dinsdag 29 september 2015

Hoe een slang Italiaanse wijnen naar Gaasbeek brengt | Persinfo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Vorig zondag was Conte Luca Visconti di Modrone, een nazaat van de laatste Gaasbeekse kasteelheer Paul Arconati-Visconti op bezoek in het kasteel van Gaasbeek.André Cornelis uit Gaasbeek had Luca Visconti di Modrone uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het kasteel waar een aantal van zijn voorvaderen hebben gewoond en om er tegelijker tijd de wijn van zijn domein uit de regio van Bologna voor te stellen.
See on persinfo.org

via Tumblr http://bit.ly/1iGZ5ls

Non Essere Cattivo is de Italiaanse inzending voor de Oscar | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

De Italiaanse filmassociatie heeft besloten om de film Non Essere Cattivo van Claudio Caligari in te zenden voor de Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. Op 14 januari 2016 weten we of de film meedingt voor de Academy Awards. 28 februari 2016 wordt de grote winnaar bekend gemaakt. In 2014 won de Italiaanse film La Grande Belleza de meest prestigieuze filmprijs.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Fz6deq

Joy-varen met een gondel | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een Duitse en een Poolse toerist waren aan het ‘joy-varen’ met een gondel in Venetië.Dat gedonder met die toeristen! In heel Italië en vooral in Venetië worden ze er soms gek van. Men loopt ontbloot door de straten, springt voor de lol in het Canal Grande en vandaag deed zich een volgend bizar incident voor; een Duitse en een Poolse toerist die aan het ‘joy-varen’ waren met een gondel!
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1iGZ2WX

‘Italiaanse gokmaffia liet Pantani stoppen in beruchte Giro van 1999’ - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het wordt waarschijnlijk nooit rustig rond de figuur Marco Pantani. Volgens de Gazzetta dello Sport heeft de politie van Napels een maffialid verhoord rond de ophefmakende Giro in 1999, toen Pantani opgaf wegens te hoge hematocrietwaarden.
See on m.nieuwsblad.be

via Tumblr http://bit.ly/1iGZ2Gq

Italiaanse Origine Group gaat voor rode kiwi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Drie maanden na de oprichting grijpt Origine Group Macfrut 2015 aan om zichzelf officieel te presenteren en te vertellen over de doelen en prioriteiten van het nieuwe consortium, samengesteld uit negen bedrijven (Afe, Apofruit, FruttaC2, Granfrutti Zani, Kiwi Uno, OP Kiwi Sole, Pempacorer, Salvi=Unacoa en Spreafico).
See on agf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1iY0Ifl