zaterdag 3 november 2012

Siciliaanse viscouscous - 24kitchen.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Couscous

Roer het zout door het lauwwarme water en meng door de couscous. Snijd de peper fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen fijn. Meng de amandelen, peper, kaneelstokjes, laurier, knoflook, ui en peterselie door de couscous. Meng de olijfolie erdoor. Snijd de citroen in plakjes en roer de helft door de couscous. Strooi in het bovenste deel van een couscouspan de couscous en leg de resterende plakjes citroen op. Vul de onderste pan met ruim water en stoom de couscous afgesloten met een deksel in circa 1 uur gaar.




Vis

Hak de amandelen. Verhit olie in een grote pan. Pel en snijd de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Bak de ui met de knoflook en amandelen circa 5 minuten op laag vuur. Voeg de laurier, kaneelstokjes, water, zout, tomatenpuree en kop en graat van de vis toe. Laat dit circa 30 minuten trekken met een deksel op de pan. Zeef de bouillon en laat nog circa 5 minuten inkoken. Voeg de stukken vis met vel toe en gaar 10 minuten.




Serveer

Meng de couscous met een deel van de ingekookte bouillon en laat circa 15 minuten afgedekt intrekken. Houd de rest van de bouillon warm.




Serveer de lauwwarme couscous met de vis en de rest van de hete bouillon in een kommetje erbij.




Tip: Lekker met veel gegrilde venkel erbij!




See on 24kitchen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34901125289