woensdag 17 september 2014

Panoram Italia - The Wines of Piedmont



Near the end of October, the wine-producing backcountry of Piedmont offers an impressive visual spectacle as the region’s thousands of hectares of vine transform into a symphony of colours.


The panorama displays rows of plants revealing tones of yellow, orange and red that take on the steep curves of the hills of the region. These characteristic alignments, locally called rittochino or girapoggio, as they slide down the slopes or groove them in steps, are the traditional signature of the Langhe, in the province of Cuneo.







See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1u92QQx

Panoram Italia - A Toast to Botticelli!



Many are keen to note that no visit to Florence is complete without a glass of Chianti. Taken to go in a plastic cup with a lampredotto sandwich (the epitome of Florentine street food), or enjoyed in a crystal wine glass at the chic Michelin 3-star restaurant Enoteca Pinchiorri, Chianti and gastronomy have always made for a winning combination in the Tuscan capital.


Ostensibly produced in Florence’s backyard, this famous wine seems to have all but brought on another renaissance in the city’s cultural reputation. If you are planning to stay a few days in the city of the Medici, be sure to visit the Chianti Classico region nearby (known for its famous “Gallo Nero” symbol). Foray into the heart of an authentic Tuscan tradition.





See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1qLz5Yi

Fiat 500 Design | SMEG

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



smeg, fiat, frigo 50thstyle, design, furniture

See on smeg.fiat500design.com




via Tumblr http://bit.ly/1mf7Ow7

Fattorie aperte in Toscana Per vivere come contadini - Intoscana.it

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



E’ l’esperienza che offrono 30 fattorie sparse per il territorio regionale a grandi e piccini. Sarà presente anche a Expo Rurale, fino al 21 settembre al parco delle Cascine a FirenzePassare una giornata a contatto con gli animali d’allevamento. Svegliarsi la mattina e fare colazione con il latte appena munto. Provare l’ebbrezza di sdraiarsi per terra e rilassarsi sul fieno. Andare per i filari dei vigneti e vendemmiare tutti assieme. Assaggiare salse e formaggi. Seguire corsi di artigianato rurale.

See on intoscana.it




via Tumblr http://bit.ly/1DhZ0uB

Italiaanse broodsalade

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Dit is een recept voor italiaanse broodsalade, panzanella.Deze broodsalade met tomaat, ook wel panzanella genoemd, is heerlijk als lunchgerecht of als bijgerecht bij de bbq op een mooie nazomeravond. Het gerecht komt oorspronkelijke uit Toscane en Umbrië en is ontstaan om restjes oud brood op te maken. Dus heb je nog wat oud stokbrood, Turks brood of ciabatta, gooi het niet weg, want met wat tomaten erbij tover je zo een bijzonder smakelijk gerecht op tafel.

See on recepten.planetfem.com




via Tumblr http://bit.ly/XA8WyR

Golf met grappa en scroppino

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Voor glooiende golfbanen ga je naar Schotland, voor een zonnig terras aan een Alpenmeer moet je in Italië zijn. Zo zit de wereld in elkaar. Maar waarom zouden de twee niet te combineren zijn? Welnu, dat zijn ze. Sterker nog: bij de Italiaanse meren weten ze niet beter.We hadden gehoopt iets fitter op te staan. Maar schuiven de gordijnen opzij en proberen met knijpoogjes tegen de zon in naar buiten te kijken. Het was een goed idee om in het donker door te rijden tot we er waren, al hadden we iets minder vaak kunnen proosten op onze behouden aankomst. Wijn, grappa, scroppino; in Italië voel je je al snel thuis. Gelukkig kent dit land nog een ander goed drankje, dus met een extra sterke espresso nemen we de omgeving in ons op. We zijn bij het dorpje Pozzolengo, op een paar kilometer ten zuiden van het Gardameer. Hier, in het groene en rustige binnenland tussen Verona en Brescia, vinden we de laatste heuvels voordat de uitgestrekte Povlakte begint.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/XA8Ves

Veel verschuivingen in Italiaans druivenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Tholen - Jan Prinsen bezocht onlangs de druivenstreek in Italië en vroeg zich af of de pitloze druiven de strijd zouden winnen van de smaakvolle Italiaanse druiven met pit zoals de Italia. Daarnaast onderzocht hij welke verschuivingen er in Italië aan de gang zijn op het gebied omschakeling van druiven met pit naar pitloos. Consument moet kans krijgenPrinsen constateerde dat een deel fruitspecialisten namelijk geen Italia druiven in verkoop hadden. “De reden daarvan is dat hun klanten een voorkeur hebben voor druiven zonder pit. Ook kwam ik erachter dat de Albert Heijn in België geen druiven met pit in de schappen hebben.” Hij adviseert om ze toch beide blijven verkopen. “Op het gebied van smaak gaat er nog altijd niets boven de lekkere fijne muscaat-smaak van de Italia-druiven. Consumenten moeten de kans krijgen om beide soorten te leren kennen en eten. Waarschijnlijk zal dan het verbruik ook gaan stijgen in Nederland en België.” Toch kun je een ontwikkeling niet tegenhouden. “Ook de vaststelling dat bepaalde supermarkten geen druiven met pit verkopen zal deze evolutie versnellen.”

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/XA8W1U

Confituur van Fratelli Chiaverini, Nederlandse ambassade verantwoordelijk voor internationale roem Italiaans product.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Confituur van Fratelli Chiaverini, Nederlandse ambassade al voor de oorlog verantwoordelijk voor internationale roem Italiaans product. De kenmerkende pastel gekleurde potten jam van dit merk gaan de wereld in snel tempo rond.Toen een paar jaar geleden na het overlijden van zijn ´nonno´ Luca Aiazzi het familiebedrijf moest overnemen, stond de nog jonge maar slimme ingenieur voor een moeilijke taak. Maar het is juist door zijn technische innovatie dat het bedrijfje Fratelli Chiaverini de crisisjaren aan heeft gekund. Eigenlijk is dit een prachtig voorbeeld hoe het in Italië zou moeten gaan! Helaas kunnen veel authentieke familiebedrijven door niet op tijd te innoveren de strijd niet meer aan. Uiteraard heeft Luca Chiaverini veel ondernemersvisie moeten aanwenden om zijn bedrijf door deze eeuw van hi-tech en massaproductie te heen te trekken om te overleven. Hij speelde goed in op de toenemende vraag naar slow-food producten en tegelijk besefte hij dat verpakking en design voor de consument net zo belangrijk is voor de beeldvorming van zijn product.

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1r7mzBC