zaterdag 3 november 2012

Complexity of Coffee, The Science behind Crema - By Ernesto Illy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia


The science behind crema, from Ernesto Illy: “Crema, the dense, reddish-brown foam that tops an espresso, is composed mainly of tiny carbon dioxide and water vapor bubbles surrounded by surfactant films. The crema also includes emulsified oils containing key aromatic compounds and dark fragments of the coffee bean cell structure.”


See on scribd.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34921450514

Ricetta Torta paradiso - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLa torta paradiso è un dolce molto delicato e semplice, preparato come un pan di spagna ma con l’aggiunta di burro e scorza di limone grattugiata nell’impasto.

Il risultato è una torta alta, soffice e molto saporita che viene cosparsa di abbondante zucchero al velo e mantiene la sua fragranza anche dopo alcuni giorni. La torta paradiso è un’ottima base da farcire e per la sua delicatezza è molto indicata per i bambini e per chi ama i dolci semplici e genuini.
See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34919730992

Siciliaanse viscouscous - 24kitchen.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenCouscous

Roer het zout door het lauwwarme water en meng door de couscous. Snijd de peper fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen fijn. Meng de amandelen, peper, kaneelstokjes, laurier, knoflook, ui en peterselie door de couscous. Meng de olijfolie erdoor. Snijd de citroen in plakjes en roer de helft door de couscous. Strooi in het bovenste deel van een couscouspan de couscous en leg de resterende plakjes citroen op. Vul de onderste pan met ruim water en stoom de couscous afgesloten met een deksel in circa 1 uur gaar.
Vis

Hak de amandelen. Verhit olie in een grote pan. Pel en snijd de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Bak de ui met de knoflook en amandelen circa 5 minuten op laag vuur. Voeg de laurier, kaneelstokjes, water, zout, tomatenpuree en kop en graat van de vis toe. Laat dit circa 30 minuten trekken met een deksel op de pan. Zeef de bouillon en laat nog circa 5 minuten inkoken. Voeg de stukken vis met vel toe en gaar 10 minuten.
Serveer

Meng de couscous met een deel van de ingekookte bouillon en laat circa 15 minuten afgedekt intrekken. Houd de rest van de bouillon warm.
Serveer de lauwwarme couscous met de vis en de rest van de hete bouillon in een kommetje erbij.
Tip: Lekker met veel gegrilde venkel erbij!
See on 24kitchen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34901125289

Recensie: Leonardo en het laatste avondmaal - Scientias.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWe kennen het schilderij allemaal en er doen zich de vreemdste verhalen over de ronde: Het Laatste Avondmaal. Maar hoe kwam het tot stand en waarom vereeuwigde Leonardo da Vinci dat wereldberoemde moment zo? Een nieuw boek bijt zich in dat soort vraagstukken vast.
Hoewel het beruchte schilderij waarop te zien is hoe Jezus en zijn discipelen het laatste avondmaal nuttigen al aan het eind van de vijftiende eeuw tot stand kwam, blijft het de gemoederen bezighouden. Het schilderij intrigeert, biedt op de één of andere manier ruimte voor de meest vreemde interpretaties. Aan het begin van deze eeuw kwam het schilderij daardoor weer even helemaal in het middelpunt van de belangstelling te staan. In Dan Browns roman De Da Vinci Code ontvouwt zich een prachtig verhaal waarin gesteld wordt dat de discipel aan de linkerhand van Jezus in werkelijkheid een vrouw zou zijn. En niet zomaar een vrouw: de vrouw van Jezus. En ook wetenschappers geloven wel dat er een geheime boodschap in het werk verstopt zit, al zij het niet zo’n groot geheim als de vrouw van Jezus. Zo verbaasden onderzoekers zich enkele jaren geleden nog over het feit dat op tafel hele andere etenswaren liggen dan we in Johannes 13 (het bijbelboek waarin het laatste avondmaal aan bod komt) lezen. “Waarom brood, vis, zout, citrus en wijn? Waarom is het zoutvaatje voor Judas omgevallen? Waarom is het brood gezuurd?” vroegen de onderzoekers zich af. De wetenschappers moeten niets hebben van het fantasme van Dan Brown, maar stellen wel dat het doek vol symboliek zit. Da Vinci lijkt ons voortdurend op het verkeerde been te willen zetten. Bijvoorbeeld met de vissen die hij op zijn schilderij ‘serveert’: het kunnen palingen zijn. Paling in het Italiaans is aringa en wordt hetzelfde uitgesproken als een ander Italiaans woord: arringa (indoctrinatie). Een stil verzet tegen de katholieke kerk? En als het geen palingen zijn, zijn het haringen. In het Italiaans: renga, een woordje dat nog een betekenis heeft: hij die de religie ontkent.
See on scientias.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34900668387

Italian Entertainment - Amore Per La Musica, een aaneenschakeling van prachtige melodieën.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreTwee zangeressen en een multi-instrumentalist, alle drie gedreven en gepassioneerde musici, laten u delen in hun liefde voor de muziek met een aaneenschakeling van prachtige melodieën. Deze drie rasartiesten staan garant voor een onvergetelijk, sfeervol optreden, vol passie en humor.
Angelo Indaco, Willeke Heijstee en Gaby Haerkens hebben hun sporen in de muziek- en entertainmentwereld ruimschoots verdiend.

Het trio heeft een internationaal karakter, wat tot uiting komt in hun veelzijdige repertoire.

Of het nu opera is, Franse chansons, Zuid-Amerikaans, jazz, pop; als sfeervolle achtergrondmuziek, of highlights tijdens een diner.

Amore per la Musica kan maatwerk leveren, waardoor u altijd verzekerd bent van de juiste muzikale omlijsting.
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34892592216

San Marcoplein in Venetië onder water

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNa zware regenval stond vandaag meer dan de helft van de lagunestad Venetië onder water. Ook op het bij toeristen populaire San Marcoplein stond het water kniehoog. In de loop van de nacht had het waterpeil een hoogte van 140 centimeter overschreden, aldus de autoriteiten vandaag.Vanaf 110 centimeter is er in Venetië hoogwateralarm. Voor toeristen betekent dat rubberen laarzen. Vanaf morgen zou de situatie zich enigszins normaliseren.
‘Acqua alta’ is in de stad, die op eilanden gebouwd is, een steeds wederkerend fenomeen, dat vooral in de herfst en de winter optreedt. Het omstreden en miljarden kostende barrièresysteem Mose (een letterwoord, maar tevens de Italiaanse naam voor Mozes) zou de stad in het noordoosten van Italië in de toekomst van hoog water moeten vrijwaren.
See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34889239217

Overstromingen in Kroatië en Venetië - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsZAGREB - Venetië en diverse steden in Kroatië langs de Adriatische kust kampen met overstromingen. Onder andere de noordelijke havenstad Rijeka en de centrale kuststad Split hebben te maken met grote wateroverlast, meldde de nationale tv-zender HRT donderdag.


Ook in de historische stad Trogir, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco, zijn overstromingen. In het oude centrum van deze stad staat het water 30 centimeter hoog.


De overstromingen zijn het gevolg van stormachtige wind met snelheden tot 140 kilometer per uur, in combinatie met een hoge zeespiegel door zware regenval. Of er slachtoffers zijn gevallen is nog onbekend.


Venetië

Het water in Venetië steeg op vele plaatsen in de Italiaanse lagune tot kniehoogte. Toeristen liepen donderdag met plastic zakken over hun benen en bewoners op rubber laarzen.


De waterstand in de Adriatische Zee was 1,4 meter hoger dan normaal, het hoogste peil in bijna 2 jaar. Op sommige plaatsen was het onmogelijk om te onderscheiden waar de kanalen eindigden en de trottoirs begonnen.
See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34889180540

Politieke aardverschuiving op Sicilië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBij regionale verkiezingen op het Italiaanse eiland Sicilië blijkt zich afgelopen weekeinde een politieke aardverschuiving te hebben voorgedaan. De anti-establismentbeweging van komiek Beppe Grillo (62, zie foto), die aan het begin van de verkiezingscampagne de drie kilometer brede zeestraat tussen het Italiaanse vasteland en Sicilië was overgezwommen, kwam met ongeveer 15 procent van de stemmen als grootste partij uit de bus, op de voet gevolgd door de centrum-linkse Democraten.


Sicilië, de bakermat van de maffia, stemt van oudsher conservatief en is altijd een bastion van de vroegere Christendemocratische Partij geweest. De opkomst op het eiland van 47 procent was bijzonder laag en weerspiegelt de ontgoocheling onder de bevolking over corruptieschandalen en de hoge werkloosheid. De vorige gouverneur moest aftreden nadat hij ervan was beticht onder één hoedje te spelen met de maffia en zijn voorganger zit zelfs een gevangenisstraf uit wegens zijn banden met de georganiseerde misdaad.


Grillo heeft zijn Vijfsterrenbeweging drie jaar geleden opgericht en gaat tekeer tegen het verrotte systeem, de verkwisting van overheidsgeld, de corruptie, de Europese Unie en de euro, en het bezuinigingsbeleid van de Italiaanse premier Monti, een technocraat. Na in mei bij lokale verkiezingen al in vier gemeenten te hebben gewonnen, bewijst hij nu in staat te zijn ook op grotere schaal succes te boeken.


De verkiezingsuitslag op Sicilië zal de financiële markten naar verwachting zorgen baren over de politieke stabiliteit in Italië en over de mogelijkheid dat de algemene verkiezingen van begin volgend jaar geen duidelijke winnaar zullen opleveren.
See on welingelichtekringen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34888935796

Shell stopt met lng-project op het Italiaanse eiland Sicilië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOlieconcern Shell stopt met de plannen voor een lng-fabriek op het Italiaanse eiland Sicilië. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.


In 2005 werden plannen gemaakt voor het Ionio-project voor de productie van vloeibaar gemaakt aardgas met een jaarlijkse capaciteit van 8 miljard kubieke meter. De kosten werden geschat op 400 miljoen euro. Het project werd opgezet als een samenwerkingsverband van Shell met de Italiaanse raffineerder ERG. Dat bedrijf trok zich in juli echter terug vanwege de zwakke economie.
Shell liet vrijdag ook weten dat het de exploratierechten heeft gewonnen van de Canadese autoriteiten voor vijf gebieden voor de kust van Newfoundland en Labrador. Shell was de enige bieder en betaalt bijna 100 miljoen dollar. Het bedrijf moet nog bepalen of er olie en gas in de grond zit. De gebieden hebben samen een oppervlakte van 13.000 vierkante kilometer.
See on parool.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34888315798

Beroemde Italiaanse architecte en designer Gae Aulenti overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe internationaal vermaarde Italiaanse architecte Gae Aulenti is op 84-jarige leeftijd in haar woning in Milaan overleden.
In 1986 verwierf de in 1927 in Palazzolo dello Stella geboren architecte naam en faam met de herinrichting van het oude Parijse station Gare d’Orsay, sindsdien het aan de 19de eeuwse kunst gewijde Musée d’Orsay.
Aulenti was al lange tijd ziek, maar weigerde aan het ziekbed gekluisterd te blijven. “Gae” was de verkorte vorm van haar echte voornaam, Gaetana.
Aulenti werkte als styliste, designer, architecte en binnenhuisarchitecte en doceerde in de VS, Canada, Spanje en Duitsland. Ze ontwierp meubilair, interieurs en verlichting in modernistische stijl.
Haar bekendste ontwerpen zijn de vouwstoel April van Zanotta en de lamp Pipistrello van Martinelli Luce. Behalve het Orsay superviseerde zij grote museumprojecten in het Centre Pompidou in Parijs, het Palazzo Grassi in Venetië en het Asian Art Museum in San Francisco.
In haar carrière ontving Aulenti talrijke prijzen, waaronder de Ubu-prijs voor de beste Italiaanse scenografie, het Franse Légion d’Honneur, de Honorary Fellow van het American Institute of Architects, een Keizerlijke onderscheiding in Tokio en in eigen land het Cavaliere di Gran Croce. (Belga/MS)
See on weekend.knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34887765395

Italian Entertainment - Giovanni Caminita - Italiaanse Chefkok voor interactieve (muzikale) kookworkshops.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreGiovanni Caminita is te boeken voor interactieve (muzikale) kookworkshops voor bedrijven, winkel(centrum) acties en publieks evenementen.

Onder leiding van het professionele 24kitchen kookteam zullen de gasten / bezoekers een onvergetelijke originele Italiaans kookclinic beleven vol humor, passie en eventueel een vleugje muzikaliteit.
De Italiaan Giovanni Caminita (1964) wordt geboren in Palermo, Sicilie en begint op zestienjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als basgitarist.

Hij komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland, op uitnodiging van de Amsterdamse club Blue Note.

Hij speelt in de bands van Henk Westbroek, Wolter Kroes en Marco Borsato, waar hij nu nog steeds de vaste bassist is.

Verder produceert hij ook platen.

Hoewel zijn muzikale carrière glansrijk verloopt, heeft Giovanni nóg een enorme passie in zijn leven: koken.Bij zijn oma in de keuken proefde Giovanni al de heerlijkste gerechten.

Nog steeds zijn haar bereidingen favoriet, en blijft ze, zoals bij zoveel Italianen, Giovanni’s grote idool op kookgebied.
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34887554235