woensdag 16 november 2016

Nieuwe boeken over Rome | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Fijn nieuws voor iedereen die niet genoeg krijgt van Rome! In april 2017 komen er twee nieuwe Rome-boeken: Mijn Rome van Saskia en De opvolger van Willemijn.

via Tumblr http://bit.ly/2f596uc

Events.nl | Gelderland lijdt 400.000 euro verlies door orgasniatie Giro d'Italia | High Profile Events


De organisatie van de Giro d'Italia in Gelderland heeft een verlies geleden van 400.000 euro. Ook leidde het wielerevenement - waar 482.500 bezoeker op af kwamen - in de Nederlandse provincie niet tot een hogere sportdeelname of meer sociale cohesie, zo blijkt uit een evaluatie-rapport van het evenement.

Positieve economische spin-off en beter imago
Volgens onderzoekers van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) is het imago van Gelderland en de drie startgemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen op verschillende aspecten verbeterd. ‘Er is ook een positieve economische spin-off gerealiseerd van 8,4 miljoen euro,’ aldus de onderzoekers.

Bedrijfsleven te weinig betrokken
Dat het evenement uiteindelijk 400.000 euro kostte, komt volgens de onderzoekers omdat het bedrijfsleven in het begin te weinig bij de Giro betrokken was. De Ronde van Italië begon in mei met drie etappes in Gelderland; een tijdrit in Apeldoorn, een rit van Arnhem naar Nijmegen en een rit van Nijmegen naar Arnhem.

Bronnen: ANP en Nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/2fY1l8G