Het originele recept voor Napolitaanse Pizza volgens de Associazione Verace Pizza Napoletana.
Pizza is lekker, snel en makkelijk. Die drie-eenheid mag dan het internationale succes verklaren van Napels’ trots, erin schuilt ook het gevaar van namaak. Met alle respect voor de tientallen vriesvariaties in de supermarkt en de brommende koerier, maar met authenticiteit heeft het niets te maken.
Het was daarom dat de echte pizza in Napels een keurmerk kreeg (Specialità Tradizionale Garantita) en een toeziend voogd in de vorm van de eerdergenoemde Associazione Vera Pizza Napoletana. Zij bepaalden bij wet (!) dat uitsluitend de pizza’s Margherita (met tomaat, mozzarella en basilicum) en Marinara (met tomaat, knoflook en oregano) aan de Italiaanse stad toegeschreven mogen worden. Deze pizza’s komen niet alleen uit het kookboek van Napels, maar ook uit het geschiedenisboek. In Margherita en Marinara proeft u immers de stad, het leven en de zon. Het waren – en zijn nog steeds – deze pizza’s die de armen opvrolijkten, heel eventjes gelukkig maakten.
See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1xX9YUz