zondag 19 juli 2015

#Cucina #Casa #DiLella @gustodilella @concettadilella #gusto...#Cucina #Casa #DiLella @gustodilella @concettadilella #gusto #italiana (bij Di Lella Productions)via Tumblr http://bit.ly/1MiYPW1

Egyptische mensenhandelaren aangehouden in Italië - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië zijn vandaag drie Egyptische mannen gearresteerd die ervan verdacht worden een boot met driehonderd migranten van Egypte naar Italië hebben geloodst. Aan boord was ook een tienjarig meisje uit Syrië, dat volgens Italiaanse media op de boot overleed.Haar vader vertelde de Italiaanse autoriteiten woensdag dat de rugtas van zijn dochter met daarin insuline in het water was gegooid door mensen die de leiding hadden over het vaartuig. Zonder haar medicijnen overleefde het meisje de lange bootreis niet.
See on m.hln.bevia Tumblr http://bit.ly/1JqHdl6

Italië: Melinda en Guppo Ali presenteren MelaRido

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het project MelaRido van het nieuwe Consorzio Melinda is in juni 2015 getest in Alì-supermarkten.Het project is begonnen om het eten van vijf stuks fruit per dag te stimuleren. Recent marktonderzoek liet zien dat 90% van alle kinderen en 69% van alle volwassenen niet aan vijf stuks fruit per dag toekomen. MelaRido is zodoende een simpel idee om kinderen te stimuleren om meer appelen te eten.
See on agf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1J9v9ZF

De perfecte panzanella maak je zo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Natuurlijk werd er vroeger, bij ons thuis, weleens iets anders gegeten dan de standaard rijst, aardappelen en linzen. Het waren per slot van rekening de jaren zeventig. En dus maakten deze ingrediënten plaats voor ‘Italiaans’. Italië, ik ben er nog nooit geweest, maar ben uiteraard wel bekend met de smaken van de Italiaanse keuken.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Ic0bkK

Italiaans voor onderweg: vervoer, wintersport, begroeten

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Wat Italiaans voor op reis is nooit weg. In deze lijst vind je un po'di tutto, een beetje van alles, om je op weg te helpen! Je vindt hier ook meer over vervoer en lo sport invernale, wintersport.Met de vakantie voor de deur, is wat Italiaans voor op reis nooit weg! Degene die al een beetje Italiaans spreekt weet immers dat er deuren voor je open gaan als je moeite doet om de persoon in de eigen taal toe te spreken. Ben je in Friuli, Sicilia, Sardegna, maar zelfs in Firenze - sta er dan niet raar van te kijken dat je het gesproken woord niet altijd kunt volgen. Net zoals in Nederland niet overal het ABN wordt gesproken, geldt hetzelfde voor de Italiaanse versie daarvan!
See on italie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1e96pni

‘Honderden bootvluchtelingen geweigerd op Sicilië’ - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Meer dan 500 uit de zee geredde vluchtelingen werden op Sicilië geweigerd wegens gebrek aan opnamecapaciteit. Dat meldt de Italiaanse afdeling van Artsen zonder Grenzen (AZG).
See on m.standaard.bevia Tumblr http://bit.ly/1Lx1XvR

Steeds meer 1 grote bond voor de Italiaanse auto-industrie | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De afgelopen 14 dagen stonden voor Marchionne en zijn FCA in het teken van vakbonden op twee belangrijke fronten, Italië en de VS (plus Canada). Wat dat eerste land betreft lijkt het er eindelijk steeds beter uit te zien. Niet is er alleen een nieuw contract volgens de voorwaarden die de fabrikant uit Lingotto ook werkbaar vindt, ook gaan de hervormingen behoorlijk volgens plan en kan er een aan een totaal hernieuwd systeem worden gedacht, waar alle ondertekenende vakbonden mee kunnen leven. Het lijkt erop dat dit de volgende fase wordt. Van een rijk pallet aan bonden met elk hun eigen (politieke) kleur en oorsprong, werken de partijen naar één enkele unie die de werkgelegenheid specifiek in de auto-industrie van Italië moet bevorderen. Precies zoals in Noord-Amerika reeds het geval is maar ook in Duitsland en Zweden.
See on autoedizione.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HIeXKq