maandag 11 april 2016

Zelf arancini maken | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De lekkerste Siciliaanse snack, zowel als tussendoortje of als lunch, is voor ons een arancino, een gefrituurde risottobal. In deze blog delen we het recept!In Palermo heten deze risottobommetjes arancine, omdat ze net zo groot en rond zijn als sinaasappels – en omdat ze het er net even anders willen doen dan in Catania. Er heerst bepaald geen broederschap tussen deze beide steden, maar met onderstaand recept kun je je zowel aan de zijde van de Catanesi als aan de kant van de Palermitani scharen, afhankelijk van de vorm die je kiest.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/23waNBV

Romantisch uit eten bij Italiaans restaurant Viviamo - Dichtbij.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Restaurant Viviamo is een Italiaans restaurant, in hartje Woerden. Met het ‘shared dining’ concept, kunt u genieten van een smaakvolle, gezellige en romantische avond uit: zoals de Italianen het zelf ook doen.In het oude kaaspakhuis in hartje Woerden ligt een stukje Italië: Viviamo. Hier proeft u de pure Italiaanse smaak in haar mooie eenvoud en beleeft u een heerlijke avond met familie en vrienden, waar de Italianen meesters in zijn. Het team van Italiaans restaurant Viviamo zet zich 100% in om u Italië op haar mooist te laten zien en proeven.
See on m.dichtbij.nl

via Tumblr http://bit.ly/23waOph

Tien vakantieboeken voor een reis naar Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Ideale boeken voor een vakantie in Italië bieden vlotte lectuur en dompelen je onder in de Italiaanse sfeer met auteurs als Veronesi, Giordano en Ammaniti.Rome, Firenze, Napels, Venetië, Pisa, Milaan … Italië is een waar paradijs voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het mooie weer, overheerlijke eten, lekkere wijn en prachtige natuur maken het land tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld. Hoe kan men een reis naar Italië beter voorbereiden dan door zich te informeren over het land in de beste non-fictiewerken van Fik Meijer, Luc Verhuyck of Ross King? Of door zich onder te dompelen in romans van Italiaanse topschrijvers als Niccolò Ammaniti, Sandro Veronesi of Paolo Giordano? Deze boeken roepen meteen dat heerlijke vakantiegevoel op … zelfs op een regenachtige namiddag in Nederland.
See on reizen-en-recreatie.infonu.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UUrLs7

Italië stoot Frankrijk van de troon als grootste wijnproducent - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Frankrijk is niet langer de grootste wijnproducent van de wereld. In 2015 hebben de Italianen de plek van de Fransen overgenomen.
See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UUrIMQ

Wat is een Italiaan waard?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De diplomatieke rel rond de moord, in Egypte, op de Italiaanse student Giulio Regeni loopt hoog op. De Italianen zijn ervan overtuigd dat Regeni door het regime is gemarteld en vermoord en willen de waarheid boven tafel hebben. De Egyptenaren lijken alles op alles te zetten om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.Zo werd op 24 maart bekend dat de Egyptische politie vijf man heeft vermoord die lid zouden zijn van een bende, gespecialiseerd in ontvoeringen van buitenlanders. En bij hen zouden het paspoort en andere persoonlijke eigendommen van Regeni zijn gevonden, in een rood rugzakje met daarop het logo van de FIGC – de Italiaanse KNVB. Maar het rugzakje, zeggen de Italianen, is niet van Giulio.
See on edgeofeurope.wordpress.com

via Tumblr http://bit.ly/1UUrIww

I Grandi di Toscana - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

I Grandi di Toscana – ‘De Groten van Toscane’. Met zo’n naam weet je zeker dat je een heerlijke vakantie te wachten staat, die geheel en al in het teken zal staan van het grote genieten!
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1SIKv7T

Il Palagetto - Vakantie in Italië | Ciao tutti | Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Eliza rijdt door de glooiende heuvels van Toscane, op weg naar Il Palagetto. Ze gaat almaar langzamer rijden, zo mooi is het uitzicht. Eliza vergaapt zich aan het schitterende landschap, maar dat is nog niet alles! | Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy
See on scoop.it

via Tumblr http://bit.ly/1SIKxwt