dinsdag 27 januari 2015

Get Lost In The World's Biggest Labyrinth

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The labyrinth of Franco Maria Ricci (photo: Carlo Vannini)Bambù the terrier makes an excellent guide. He races around on all fours through the labyrinth, and comes back only when his master Franco Maria Ricci whistles for him. Dressed in a beige trench coat and facing an entrance flanked by enormous hedges created from 25 different kinds of “reeds,” Franco Maria Ricci is the owner of this verdant extravaganza. He is 77, but talks and dreams the way a child might, and only turns cynical once: “Do you know why I chose bamboo? Because if I’d built it with boxwood I would have had to wait twenty years to see it finished, and I don’t have that kind of time left.”It’s a sunny Sunday in the land of the Po River. We’re in Fontanellato, just outside Parma, and the minor roads that crisscross this territory between Via Emilia and the Autostrada del Sole, Italy’s major north-south highway, are practically deserted. Hawks perch on electric pylons, and the broad fields are filled with elegant herons. Here, surrounded by verdure and silence, Ricci has built the largest bamboo labyrinth in the world. A publisher, bibliophile and visionary, Franco Maria Ricci jokes that “right now I’m just the first. And I like that. I built the biggest one, but you realize of course that soon the Chinese will be here…”

See on m.huffpost.com




via Tumblr http://bit.ly/1zrnXow

Carnaval in Italië moet je een keer meemaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Kranten, tijdschriften en websites zijn er vol over geschreven. Het Italiaanse carnaval kent geen boerenkielen, dansmariekes en prins met steek.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1yZ8lqi

Aantal Italiaanse toeristen in Nederland bereik record | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



De liefde tussen Nederland en Italië is al jaren wederzijds. Mede als gevolg van het steeds groter wordende aantal low-cost vluchten tussen beide landen (meer dan 250 per week, bekijk ze allemaal) stijgt het aantal Italianen dat Nederland bezoekt sterk. 2014 was een recordjaar. Voor het eerst kwamen meer dan een half miljoen Italiaanse toeristen naar ons land, ondanks de crisis een stijging van maar liefst 10%.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/15JnpMA

Met de (allergenen) menukaart webApp voor Italiaanse restaurants altijd en overal je menukaart up-to-date, online en geprint.



Met de app kunnen (Italiaanse) restaurants hun menukaart laten zien en snel aanpassen als er iets verandert. Bijzonder aan de app is dat ook alle wettelijk verplichte allergenen worden vermeld. Allergenen, oftwel bestanddelen van een gerecht waar een consument allergisch voor kan zijn, moeten sinds kort wettelijk vermeld worden bij horecabedrijven. Als deze uit Europese wet niet wordt nageleefd, riskeert een ondernemer een boete van minimaal 525 euro.




See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1CJUWUx

Jamie Oliver plant Italiaans restaurant in België

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De bekende Britse tv-kok opent in het najaar zijn eerste Italiaans restaurant in Nederland. Daarna verovert zijn ‘Jamies’ Italian’ ook Duitsland en België.

See on m.weekend.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/1yp8zSw

Eten op z'n Italiaans- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Over het algemeen voelen Italianen zich prima thuis in de laissez faire-modus. Een beetje de boel de boel laten, beetje gesticulerend keuvelen en als het vandaag niet afkomt, is er morgen weer een dag. Zoiets. Er zijn echter ook een aantal zaken waar ze heel precies in zijn en dat geldt zeker als het op eten aankomt. Meer dan eens schudden Italianen meewarig hun hoofden als wij, toeristen, zo ongeveer heiligschennis plegen a tavola. In sommige gevallen weten we het niet eens en denken we dat we goed bezig zijn. Soms denken we dat we authentiek Italiaans eten op tafel zetten, terwijl de Italiaan zelf er nog nooit van gehoord heeft. Ik weet, het is allemaal verwarrend. Gelukkig heeft de Academia Barilla een aantal eetregels opgesteld die ons kunnen helpen.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1CapQ9l