zondag 9 augustus 2015

Italië rekent vijf mensensmokkelaars in na nieuwe ramp op Middellandse Zee - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In het Italiaanse Palermo, op het eiland Sicilië, heeft de politie vrijdag vijf mensensmokkelaars ontmaskerd. Ze hielden zich schuil onder de 400 migranten die de bootramp van afgelopen woensdag voor de kust van Libië overleefden. Het gaat om drie Libiërs en twee Algerijnen, en ze zijn alle vijf aangehouden.
See on m.standaard.bevia Tumblr http://bit.ly/1IQb45S

Maak kans op het boek 101 mooiste plekken van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Is dit jaar Italië de vakantiebestemming? Dan is het boek 101 mooiste plekken van Italië een echte aanrader.Journaliste, schrijfster en Italië-kenner Saskia Balmaekers maakte een prachtig boek: 101 mooiste plekken van Italië. Hierin vind je tips voor verborgen pareltjes en prachtige foto’s. En alles handig ingedeeld per regio!
See on telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IQb59N

Italiaans én gezond? Ja, dat kan!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Pizza, pasta, tiramisu… Italiaanse gerechten zijn heerlijk, maar vaak ook echte calorieënbommen. Hier vind je de magere, gezondere versies. Smullen!
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1T8ejAw

Filmopnames over Italiaans-Nederlands gezin in Culemborg

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

CULEMBORG Tijdens de opnames van ‘Zomer in Culemborg’ afgelopen maandag kwam een bijzonder nieuwtje naar buiten. Het bedrijf La Famiglia neemt binnenkort een tiendelige dramaserie op over een Italiaans-Nederlandse familie, La Famiglia getiteld. Maria Goos en Lucio Messercola werken aan deze opdracht van AVROTROS. Omdat de opnames in Culemborg plaatsvinden, kunnen Culemborgers een belangrijke rol gaan spelen als figuranten.
See on culemborgsecourant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IQb59H

Gronings huis nagebouwd op triltafel Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In het Noord-Italiaanse Pavia is een typisch Gronings huis nagebouwd op een triltafel. Die staat in het Europese Centrum voor Training en Onderzoek naar Aardbevingstechniek (Eucentre). In september wordt het Groningse huis blootgesteld aan trillingen die vergelijkbaar zijn met aardbevingen. De effecten op het huis zullen worden gemeten met allerlei camera’s en sensoren.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Uwvbhz