woensdag 26 augustus 2015

Zuccotto: a Florentine “semi frozen cake” recipe - Tuscan Recipes Food and Tradition - Tuscanycious

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Zuccotto was one of the first Italian “semifreddi” or semi-frozen cakes. It was first made in Florence during the Renaissance. The Medici family loved to organize banquets to impress special guests with original and innovative food and they are credited with having created the first Zuccotto within this context.According to the Gelatieri Artigiani Fiorentini (an association for the promotion of artisan gelato) the original formula contained ricotta cheese, cocoa grains, citrus peel and Alchermes liquor. The recipe we’re sharing on Tuscanycious was published in Italian by Francesca Fantoni on The Black Fig . As Francesca says, this recipe comes from a very famous pastry chef but contains an additional (special) ingredient: San Gimignano saffron, a famous DOP Tuscan product. Thanks Francesca!
See on turismo.intoscana.it



via Tumblr http://bit.ly/1KkGQx4

Record: nog nooit redde Italië zoveel migranten in een dag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse kustwacht meldt dat er zaterdag 22 reddingsoperaties zijn uitgevoerd.Er is opnieuw een record bereikt als het gaat om illegale migranten: de Italiaanse kustwacht heeft zaterdag 4.400 migranten uit de Middellandse Zee gered. Niet eerder werden in 24 uur zoveel bootmigranten gered.De Italiaanse kustwacht meldt dat er zaterdag 22 reddingsoperaties zijn uitgevoerd. De bootmigranten werden tussen Libië en Sicilië uit het water gepikt.
See on elsevier.nl



via Tumblr http://bit.ly/1VaB9Ff

Italiaans recept voor snelle vegetarische spaghetti

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Op De Hippe Vegetariër vind je de lekkerste, simpele en snelle vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken. Hier het recept voor spaghetti Aglio Olio!Aglio Olio e Peperoncino Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is oorspronkelijk afkomstig uit Napoli en werd vroeger alleen gegeten door de aller armste mensen. Dit vegetarisch pastagerecht bestaat uit slechts enkele goedkope ingrediënten. De bereiding is met deze kleine hoeveelheid ingrediënten super eenvoudig, maar zoals bij veel Italiaanse gerechten komen alle smaken perfect tot hun recht. Wees vooral niet te zuinig met het zeezout, maar ook niet met de peterselie, want deze neutraliseert de geur van de knoflook.
See on dehippevegetarier.nl



via Tumblr http://bit.ly/1VaB9oR

Zure reacties bij Italianen, Grieken positiever over EU-plannen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Merkel en Hollande willen met Europees geld registratiecentra opzetten in Italië en Griekenland, maar zitten die landen daar wel op te wachten?Maar het is de vraag of Griekenland en Italië, waar vorige maand 107.000 vluchtelingen aankwamen, de Europese hulp wel zien zitten. Correspondent Angelo van Schaik zegt dat de Italianen zuur hebben gereageerd na de Duits-Franse voorstellen. “Ze hebben het gevoel dat het probleem weer op Italië en op Griekenland wordt afgewenteld”, zegt hij. “Bij jullie komen ze aan en jullie moeten het oplossen, zo voelen ze dat.”
See on nos.nl



via Tumblr http://bit.ly/1PTfhvb

TT Circuit kleurt rood van de Italiaanse auto’s

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Assen - Liefhebbers van het Italiaanse automerk Alfa Romeo konden hun hart ophalen dit weekend in Assen. Op het TT Circuit werd op zaterdag én zondag het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo gehouden.
See on m.drenthejournaal.nl



via Tumblr http://bit.ly/1MSPULE