maandag 23 maart 2015

Best Le Marche Accommodations: Il Melograno, Ponzano di FermoThe beautiful Italian farmhouse of Il Melograno is set in an area of outstanding natural beauty in the heart of Le Marche, close to the Adriatic coast and the historic town of Fermo.The Agriturismo is nestled in the center of a peaceful oasis, offering top quality holiday accommodation with refined rooms and the invaluable silence that surrounds it.


The 18th century farmhouse and surrounding buildings have all been fully restored to a high standard, maintaining the original features and charm, yet offering all modern comforts. The family run Agriturismo offers a welcoming atmosphere with a variety of accommodation solutions to suit both couples, families or large groups wishing to rent the entire property for special occasions. It runs both as a B&B and as a self-catering holiday accomodation.


The magnificent hilltop location also offers a panoramic swimming pool and sunbathing area, overlooking rolling patchwork landscapes and enchanting countryside which fades toward the imposing Sibillini mountain range. […]
See on ilmelogranoagriturismo.com

via Tumblr http://bit.ly/1CKPdya

Misha Designs kleedt Ferrari 458 Italia aan

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNiet tevreden met het lijnenspel van de Ferrari 458 Italia? Lever je supersporter dan in bij Misha Designs dat twee bodykits klaar heeft liggen!

See on autoweek.nl
via Tumblr http://bit.ly/1LMQSt0

La Meraviglie: wonderschone film over wonderen in sfeervol decor | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreLe Meravigle is een wonderschone film over wonderen. Een sprookjesachtig verhaal over sterke Italiaanse familiebanden en tradities met de regio Umbrië als decor.Eigenlijk zou je alleen al voor de door ons zo geliefde regio Umbrië naar de bioscoop moeten voor de Italiaanse film Le Meraviglie. De regio vormt het decor van het verhaal over een pubermeisje dat heel beschermd op het platteland wordt opgevoed en op een dag gefascineerd raakt door de glamoureuze TV-wereld die opeens dichtbij komt.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1LMQSsP

Italië Magazine zoekt Restaurant van het Jaar | Entree Magazine

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenItalië Magazine zoekt voor het vijfde jaar op rij het Italiaans Restaurant van het Jaar. Restaurateurs kunnen zich sinds deze week (laten) inschrijven op italiemagazine.nl.In het zomernummer van Italië Magazine dat begin juli verschijnt zal vervolgens een shortlist van de 10 genomineerde restaurants worden bekendgemaakt, waaruit een jury de winnaar kiest. Daarnaast is er een publieksprijs. Beide prijzen zullen tijdens een feestelijke prijsuitreiking in september aan de winnaars overhandigd worden.

See on entreemagazine.nl
via Tumblr http://bit.ly/1B7hf2n

Bandenfabrikant Pirelli mogelijk verkocht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse bandenfabrikant Pirelli krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. De belangrijkste aandeelhouder voert onderhandelingen over de verkoop van het bedrijf.De houdstermaatschappij Camfin bezit ruim 26 procent van Pirelli en voert gesprekken met een niet nader genoemde partij over een verkoop van dat belang. Het gaat daarbij om een „internationaal industrieel bedrijf”, aldus de verklaring. Als die transactie succesvol wordt afgerond, zal een bod worden uitgebracht op de rest van de aandelen Pirelli. Camfin is in handen van het Russische staatsolieconcern Rosneft en een groep onder leiding van Pirelli-voorzitter Marco Tronchetti Provera.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1LMQQ4b

Pirelli: Formule 1 dit seizoen bloedjesnel | Spitsnieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEr gaan dit F1-seizoen behoorlijk wat snelheidsrecords sneuvelen. Althans, dat voorspelt bandenboer Pirelli. De Italiaanse producent leidt dat af uit de rondetijden tijdens de openingsrace in Melbourne.Pirelli had er naar eigen zeggen overigens al een klein beetje op gerekend. De officiële leverancier van het rubber onder de racebolides heeft een andere structuur op de achterbanden aangebracht en die geeft de auto’s meer snelheid. Melbourne bewees het gelijk; sommige auto’s waren in Melbourne ongeveer twee seconden per ronde sneller dan vorig jaar. Zo reed Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste ronde op het circuit van Melbourne in 1.30,945. Dat was 1,5 seconde sneller dan in 2014.

See on m.spitsnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1B7heLR

Italië: Goede start van nieuw wortelseizoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws"Meestal begint de worteloogst in Sicilië medio maart. Door de hoge temperaturen en overvloedige neerslag in de winter waren er minder opgeslagen producten beschikbaar. Dit leidde tot hogere prijzen en tot een grotere vraag naar nieuwe wortelen," stelt Patrizia Calabrese, salesmanager van OP Consorzio Fonteverde. De producent bezit voor de teelt van nieuwe wortelen een areaal van ongeveer 1.300 hectare, net als in 2014, en de productie is goed

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1B7cHJl

Minister Italië weg om corruptie publieke werken - Nederlands Dagblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse minister van infrastructuur is vrijdag afgetreden. Minister Maurizio Lupi was in opspraak geraakt door de arrestatie van de topambtenaar die toezag op de belangrijkste Italiaanse publieke werken.Lupi hield vrijdag in het parlement vol dat hij niets onbehoorlijks heeft gedaan. Hij is vooralsnog ook geen voorwerp van onderzoek.Het Italiaanse openbaar ministerie onderzoekt of er sprake was van corruptie bij enkele van de belangrijkste infrastructurele projecten van het land. Onder meer de aanleg van tracés van een hogesnelheidslijn, het Italiaanse paviljoen voor de Wereldtentoonstelling en de uitbreiding van het metrostelsel in Rome zijn verdacht. Justitie heeft de aanhouding van vier verdachten bevolen. Onder hen is een topambtenaar die onder de laatste zeven regeringen verantwoordelijk was voor de publieke werken.Het ontslag van Lupi kan een stoelendans ontketenen in het kabinet van premier Matteo Renzi. Dat levert Renzi, die al veel moeite moet doen om alle kikkers in de kruiwagen van zijn coalitieregering te houden, mogelijk nieuwe kopzorgen op.

See on nd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1B7cHJh