zaterdag 7 juni 2014

Restauratie Trevifontein kost 2 miljoen euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVrijdag is een begin gemaakt met de werkzaamheden die zeker tot in de herfst van 2015 duren.De fontein wordt deels leeggepompt tijdens de restauratie. Er komen glazen wanden omheen, zodat toeristen de fontein kunnen blijven zien. Vanaf het eind van de maand staat er zelfs een bouwwerk waarover zij boven de fontein kunnen lopen. Ook blijft het mogelijk om muntjes in het water te gooien. De bezoekers maken daardoor volgens een oud bijgeloof een grotere kans om ooit nog eens een reis naar Rome te maken. Toeristen gooien elk jaar ongeveer 1 miljoen euro in de fontein.Het wordt de grootste restauratie sinds de voltooiing van de fontein in 1762. Er wordt kalkaanslag verwijderd, de beelden worden schoongemaakt, de sterkte van hun stalen ankers wordt gecontroleerd, het bekken wordt weer waterdicht gemaakt, er komen nieuwe pompen en duivenwerende voorzieningen.De Trevifontein is vooral bekend geworden door de film La Dolce Vita van Federico Fellini uit 1960. De Zweedse actrice Anita Ekberg waadt daarin door de fontein, een van beroemdste scènes van de moderne film.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1p7nMZo

Vijf jongeren maken rit met vespa naar Vespa World Days

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaZondag 8 juni vertrekken Fabio, Roberto, Gino, Antonio en Walter (leden van de vespaclub la Baracca van Beringen Mijn) naar de Vespa World Days. Deze zullen plaatsvinden in Mantova (Italië), van 12 tot 15 juni. Uiteraard gebeurt dit met hun eigen vespa.Het is een hele rit, maar het einddoel loont zeker de moeite want Mantova is een schitterend stadje aan de Po. Het historische centrum is in 2008 door Unesco erkend als cultureel erfgoed.We wensen hen een goede reis en een behouden thuiskomst en zien nu al uit naar hun foto’s en ervaringen.

See on m.hbvl.be
via Tumblr http://bit.ly/1tUmTku

Denekamp weer in Italiaanse sferen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDENEKAMP - Italië staat centraal tijdens de zesde editie van Tutti Italia, dat komend pinksterweekeinde wordt gehouden op het Nicolaasplein in Denekamp.Liefhebbers van het Zuid-Europese land kunnen hun hart ophalen tijdens het evenement. Behalve veel Italiaanse auto’s kunnen de bezoekers ook genieten van Italiaanse muziek en Italiaanse gerechten.Net als vorig jaar is het evenement ook nu weer twee dagen, eerste en tweede pinksterdag, van 12 tot 17 uur.

See on tubantia.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pQwnzA

AutoEdizione geeft kaarten weg voor Viva Italia 2014 | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAanstaande zondag 8 juni is er in Assen weer het jaarlijkse Viva Italia evenement van 402.com. Dit jaar is het evenement op het TT Circuitpark in Drenthe in het bijzonder een ‘must see’ voor wie van ultra snelle sportwagens houdt. Gelijktijdig met Viva Italia, dat voorzien is van de vertrouwde ingrediënten op Italiaanse gebied, richt de organisatie namelijk een Supercar event in, waar behalve veel Italiaanse bolides, ook snelheidsmonsters van andere merken te zien zijn. Maar er zijn juist op deze afdeling meer Italiaanse supercars dan ooit wat dit evenement betreft. Zo is er de LaFerrari, F40, F50, diverse 458, 599GTO, maar ook de Lamborghini Miura en tal van Aventadors.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1tUmT3U

Gusto32 - Trattoria en Delicatessen Winkel

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia
Bezoek ook eens de Trattoria en Delicatessen Winkel GUSTO32 aan het Spaarne 32 te Haarlem en geniet van een stukje Italië.

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1kMJdgs

Italian Entertainment Company Car (bij Scheveningen Haven)

Italian Entertainment Company Car (bij Scheveningen Haven)
via Tumblr http://bit.ly/1ldw9PW

Oranje-darters langs Italië op WK - Telegraaf.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOranje-darters langs Italië op WKTelegraaf.nlItalië werd eenvoudig met 5-2 aan de kant geschoven. Marco Brentrgani en Daniele Petri hadden maar weinig in te brengen. Het Hollandse duo speelde overigens bij vlagen zeer matig.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1kKVcev

Campingitalia.it - onlinewinkelcentrum.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCampingitalia.it werkt samen met meer dan 200 campings door heel Italië. Campingitalia.it selecteert de beste vakanties op Italiaanse campings. (Campingitalia.it selecteert de beste vakanties op Italiaanse campings.

See on onlinewinkelcentrum.com
via Tumblr http://bit.ly/1iaqzJI

Fendi betaalt de 2 miljoen voor restauratie van Trevi fontein

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe restauratie van de beroemde Trevifontein in Rome kost zo’n 2 miljoen euro. Een stichting van het Italiaanse modehuis Fendi betaalt de restauratie.Vrijdag is een begin gemaakt met de werkzaamheden die zeker tot in de herfst van 2015 duren. De fontein wordt deels leeggepompt tijdens de restauratie. Er komen glazen wanden omheen, zodat toeristen de fontein kunnen blijven zien. Vanaf het eind van de maand staat er zelfs een bouwwerk waarover zij boven de fontein kunnen lopen. Ook blijft het mogelijk om muntjes in het water te gooien. De bezoekers maken daardoor volgens een oud bijgeloof een grotere kans om ooit nog eens een reis naar Rome te maken. Toeristen gooien elk jaar ongeveer 1 miljoen euro in de fontein.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1iaqxBs

Suor Cristina la vincitrice di The voice of ITaly 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia
The Voice of Italy 2014 - La vincitrice.

See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1uwzoVC

Non wint The Voice Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreZuster Cristina Scuccia won met haar versie van No One, van Alicia Keys. Ze dankte na afloop God en bad het Onze Vader.Een 25-jarige non van Sicilië heeft de Italiaanse editie van The Voice gewonnen. Zuster Cristina Scuccia versloeg in de finale drie andere kandidaten en kreeg zo een platencontract bij Universal.Scuccia dankte God voor haar overwinning. “Mijn laatste dankbetuiging, de belangrijkste, gaat naar diegene die daarboven is”, zei ze, om vervolgens het Onze Vader te bidden. Vooraf had ze al gezegd dat haar deelname zag als een manier om het evangelie te verspreiden.Tijdens de finale zong Scuccia onder meer What a feeling uit de film Flashdance en No one van Alicia Keys. Met dat laatste nummer had ze ook in maart indruk gemaakt tijdens de auditie.Carrière of niet?Scuccia is in Italië uitgegroeid tot een sensatie. Beelden van haar eerste show zijn al meer dan 50 miljoen keer bekeken op YouTube.Of ze ook carrière gaat maken in de showbizz, laat ze aan haar overste over. “Ik zou even gelukkig zijn om opnieuw met kinderen te gaan zingen in parochiekerken.”

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1uwzqNi

Italië pakt 2500 migranten in etmaal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDankzij de kalme zee wagen veel asielzoekers de oversteek vanuit Noord-Afrika.De Italiaanse marine heeft in de afgelopen 24 uur meer dan 2500 bootmigranten opgepikt. Het is mooi weer op de Middellandse Zee, waardoor er een grote toename is van het aantal schepen met asielzoekers.De marine onderschepte zeventien vaartuigen, die zonder uitzondering volgepakt zaten met mensen. Ze waren onderweg van de Noord-Afrikaanse kust naar Italië of Malta.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1kKNPnj

Overzees citrusseizoen in Italië gestart

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws"Het overzees citrusseizoen is net gestart en verloopt volgens plan. Het laatste deel van de oogst wordt midden september gelost," vertelt Alessandro Canalella, Sales Manager van Fruttital.Fruttital verwacht 7000 ton te vermarkten, waarvan 50% citroenen, 25% sinaasappelen en 25% grapefruit. Daarvan is 30 tot 35% bestemd voor de verwerkingssector.Fruttital is de grootste distributeur van geïmporteerd product in Italië en levert aan groothandelsmarkten, onder andere Albenga, Bari, Bologna, Cagliari, Florence, Milan, Rome en Veron, met meer dan 200 producten.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q4d2YU

Impasto per pizza ad alta idratazione | Cucina vista mare

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenContinuano i miei esperimenti sull’impasto per pizza ad alta idratazione! Dopo l’impasto con idratazione al 60% è pronto anche l’impasto per pizza con un’idratazione al 70%. L’impasto per pizza ad alta idratazione richiede un po’ di pratica perciò è meglio iniziare da quantità di acqua minori e procedere per gradi in modo da familiarizzare con la lavorazione dell’impasto.

See on blog.giallozafferano.it
via Tumblr http://bit.ly/1mmRDXo