTube

This is the 2014 Venice Carnival final video, Dedicated to Venice lovers! Stay tuned for 2015 on http://bit.ly/1rLGtCn, Facebook, Twitter and Instagram!


See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1rLGtSA

Posted by Alessandro Di Lella Festa Di Sopra - zondag 2 november...


Posted by Alessandro Di LellaFesta Di Sopra - zondag 2 november 2014
via Tumblr http://bit.ly/1rxOJ9Z

Posted by Alessandro Di Lella Festa Di Sopra - zondag 2 november...


Posted by Alessandro Di LellaFesta Di Sopra - zondag 2 november 2014
via Tumblr http://bit.ly/1oCJHTN

2 oktober: La festa dei nonni. Feestdag in Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNaast vader- en moederdag, kent Italië ook een opa en oma dag.Op 2 oktober zetten Italiaanse bambini hun nonna e nonno, oma en opa, in het zonnetje. Dat doen ze niet eens zo gek lang, want deze speciale dag bestaat pas sinds 2005. Voor grootouders is van oudsher een belangrijke taak weggelegd binnen la famiglia, en een bedankje op zijn tijd mag dus best! De kerk viert overigens tegelijkertijd de dag van de angeli custodi, beschermengelen, die in feite eenzelfde rol hebben als i nonni. Op la festa dei nonni geven de nipoti, kleinkinderen, hen traditiegetrouw een non-ti-scordar-di-me, een vergeet-mij-nietje. Een jaar na het ontstaan van de dag werd er zelfs een heus lied opgedragen aan de oudjes: Canzone italiana dei nonni met de naam ‘Ninna Nonna’. Een knipoog naar ‘Ninna Nanna’ wat als slaapliedje voor i nipotini wordt gezongen.

See on italie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vztWDe

Begroting voor Giro d'Italia: 5 miljoen euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsARNHEM - De provincie wil 5 miljoen euro uittrekken voor de start van de Giro d’Italia in 2016 vanuit Gelderland. Dat hebben Gedeputeerde Staten dinsdag bekendgemaakt. De provincie heeft over de begroting van 5 miljoen een brief geschreven aan Libema Profcycling, de licentiehouder van de Ronde van Italië. Provinciale Staten moeten in november nog een definitief besluit nemen over dit bedrag. In mei werd bekend dat de provincie de Giro d’Italia in 2016 wil laten starten in Apeldoorn.In 2009 startte een etappe van de Ronde van Spanje (Vuelta) in Zutphen en het peloton reed vervolgens door de Achterhoek en het Rijk van Nijmegen.

See on omroepgelderland.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vztZ1M

Egon loopt de Pisa marathon | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEgon liep de marathon van Pisa en raakte gefascineerd door de stad.De deur van de kathedraal naast de scheve toren gaat open en dicht deze zaterdagavond. Waarom? Even vragen. Oh, Il concerto di Natale is die avond, niet vreemd want het is 14 december 2013. Kan ik naar binnen misschien? “No signore, ticket”. Het concert is uitverkocht maar… het was te regelen. Even wachten op de ‘no shows’ en even later zit ik compleet onverwacht in een klassiek Kerstconcert met alles erop en eraan.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1nP48Co

Kies de correcte Italiaanse koffie naam

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen overzicht van de diverse soorten breiding van italiaanse koffie en koffiedranken zoals een espresso, cappuncino, doppio, ristretto, lungo of macchiato.Nu we overal geconfronteerd worden met espresso-bars en koffietenten van Douwe Egberts tot Starbucks leek het ons verstandig de diverse bereidingen van Italiaanse koffie op een rij te zetten. Weet dus wat je kiest! Je moet maar denken: koffie is cultuur in Italië en de Italiaan kent zijn koffie als geen andere Europeaan. Je kunt vanaf deze pagina naar verschillende andere stories linken die over koffie gaan. Vergeet niet onze recepten te raadplegen voor de bereiding van gerechten met koffie in de hoofdrol of gewoon iets lekkers voor bij de koffie.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1nP46dy

Belastingontduiking kost Italië elk jaar meer dan €90 mrd

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse ministerie van financiën heeft berekend dat het land door belastingontduiking een bedrag van 6% van het bbp misloopt.Na voetbal is het misschien wel de favoriete sport van Italianen: belastingontduiking. Nu is berekend dat dit het land circa € 91 mrd per jaar kost, gelijk aan 6% van het Italiaanse bbp. Het land is in de derde recessie in zes jaar tijd beland en probeert al een aantal jaar de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

See on fd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1nP45Gs

Caparezza

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More​Caparezza is het pseudoniem van de Italiaanse rapper/zanger Michele Salvemini en betekent zoveel als krullenbol in het lokale dialect van zijn woonplaats Molfetta, helemaal onderin de laars. Met een aanstekelijke mix van hiphop, rock en absurdistische, sociaalkritische teksten in Apuliaans dialect heeft hij al een handvol albums uitgebracht, met ‘Museica’ uit april als jongste aanwinst. Caparezza is sterk beïnvloed door Frank Zappa, die hij beschouwt als zijn ‘teacher’, maar ook Dr. Dre, System Of A Down en landgenoten als Jovanotti zijn inspiratiebronnen.​ In Italië wordt hij op handen gedragen en de meeste albums hebben de platina status bereikt.

See on melkweg.nl
via Tumblr http://bit.ly/ZtSZvT

Tip: De ellende en ondeugden van Rome- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe tentoonstelling I bassifondi del barocco. La Roma del vizio e della miseria laat de ellende en ondeugden zien van Rome in de zeventiende eeuw. In deze tijd vormde Rome het artistieke centrum van Europa, dat schilders van heinde en ver aantrok. De meeste kunstenaars in de Eeuwige Stad schilderden braaf naar de regels van de Accademia di San Luca (dé kunstacademie van Rome) of volgden nauwkeurig de opdrachten van hun (religieuze) patroon, maar Rome kende ook een groep radicale schilders. Zij schilderden, in tegenstelling tot de ‘brave schilders’, geen religieuze thema’s of portretten van geestelijken, maar het volkse leven. Ze lieten met hun werk een donkere kant van Rome zien: een stad van sloppenwijken, tavernes en verderfelijke plaatsen ver weg van de pauselijke troon.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1tj3jOb