woensdag 9 april 2014

'Spermatoerisme' Italië hoeft niet meer

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOnvruchtbare Italiaanse stellen hoeven niet meer met z’n duizenden naar het buitenland om toch een baby te kunnen krijgen, met het sperma of een eicel van een derde persoon. Het verbod op zaad- of eiceldonorschap is in strijd met de Italiaanse grondwet, zo stelde het Constitutioneel Hof in Rome vast.Sinds de invoering van het omstreden verbod in 2004 mochten stellen in Italië bij reageerbuisvruchting alleen gebruikmaken van eigen sperma of eigen eicellen. Stellen die op deze manier geen baby kunnen krijgen, zochten massaal hun toevlucht in het Italiaanstalige deel van Zwitserland of in Spanje. Het fenomeen wordt in Italiaanse media ook wel ‘voorplantingstoerisme’ genoemd

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1krZQhX

Italiaanse Gerechten op Maat | Royal Delivery

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenZowel klein als groot geniet van de heerlijke Italiaanse keuken. De keuken is ontzettend gevarieerd en seizoensgebonden. Lees meer op RoyalDelivery.be (Zowel klein als groot geniet van de heerlijke Italiaanse keuken.

See on blog.royaldelivery.be
via Tumblr http://bit.ly/1kr0sEx

Italiaan Cellino is eigenaar van Engelse tweedeklasser Leeds United - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse zakenman Massimo Cellino is nu ook officieel eigenaar van de Engelse tweedeklasser Leeds United. Dat hebben de advocaten van Cellino op dinsdag bekendgemaakt. Cellino heeft ook al de Italiaanse eersteklasser Cagliari in handen.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/1hsFYZS

Engelse club in Italiaanse handen - VoetbalNieuws.be Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Leeds wordt voortaan een mondje Italiaans gepraat. De plaatselijke voetbalclub, Leeds United, is voortaan immers in handen van de Italiaanse zakenman Massimo Cellino. Dat meldt Het Nieuwsblad. Cellino heeft ook al de Italiaanse eersteklasser Cagliari in handen.

See on m.voetbalnieuws.be
via Tumblr http://bit.ly/1hsFYsP

Buongiorno Amici Buon Mercoledi (bij Italian Entertainment And...

Buongiorno Amici Buon Mercoledi (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1k1PF0V

‘La grande bellezza’-regisseur maakt tv-reeks over paus

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MorePaolo Sorrentino, regisseur van de Italiaanse Oscarwinnaar ‘La grande bellezza’, gaat een serie maken over de (fictieve) eerste Italiaans-Amerikaanse paus ooit.Paolo Sorrentino schrijft samen met Umberto Contarello, die ook meewerkte aan ‘La grande bellezza’, en Stefano Rulli aan de nieuwe serie die als werktitel ‘The Young Pope’ meekreeg. Hij zal de reeks ook regisseren. Het is het allereerste televisieproject van Sorrentino.

See on m.focus.knack.be
via Tumblr http://bit.ly/1kIWaEi

Jeffrey Herlings keert terug in Italië: 'Hij zal zich niet inhouden'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsELSENDORP - Jeffrey Herlings uit Elsendorp keert dit weekend tijdens de Grand Prix-wedstrijden in Italië terug op de crossmotor. De wereldkampioen in de MX2-klasse miste de vorige Grand Prix in Brazilië door een schouderblessure.Volgens teammanager Stefan Everts van KTM is Herlings nog niet volledig fit, maar wel voldoende hersteld om in Italië mee te strijden om de overwinning in beide manches.

See on omroepbrabant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ivxXzY

Ecologische bom in Italië - 12:50 08-04-2014

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn de groenste regio van Italië, Abruzzo, ligt een tikkende ecologische bom onder de grond. De chemische industrie heeft daar van de zestiger tot en met negentiger jaren 250.000 ton zwaar giftig afval gedumpt. In 2007 kwamen lokale milieuorganisaties erachter dat grondwaterbronnen vervuild waren. De gifstort was gaan lekken. Ook is gebleken dat zware metalen in de Tirino-rivier zijn gedumpt. Volgens correspondent Lisette Pater stond die rivier te boek als “zuiver” en wordt er veel in gezwommen en gekanood. De Tirino voorziet de hele regio van water. Het dorpje Bussi sul Tirino ligt aan de rivier en vlakbij de gifstort.Lizette Pater: “de bevolking reageert ontstemd, bezorgd. Ze weten niet of ze het water veilig kunnen drinken. Volgens de president van de regio is het drinkwater nu veilig. Maar de inwoners weten niet wie ze moeten vertrouwen.” Samen met natuurorganisaties eisen ze een diepgravend onderzoek naar het mogelijk verband tussen het gif en de vele kankergevallen in het dorp. Dat ligt 70 procent hoger dan het Italiaanse gemiddelde. Onderzoek van het Italiaans Hoger Instituut voor Gezondheid heeft inmiddels uitgewezen dat er zeer gevaarlijke stoffen in het milieu zijn gelekt. Het instituut trof waardes aan die de wettelijke normen duizenden keren overschrijden.

See on radio1.nl
via Tumblr http://bit.ly/PPFdOY

Italië verkiest stadion in Rome boven San Siro - soccernews.nl Mobiel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse voetbalbond heeft besloten om Stadio Olimpico voor te dragen als mogelijke speellocatie voor het Europees kampioenschap van 2020. De UEFA wil in dat jaar een rondreis door heel Europa gaan maken, waardoor ieder land zijn voorkeur kan uitspreken. Italië heeft nu gekozen voor het stadion in Rome.Daarmee is San Siro in Milaan gepasseerd. De thuishaven van zowel AC Milan als Internazionale voldeed niet aan de hoge eisen van de UEFA. Hierbij gaat het om onder meer veiligheidseisen en het aantal zitplaatsen. In Stadio Olimpico is de veiligheid volgens Voetbal International ook nog niet helemaal op orde.Wanneer de Europese bond besluit om Italië wedstrijden toe te wijzen zal hieraan gewerkt worden. Het Europees kampioenschap zal worden gespeeld in dertien landen. De exacte keuze maakt de UEFA op een later moment bekend. Ook Nederland komt in aanmerking.

See on m.soccernews.nl
via Tumblr http://bit.ly/PPFdOO