donderdag 27 november 2014

Pizzadeeg, het originele recept | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Het originele recept voor Napolitaanse Pizza volgens de Associazione Verace Pizza Napoletana.




Pizza is lekker, snel en makkelijk. Die drie-eenheid mag dan het internationale succes verklaren van Napels’ trots, erin schuilt ook het gevaar van namaak. Met alle respect voor de tientallen vriesvariaties in de supermarkt en de brommende koerier, maar met authenticiteit heeft het niets te maken.




Het was daarom dat de echte pizza in Napels een keurmerk kreeg (Specialità Tradizionale Garantita) en een toeziend voogd in de vorm van de eerdergenoemde Associazione Vera Pizza Napoletana. Zij bepaalden bij wet (!) dat uitsluitend de pizza’s Margherita (met tomaat, mozzarella en basilicum) en Marinara (met tomaat, knoflook en oregano) aan de Italiaanse stad toegeschreven mogen worden. Deze pizza’s komen niet alleen uit het kookboek van Napels, maar ook uit het geschiedenisboek. In Margherita en Marinara proeft u immers de stad, het leven en de zon. Het waren – en zijn nog steeds – deze pizza’s die de armen opvrolijkten, heel eventjes gelukkig maakten.




See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1xX9YUz

Sapori del Grano: an ambitious family run bakery from Le Marche




The Sapori del Grano Bakery is found in Ancona in Le Marche, where, for over 150 years, the Taccalite family have baked delicious specialities. Always seeking the highest quality by choosing the finest ingredients and carefully preparing the handmade products.

The fourth generation of the family, aiming to the market of traditional tastes and speciality bakery started making the cheese products; and the cheese panettone and biscuits are now the jewels in the Sapori del Grano’s crown.




The cheese panettone is a regional speciality, made with a specific variety of cheese and naturally leavened. Following after the panettone, the cheese biscuits were introduced to allow consumers to taste the genuine gastronomic delights of the Le Marche at any time of the day.

The packaging of Sapori del Grano’s products has been researched to ensure the freshness of the bakery is kept.





See on saporidelgrano.it

via Tumblr http://bit.ly/1psDYWD

Sagra dei Limoni



Monterosso al Mare, Cinque Terre, kleurt geel elk jaar, op de derde zaterdag van mei, vanwege het Volksfeest van de Citroenen.




Monterosso al Mare, Cinque Terre, kleurt geel elk jaar


op de derde zaterdag van mei, vanwege het Volksfeest van de Citroenen. De straten van de stad van Monterosso vindt men overal kraampjes met de karakteristieke vrucht van het land en zijn derivaten zoals limoncello, de citroen crème, jam en lemon cake etc. Het programma omvat gewoonlijk de wandeling van 8000 stappen omgeven met citroengeur in de straten van Monterosso vanaf het huis van de dichter Eugenio Montale. De dag eindigt met een feest op het dorpsplein en awards die worden uitgereikt aan diegene die het mooiste thema van Citroenen heeft gemaakt en/of de grootste Citroen heeft.




See on allimone.nl

via Tumblr http://bit.ly/1vpx5Vt

Panoram Italia - Blog - Italian Salumi

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen




Salumi are Italian cured meat products and predominantly made from pork. It comes from the Italian word salume, pl. salumi “salted meat”, derived from Latin sal “salt”.




The term salumi also encompasses bresaola, which is made from beef, and also cooked products such as mortadella and prosciutto cotto. The word salumi is distinct from salami (from the Italian word: salame, pl. salami). Salami is a specific type of salumi.


These are ageless savoir-faires that have sustained regional cultures and traditions and brought many memorable moments on the tables of people over the past centuries.





See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1vUwBte

Panoram Italia - Guide to Homemade Capicollo



There are few better joys in this life than snacking on well-cured capicollo with hard cheese, olives, fresh bread and a glass of wine. Especially if you’re the one doing the curing. View video of entire process here.


Also known as coppa, capicola, or capocollo, capicollo takes its name from the cut of meat that consists of the upper portion of the pig’s neck (collo) and shoulder.The meat is salted and massaged before being stuffed into a natural beef casing. It is then seasoned with various spices and aged for approximately two months.


Here’s a guide to making this Italian classic in the comfort of your own cantina.







See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1twjVSl

Panoram Italia - The ABCs of Homemade Prosciutto



Prosciutto is a common staple in Italian households. Often associated with the renowned antipasto duo of prosciutto-melone, there are tons of ways to enjoy this seasoned delicacy, the best probably being alone or in a tasty panino. While most would tend to buy it sliced at their local butcher shop, others will venture into curing it themselves in their own cantina for a fraction of the cost.


Prices vary from $90 to $110 for an entire “prosciutto canadese” and from $130 to $150 for its Italian counterpart, while raw ham (hind leg or thigh) can be found at any butcher shop for approximately $3 per kilo (around $40 for a whole leg).


An entire prosciutto requires up to a year of aging, altough the thinner boneless base (lower part) of the prosciutto should be ready to eat first after close to six months. Bear in mind that it is always better to start your prosciutto in November as the colder winter months will ensure optimal aging conditions. A cooler cantina will keep the meat from going bad at the initial stage of the curing process when it is still raw.







See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/1twjVC3

#Birra #Moretti @gustodilella (bij Good Things From Italy)





#Birra #Moretti @gustodilella (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1AWwfnV

Focaccine alla Nutella in padella | Ricetta senza lievitazione

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Le Focaccine alla Nutella in padella sono delle deliziose focaccine che si cuociono in padella e sono pronte in pochissimi minuti perché non devono lievitare. Croccanti fuori e soffici dentro, le focaccine alla Nutella sono ottime per le improvvise voglie di dolci, in 10 minuti sono pronte!

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1vT0Y3h

Natale in Val Gardena



E quale modo migliore per vivere le feste di Natale se non recarsi in Val Gardena che, in questi giorni, offre il meglio di se’? La Val Gardena è, sicuramente, un ottimo indirizzo quando si tratta di vivere la particolare atmosfera prenatalizia.



See on viaggiarenews.com

via Tumblr http://bit.ly/1rqAEwe

Beurs Italië aast op luxemerken - Financieele Dagblad (Registratie)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Volgens Luca Peyrano, van de LSE, heeft Italië meer opwaarts potentieel dan vrijwel ieder ander land.

See on fd.nl




via Tumblr http://bit.ly/1vRTAVJ

Echte mannen drinken cocktails in een bitteria - Mixed Grill

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Bij cocktails denk je al snel aan mierzoete drankjes in felle kleuren, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn ook genoeg stoere cocktails. In Italië hebben ze daar zelfs speciale cafés voor: de bitteria.In de Amsterdamse Ten Katestraat is nu ook zo’n bitteria geopend. Mocht je een cocktail als de Negroni of Americano willen proeven, dan moet je wel snel zijn, want de pop-up-bitteria is maar 1 maand open. Daarna verdwijnt de horeca overigens niet op deze plek, want in 2015 opent er een restaurantIn Mercato Campari kun je naast cocktails ook terecht voor heerlijke Italiaanse hapjes. Dat lijkt me al reden genoeg om snel een bezoek te brengen.

See on mixedgrill.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Fu2uKV

Transavia start verbinding Pisa-Parijs en vliegt straks vaker Amsterdam-Pisa - wijItalië



De Nederlandse vliegmaatschappij Transavia (onderdeel van Air France-KLM) begin in april 2015 een verbinding van Parijs Orly naar Pisa. Transavia presenteerde de nieuwe route deze week in Pisa. De route zal in het winterseizoen drie maal per week worden gevlogen en in de zomer zes maal.




See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/11wPdSP

Buongiorno. Caffe per Tutti! @gustodilella @caffedilella (bij...





Buongiorno. Caffe per Tutti! @gustodilella @caffedilella (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1AUZJT7

Smaaklessen op de Italiaanse basisschool, degustazione in classe

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Door: Joelle RendersIgino Gelone geeft samen met Patrizio Gamba een snelcursus olijfolieproeven op scholen in Ligurië. De smaaklessen vinden plaats in de quarta e quinta elementare, dat zijn de laatste klassen van de basisschool.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1yjNNYw

Kennerstips voor Rome als je de hoogtepunten al gezien hebt

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Laatst kreeg onze redactie de vraag van een lezer of wij nog tips hadden voor een bezoek aan Rome, als je alle bekende hoogtepunten zoals het Colosseum, de Sint Pieter, het Pantheon en de Spaanse trappen al een keer hebt afgevinkt. Samen met…

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ye7C2j

Porchetta: het goddelijke varkensvlees op z’n Italiaans (+ recepten!) -

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Meet porchetta (spreek uit: por-ketta). Een beeldschoon stuk opgerold varkensvlees met de lekkerste kruiden uit de oven. Ideaal voor als je een grote groep mensen te eten krijgt en iets feestelijks op tafel wil zetten.We maken graag een goed stuk geroosterd buikspek of onze favoriete pulled pork, maar porchetta wordt vaak vergeten. En dat is zonde!Vooral als je bedenkt dat het maken van een porchetta vrij eenvoudig is. Het is van origine een Italiaans gerecht, gemaakt van laagjes opgerold varkensvlees en kruiden. De porchetta wordt vervolgens als een soort rollade in de oven geroosterd om vervolgens eruit te rollen met een krokante buitenkant en mals en sappig vlees aan de binnenkant. Krijg je al trek? Sorry.

See on culy.nl




via Tumblr http://bit.ly/1yjNNHV

Maseratissimi delen de passie in de Maserati Club Holland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het tot de verbeelding sprekende Italiaanse automerk Maserati bestaat dit jaar precies 100 jaar en het gaat beter dan ooit. De verkopen stegen in Italië met wel 500%!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ye7Czw